biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:242/363)

rolada kawowa z rodzynkami w rumie 193

popularne miętowe czekoladki. Kawę o smaku waniliowym wykorzystałam do zrobienia rolady. Nadziałam ją kremem na bazie mascarpone, z dodatkiem orzechów, kawy i rodzynek w rumie. Rolada wyszła bardzo lekka i delikatna. W sam raz na lato.  *foremka 40*30 cm Składniki: na biszkopt: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/4 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)uważając, żeby nie przesuszyć biszkoptu (wtedy rolada będzie się łamać). Po wyjęciu ciasta z piekarnika przykryć je wilgotną ściereczką i zwinąć w roladę. Kawę zaparzyć w kilku łyżkach wody i wystudzić. Kremówkę ubić z cukrem pudrem i śnieżką. Wmiksować do niej mascarpone i kawę (razem z fusami). Wmieszać orzechy i rodzynki. Roladę rozwinąć, posmarować kremem i zwinąć. Czekoladę z mlekiem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Lekki torcik miętowo - czekoladowy 82

kawałeczkami pokrojonej miętowej czekolady.  W warstwie rozpuszczonej czekolady, która pokrywa powierzchnię biszkoptów. W puszystym biszkopcie, w formie miętowego suszu z herbacianej torebki. I oczywiście w ponczu. Spójna, lekka, intensywnie miętowo - czekoladowa kompozycja.  Zaskakująca, ale przez fanów mięty zostanie doceniona.  Drodzy miętolubni .. polecam serdecznie !! Biszkopt : proporcje na formę kwadratową o boku około 22 cm 2 jajka rozmiar(...)całą noc do lodówki. Na drugi dzień, mocno schłodzoną miksujemy  na wysokich obrotach na sztywny krem,  wsypując pod koniec ubijania opakowanie śmietan - fixu. Pozostałe 50 gram czekolady kroimy dość drobno  i wsypujemy do masy śmietankowej, mieszamy. Składanie tortu: Biszkopt kroimy na trzy równej szerokości prostokątne kawałki. Pierwszy z nich wkładamy do formy keksowej,  ponczujemy

Kronika Piekarnika
ciasto marzenie wg siostry Anastazji 619

składniki na biszkopt: 130 g mąki orkiszowej lub pszennej 210 g cukru 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy stopniowo żółtka. Na końcu wsypujemy przesianą mąkę z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy(...)dotyczy. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzone mleko lub gotową masę kajmakową i miksujemy na gładki krem. Na końcu dodajemy orzechy oraz rum. wykonanie ciasta: Na pierwsze ciasto z waflem wykładamy 1/2 cz. masy kajmakowej. Układamy biszkopt a na nim rozsmarowujemy pozostałą część masy. Przykrywamy drugim ciastem z waflem, waflem do masy. całość lekko dociskamy. Następnie polewamy polewą kakaową

Domowy Smak Jedzenia
Delicja orzechowo-kakaowa z galaretkami 188

najczęściej pieczonych przez mamę ciast. Pamiętam, że mama kiedyś piekła cieniutki jasny biszkopt, który potem kroiła na długie cienkie pasy i układała na masie zostawiając rowki na galaretkę. Teraz korzystam z biszkoptów typu kocie języczki i między nie wlewam tężejącą galaretkę. Można też upiec jeden wielki biszkopt, a potem przedzielić je na dwa blaty. Ja piekę dwa - jeden orzechowy(...)rozpuszczona w niepełnej szklance wody biszkopty typu kocie języczki Sposób wykonania: 1. Zrobić biszkopt kakaowy: ubić białka ze szczypta soli, partiami dodawać cukier, potem żółtka. Na koniec wmieszać mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć. Piec w 180 st.C przez ok 25-30 minut - do suchego patyczka. 2. Podobnie zrobić biszkopt orzechowy. Ubić białka, potem dodać

Kuchnia domowa Ani
Ciasto tortowe z serem 202

papierem do pieczenia. • Kłaść kupkami biały i żółty biszkopt na zmianę, posypać kawą mieloną, przykrywać nastepną porcją ciasta, wyrównać wierzch. • Piec w 170 st.C przez 40 minut, wystudzić i przeciąć na 2 blaty. Wkładka serowa • Masło utrzeć z cukrem na biały krem, dodać ser, przemieszać dokładnie. • Kawę rozpuszczalną zalać wrzącą wodą, dodać

To co kocham
Placek cappuccino z kokosem 481

jednak się przebrała. Naszła mnie ochota na placek bez owoców, za to dużą ilością kremu i z dużą ilością kalorii. A co. Na dodatek placek, który wzięłam na celownik nie należał do najprostszych i do najszybszych, ale za to smak....jest nieziemski. Czekoladowy biszkopt, przekładany masą z kawą cappuccino, a po środku beza kokosowa, no i oczywiście wszystko oblane

na moim stole...
Miodowiec z powidłami i masą budyniową 347

miodowiec :) rozpływa się w ustach, kusi kremem, zachęca orzechami skąpanymi karmelem, ...dobra koniec rymowania... po prostu pyszny, sycąco-słodki kawałeczek rozpusty,  przełamany kwaśnym smakiem powideł, a no i zapomniałabym mięciutkie miodowo-kruche ciasto, prawie jak biszkopt :) Składniki: Ciasto: 500 g mąki pszennej  200 g margaryny  200 g cukru  2 jajka  2 łyżki miodu

Malinowo w kuchni
SERNIK SMERF | rita creative 155

wody 1 kg. sera z wiaderka 1 serek waniliowy (125 gr) 6 łyżek cukru granatowy barwnik spożywczy Krem: 1,5 łyzki żelatyny + 1/4 szkl. gorącej wody 400 gr. śmietany kremówki 36% 4 łyzki cukru pudru Dodatki: 15 szt. ciastek delicji 15 szt. biszkoptów 2 galaretki (granatowa i niebieska) 500 gr. borówek amerykańskich 4 kostki gorzkiej czekolady foremka odpinana o wymiarach(...)waniliowy, 6 łyżek cukru, ostudzoną żelatynę, troszkę barwnika niebieskiego (to już od Was zależy jak intesywny kolor chcecie otrzymać) i mieszamy aż barwnik dobrze się rozpuści. na blachę wyłożoną biszkoptami i delicjami wlewamy niebieską masę serowa. Wstawiamy do zamrażalki na 10 min. Po tym czasie na masę serową wylewamy ostudzoną granatową galaretkę i znów wstawiamy do zamrażalki

Rita creative
SERNIK SMERF | rita food channel 177

wody 1 kg. sera z wiaderka 1 serek waniliowy (125 gr) 6 łyżek cukru granatowy barwnik spożywczy Krem: 1,5 łyzki żelatyny + 1/4 szkl. gorącej wody 400 gr. śmietany kremówki 36% 4 łyzki cukru pudru Dodatki: 15 szt. ciastek delicji 15 szt. biszkoptów 2 galaretki (granatowa i niebieska) 500 gr. borówek amerykańskich 4 kostki gorzkiej czekolady foremka odpinana o wymiarach(...)waniliowy, 6 łyżek cukru, ostudzoną żelatynę, troszkę barwnika niebieskiego (to już od Was zależy jak intesywny kolor chcecie otrzymać) i mieszamy aż barwnik dobrze się rozpuści. na blachę wyłożoną biszkoptami i delicjami wlewamy niebieską masę serowa. Wstawiamy do zamrażalki na 10 min. Po tym czasie na masę serową wylewamy ostudzoną granatową galaretkę i znów wstawiamy do zamrażalki

RITA food channel
Tort rafaello z frużeliną truskawkową 223

Wami przepisem, zwłaszcza, że sezon truskawkowy się powoli rozpoczyna. Co do tortu to jest lekki, nie za słodki, truskawki idealnie się komponują z kokosem i delikatnym biszkoptemBiszkopt: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 1 szklanka maki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy je z solą. Gdy piana(...)Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do ciepłych truskawek i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia.  Złożenie tortu: Biszkopt kroimy na 3 części i nasączamy blaty (jeśli tort mają jeść dzieci ja używam wody z cytryną i cukrem z wanilią). Rozsmarowujemy połowę frużeliny, a na frużelinę połowę kremu kokosowego. Przykrywamy drugim blatem i znów smarujemy frużeliną i kremem. Dekorujemy dowolnie, ja raz dekorowałam

Cynamonowe szczęście
Tort gruszkowo kajmakowy. 221

jest. Musicie się przekonać sami. Zapraszam do przygotowania. Składniki na biszkopt;  5 jajek  10 dag cukru  pół łyżeczki proszku do pieczenia  10 dag mąki  5 dag mąki ziemniaczanej  3 łyżki ciemnego kakao  2 łyżki wody  Składniki na krem;  600 ml śmietany kremówki (30%)  1 puszka kajmaku 500g  5 płaskich(...)kryształu Dodatkowo;  mała puszka kajmaku około 300ml  3 łyżki mleka  około 100 ml syropu z gruszek  płatki czekoladowe do dekoracji  Przygotowanie; Zaczynamy od upieczenia biszkoptu. Jajka ubijamy z cukrem na jasną i puszystą masę. Około 7 minut. pod koniec ubijania dodajemy wodę. Następnie przesiewamy obie mąki wymieszane z proszkiem i kakao. Delikatnie  łyżką drewnianą

Radość kipiąca uśmiechem.
BEZGLUTENOWY TORT CZEKOLADOWY 246

Jest obłędny. I w 100% bez glutenu. BEZGLUTENOWY TORT CZEKOLADOWY (porcje: 12; przygotowanie: 75 minut; trudność: ***) biszkopt: 5 białek 5 żółtek 2/3 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 1/3 szklanki gorzkiego kakao 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia krem: 150 ml schłodzonej kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru(...)skórka z 1 cytryny 2 łyżki cukru polewa: 150 g gorzkiej czekolady 150 ml śmietanki 30% 20 g masła dodatkowo: czekoladowe gwiazdki do ozdoby rum do nasączenia biszkoptu     Po cały przepis zapraszam Was tutaj:  http://karmel-itka.pl/bezglutenowy-tort-czekoladowy/     Pozdrawiam,      Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Tort czekoladowy z wiśniami 182

Niezwykle prosty tort przygotowany na tradycyjnym biszkopcie kakaowym, z niezawodną masą czekoladową, która nie wymaga usztywniania żelatyną. Między blatami znajdziemy także aromatyczne wiśnie z zalewy alkoholowej domowej roboty. Smaki wspaniale się komponują, a całość jest bardzo trwała i efektowna - ozdobiona skromnie polewą z gorzkiej czekolady. Tort przygotowałam na urodziny Taty korzystając ze strony mojewypieki.com :) Wiśnie w zalewie alkoholowej(...)Masło rozpuścić. Dodać czekoladę i podgrzewać mieszając, aż do uzyskania gładkiej polewy. Wykonanie  Wystudzony biszkopt przekroić na trzy blaty. Pierwszy blat położyć na talerzu, nasączyć 1/3 ponczu. Rozłożyć 1/3 masy. Wyrównać, przykryć następnym blatem. Nasączyć połową pozostałego ponczu. Rozłożyć pozostałą część kremu, wyrównać. Na wierzch położyć ostatni blat i naponczować resztą alkoholu. Boki i wierzch tortu wysmarować masą

Chocolate Muffin Blog
Tort pistacjowo-kokosowy (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 201

Zieleninki nie czuć w ogóle a kolor jest obłędny 💙  Składniki: Zielony biszkopt (śr: 18cm) -4 duże jajka -150g ksylitolu -100 ml oleju -200g mąki ryżowej -1 łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -100g świeżego szpinaku -2 łyżki soku z cytryny Kokosowy krem -400g twarogu bez laktozy -400g jogurtu naturalnego bez laktozy -ksylitol/erytrytol(...)łyżki płynnego oleju kokosowego nierafinowanego -3-4 łyżeczki słodu ryżowego (lub miodu/melasy) Dodatkowo - pistacje niesolone i surowe -płatki kokosowe -sok z cytryny + woda + ksylitol (do nasączania blatów) ZIELONY BISZKOPT Świeży szpinak opłukać i dokładnie odsączyć od wody. Zmiksować go razem z olejem i sokiem z cytryny na gładką masę. Żółtka utrzeć z ksylitolem na kogel-mogel a białka ubić

Candy Pandas