biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:246/363)

Biszkopt z masą chałwową 187

Święta zbliżają się dużymi krokami. Dla mnie oprócz przepysznych i wyjątkowych dań, to przede wszystkim magia związana z przygotowaniami. Większość ludzi za tym nie przepada, ale

PatiGotuje
CIASTO CZEKOLADOWO - KOKOSOWE 169

kuchennym), dodać wiórki i dobrze wymieszać. Proporcje można dobrać według własnego gustu. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na 2 blaty. Na jeden blat ciasta  wyłożyć 2/3 masy przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć pozostały krem. Wierzch ciasta posypać posypką

Ciastka - domowe słodkości
Biszkopt, który zawsze się udaje 108

minutach uchylić trochę mocniej na  następne 10 minut, w końcu wyjąć i wystudzić. Całkiem wystudzony biszkopt przykryć papierem i zostawić do następnego dnia (lub na dwa dni) i dopiero wtedy przekroić na krążki i przekładać kremem

Posadzone i zjedzone
Biszkopt gryczany z owocami 296

już znalazłam, to nie okazała się najtańszą z mąk… na szczęście do tego przepisu dużo jej nie potrzeba. A biszkopt chociaż smaczny? I to jeszcze jak! Pychota! Już planuję zrobić go na kilka innych sposobów, na przykład przełożyć jakimś kremem… Mniam, już mi ślinka cieknie😉   Skład: 4 duże jajka 7 łyżek mąki gryczanej (pełnoziarnistej) 3-4 łyżki słodzidła (jeśli

Jak gotować i nie zwariować
CYTRUSEK 163

ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać sok z cytryny. Całość wymieszać. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na 2 blaty. Na jeden blat ciasta  wyłożyć 2/3 masy przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć pozostały krem. Wierzch ciasta posypać startą gorzką czekoladą

Ciastka - domowe słodkości
Kolorowy tort urodzinowy 163

połowy cytryny * kolorowe lentylki do dekoracji * rurki waflowe do dekoracji * 200g czekolady mlecznej * 100ml kremówki Przygotowanie : Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części. Kremówkę ubić z cukrem pudrem. Każdy blat polać odrobiną wody z cytryną, posmarować dżemem i kremem. Złożyć całość, posmarować kremem i wyrównać boki. Zagotować kremówkę, drobno pokroić czekoladę, wymieszać z kremówką. Krem przestudzić. Wylać na górę, boki obłożyć

Magiczne Życie Marty
Biszkopt malinowy 201

urozmaiceń. Natomiast fani tortów mogą wykorzystać go do przełożenia najróżniejszymi, pysznymi kremami np. śmietanowymi, budyniowymi czy tymi z białej lub czarnej czekolady. Jego delikatny, malinkowy smak i czerwone kropeczki w wyglądzie sprawiają, że świetnie nadaje się na romanyczne torty w kształcie serduszka…i nie tylko SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń malinowy ( w proszku

Domowe Torty
tygrysek 119

puszki dodatkowo: opakowanie galaretki cytrynowej opakowanie galaretki brzoskwiniowej  5-6 łyżek kremu typu nutella (użyłam biało-brązowego) Białka ubić z cukrem na sztywno, ubijając dodawać żółtka. Do ubitej piany dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i delikatnie wymieszać. Cześć ciasta wylać do tortownicy (nie za dużo, żeby biszkopt był niski). Resztę rozsmarować na papierze do pieczenia na kształt prostokąta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort bananowo truskawkowy ( Pasowanie Pierwszoklasisty ) 206

ostatnią porcją mąki wlać olej. Wylać ciasto do formy, piec ok. 35-40 minut do tzw. suchego patyczka.  * Biszkopt dobrze jest upiec dzień wcześniej - wówczas świetnie się kroi i się nie kruszy. Wystudzone ciasto przekroić na 3 blaty. Krem bananowy - 250 gr serka mascarpone - 200 ml śmietanki kremówki - 2 bardzo dojrzałe banany - 2 łyżki soku z cytryny Śmietanę ubić

kawawszklance
Ciasto Cappuccino 278

się mleka. Mieszamy aby nie powstały grudki chwilę gotując, studzimy. Margarynę ucieramy do białości dodając partiami budyń. Ucieramy puszysty krem. masa śmietanowa Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wody. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem, dodajemy rozpuszczoną żelatynę. Ucieramy delikatnie masę.  Biszkopt nasączmy kawą wymieszaną z koniakiem, na biszkopt wykładamy masę cappuccino, kładziemy następnie masę śmietanową. Całość posypujemy kakaem lu startą

kgwjanczewo
Jajko sadzone w wersji na słodko 187

Dzisiaj zapraszam wszystkich na pyszny deser, który wspaniale smakuje i jeszcze lepiej się prezentuje. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 2/3 szklanki mąki, 3 łyżki oleju, 1/3 łyżki proszku do pieczenia, 1/3 łyżki octu, Krem: 1 szklanka śmietany 30%, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżka cukru waniliowego, Dodatkowo: 3 połówki brzoskwiń z syropu. PRZYGOTOWANIE: 1. Białka ubijam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pralinki pandy 276

Pralinki z ciasta to dobry sposób, żeby zrobić coś dobrego z niewykorzystanych skrawków biszkoptu lub kilku babeczek. Z jednej standardowej babeczki (około 4,5 cm średnicy) wyjdą nam dwie pralinki. Przyda się też krem (maślany lub budyniowy) reszta to kwestia tego, co akurat mamy w kuchni do ozdoby i wyobraźni. Pralinki pandy zrobiłam z kilku babeczek i czekoladowych dropsów. Można

Ciastkozercy
Straccatiella na maślance 292

Łatwa i szybka kremówka na maślance straccatiella z Biedronki.     Biszkopt: 5 jajek 6 łyżek cukru 5 łyżek mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1 łyżka octu Krem: 3 szklanki maślanki Stracatiella 1 opakowanie (330g) śmietany 30% 6 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki mleka 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: dżemu brzoskwiniowy kilkanaście wiśni z alkoholu

Praktyczna pl
SERNIK BUDYNIOWY Z MANGO 334

przez noc w lodówce. Ja piekłam z formą napełnioną wodą na niższym poziomie i na programie do pieczenia biszkoptów(wilgoć pozostaje w środku) przez ok. 1 godzinę i 40 minut, a następnie zostawiłam w uchylonym piekarniku do wystudzenia.  Krem budyniowy: -5 żółtek -75g ksylitolu -350ml mleka -31g mąki orkiszowej -11g maki ziemniaczanej -aromat waniliowy

Smaczne Zdrowe
Piernik, który zawsze się udaje 275

Przepis na ten piernik jest niezwykle prosty, a co ważniejsze to ciasto MUSI się udać :) Podczas pieczenia w Waszym domu zagości przepiękny zapach przypraw – cynamonu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!