biszkopt z kremem - 5438 przepisów (strona:247/363)

Tort kokosowy - najprostszy (bezglutenowy) 409

śmietany , nie lubię ciężkich kremów takich w stylu PRL, który zwykle był na bazie margaryny, takich nie lubię, bita śmietana to jest to. Do bitej śmietany dodaję kilka łyżek mleka kokosowego , podobnie do ponczu, ale nie jest to obowiązkowe, można ten składnik pominąć.  Bardzo polecam ten tort :-) * * * Składniki (na tortownicę o średnicy 24 cm): biszkopt wg przepisu 1 litr

Kawa z mlekiem
Śmietanowy tort jeżynowo - malinowy 219

Szukacie pomysłu na tort na specjalną okazję? To propozycja dla Was. Bardzo prosty w wykonaniu, smaczny i pięknie się prezentuje. Składniki:1 litr śmietany 36%300

SMYKWKUCHNI
Biszkopty z czekoladą 155

czas chorowania. Nas dotyczy trzeci przypadek. Wszyscy, jak jeden mąż, po kolei przechodzimy grypę. Trzeba więc podsunąć coś, co będzie chciało się zjeść. A, że lubimy słodycze, więc upiekłam biszkopty z czekoladą , które zawsze wychodzą 🙂 Składniki: (na ok. 30 szt.) 3 jajka 0,5 szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki pszennej 3 łyżeczki cukru waniliowego 1 tabliczka czekolady mlecznej, gorzkiej(...)przez sito mąkę i cukier waniliowy. Miksujemy do połączenia składników. Powstanie pulchny, niezbyt gęsty krem. Tabliczkę czekolady wrzucamy do blendera, albo ścieramy na tarce. Rozkruszoną czekoladę dodajemy do masy i mieszamy łyżką. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką nakładamy porcję biszkoptów. Pamiętajmy, by zachować odstępy. Biszkopty pieczemy 12-15 minut (góra, dół

Niunioki
przepyszny torcik z kremem toffi i marmoladą z pigwy... 311

minut, do suchego patyczka, najlepiej biszkopt upiec wieczorem i do rana niech stygnie biszkopt przekroić na połowę /2 placki/, potem przekroić wzdłuż i będą 4 placki "pół tortu", blaty w kolejności dobrze nasączyć wodą z cytryną i jeden blat posmarować pigwą wg opisu na opakowaniu przygotować krem, dodatkowo do ubijania kremu dodałam zimną śmietanę 30%, smarować na pozostałych nasączonych blatach

W Mojej Kuchni Lubię
Cytrynowiec Siostry Anastazji 653

temp pokojowej Dodatkowo: 150 g herbatników Leibniz (3 op.) 1 puszka ananasa pokrojonego w kostkę, odsączonego z zalewy CZAS PRZYGOTOWANIA: 180 MIN +chłodzenie POZIOM TRUDNOŚCI: TRUDNY BISZKOPT: Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier, a następnie stopniowo dodajemy żółtka. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy jedynie(...)połączenia składników. Blaszkę smarujemy masłem, wylewamy masę i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 30-35 minut do tzw. suchego patyczka. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Pozostawiamy w formie. KREM CYTRYNOWY: Z cytryn wyciskamy cały sok, uważając, żeby nie powpadały nam pestki. Uzupełniamy wodą, aby uzyskać 2 i 1/2 szkl. płynu. Umieszczamy w garnku, dosypujemy cukier. Doprowadzamy do wrzenia

My Culinary Art
Kakaowa pychotka z kremem mleczno-galaretkowo-likierowym i truskawkami. 218

jest pyszne i szybko się je przygotowuje :)   Składniki na biszkopt kakaowy : 1 szklanka mąki pszennej Młynomag typ 550   3/4 szklanki cukru 5 jajek 1 łyżka kopiasta mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ciepłej wody  1 łyżka oleju Składniki na krem: 2 puszki mleka skondensowanego nie słodkiego 1 cukier waniliowy 2 galaretki

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto kawowe (kawowiec) 1484

już tylko delikatnie wymieszać. Piec w temp 180 stopni ok 30-40 min Krem. Ugotować budyń z mleka, cukru i mąk (1 szkl. mleka zagotować a w drugiej rozrobić mąkę i cukier). Utrzeć masło i dodawać po łyżce budyń, odłożyć trochę na wierzch, dodać kawę. Przełożyć biszkopt masą kawową, wierzch posmarować masą bez kawySzklankę mleka zagotować, a w drugiej rozrobić

coolinarnastrefa.blogspot.com
Biszkoptowe ciasto z truskawkami 342

lekkie ciasto biszkoptowe z truskawkami i śmietanowym kremem. Wbrew pozorom ciasto nie jest bardzo ciężkie, bo bita śmietana jest wymieszana z galaretką, więc powstał z niej taki piankowy krem. Nie dodawałam też do ciasta zbyt dużo cukru. Mogę więc powiedzieć z czystym sumieniem, że kawałek ciacha można zjeść bez grzechu :-). Biszkoptowe ciasto z truskawkami Składniki na tortownicę(...)jest już upieczone i ładnie zrumienione wyjmujemy tortownicę z piekarnika i upuszczamy ją z wysokości 60 cm na blat. W ten sposób zapobiegniemy opadnięciu biszkoptu podczas stygnięcia. Tortownicę z powrotem wkładamy do piekarnika i studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach.Galaretkę zalewamy szklanką wrzątku i mieszamy, aż rozpuści się żelatyna. Odstawiamy do wystygnięcia

Kulinarne przygody Gatity
Tort POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY. 190

wylewamy masę biszkoptową. Pieczemy ok 40 min w temp 170 stopni. Wyjmujemy i kiedy przestygnie odkrawamy boki, wyjmujemy ciasto, zdejmujemy papier i zostawiamy do wystygnięcia na kratce.   Biszkopt ciemny: ·         6 jajek ·         1 szkl cukru ·         3/4 szkl(...)jest gotowy, kiedy jest gładki i będzie się łatwo rozprowadzał. Tak przygotowanym kremem smarujemy cały tort i wstawiamy go do lodówki na kilka godzin. Dodatkowo: ·         masa cukrowa kolorowa (barwniki do koloryzacji białej) ok półtora kg. Wykonanie tortu: Zimne biszkopty kroimy na pół wzdłuż i w poprzek. Otrzymując z jednego biszkoptu 4 kwadraty

Malinowe Pocałunki
TORT CYNAMONOWY 189

Składniki: Biszkopt: 2 szklanki + 2 łyżki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru kryształ 2 jajka 180 g margaryny 1 łyżka cynamonu 3 łyżki ciemnego kakao 1 łyżka sody oczyszczonej słoik dżemu z czarnej porzeczki (ok. 280 g) 250 ml mleka Masa budyniowa śmietankowa: 2 budynie śmietankowe 500 ml mleka 250 g margaryny  1 olejek spirytusowy śmietankowy(...)ucierając dodawać stopniowo wystudzony budyń. Na koniec dodać olejek spirytusowy śmietankowy. Dobrze wymieszać.  Przełożenie: Biszkopt cynamonowy upiec najlepiej dzień wcześniej. wystudzony biszkopt przekroić na 2 części. Na dolny spód biszkopta rozsmarować 3/4 masy śmietankowej. Następnie przełożyć drugi blat biszkopta i rozsmarować pozostały krem ciasto wierzch i cienką warstwą kremu boki tortu. Wierzch wyrównać. Na koniec udekorować tort.  Przykładowa

Ciastka - domowe słodkości
Czekoladowy sernik na zimno 235

Sami spróbujecie jaki jest pyszny. Czekoladowy sernik na zimno Składniki: 150 g pokruszonych ciastek waniliowych (ja miałam biszkopty herbatniki) 90g roztopionego masła 1 żelatyna deserowa 120ml gorącej wody 100g mlecznej czekolady 750 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru Czekoladowy sernik na zimno Wykonanie: W misce mieszamy dokładnie pokruszone ciastka

Pomysłowa kuchnia
PRZEKŁADANIEC KOKOSOWO - CZEKOLADOWY 206

czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Na koniec dodać kakao. Całość wymieszać. Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na 3 blaty. Na jeden blat ciasta  wyłożyć 1/2 masy kokosowej przykryć drugim blatem ciasta, na który wyłożyć cały krem czekoladowy. Przełożyć trzecim blatem ciasta. Na koniec wyłożyć resztę kremu kokosowego pamiętają, aby zostawić trochę kremu na posmarowanie boków

Ciastka - domowe słodkości
Brzoskwiniowy tort Soy Luna 160

łyżki cukru pudru * słoiczek dżemu brzoskwiniowego  * pomarańczowy barwik spożywczy * opłatek na tort * brzoskwinie z puszki do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt przekroić na trzy części. Każdą nasączyć sokiem z odsączonych brzoskwiń. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować każdy blat dżemem i kremem. Boki i wierzch tortu wyrównać. Schłodzić. Położyć opłatek

Magiczne Życie Marty
puchate ciasto malinowe 209

spód parzony: 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mąki 62 g masła 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia na krem: 300 g malin 400 g mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru 1 opakowanie galaretki malinowej dodatkowo: 200 g biszkoptów lady fingers (podłużne) 2 kostki czekolady 1/2 szklanki wody z cytryną Wodę i masło zagotować, dodać mąkę i mieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
rolada jabłkowo-porzeczkowa w kokosie 188

dokładnie rozmieszać. Odstawić w chłodne miejsce.  Roladę rozwinąć. Kiedy nadzienie będzie prawie całkowicie stężałe wyłożyć je na biszkopt i zwinąć. Wstawić do lodówki, żeby stężała.  Masło utrzeć z cukrem pudrem. Kokos usmażyć na łyżce masła. Stężałą roladę posmarować kremem maślanym i obsypać kokosem. Udekorować resztą kremu i porzeczkami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania