Delikatne ciasto biszkoptowe przełożone kremem budyniowym o smaku kawy i wanilii. Proste ciasto, idealne do popołudniowej kawy. Przepis polecam nie tylko kawoszom, może ktoś skorzysta i upiecze na majówkę? Przepis znaleziony na forum cin cin. Ciasto kawowe (Kawowiec) Temperatura pieczenia: 180oC | Czas pieczenia: 30-40 min. | Blacha: 20 x 30 cm. Ciasto 6 jajek 1 i 1/3 szkl. cukru 4 łyżki wody 2 niepełne szkl. mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kawy mielonej K... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Świetne, zapraszam na moje CIasto Cappuccino, pozdrawiam
Wygląda przepysznie, co prawda dopiero się piecze, ale już mam przeczucie że będzie smakowało nie tylko mi. Ja podobnie jak pani wyżej: uwielbiam wszystko co kawowe :)
Upiekłam, ogólnie pyszne, wszystkim smakuje :) Ale jednak coś mnie zastanawia: biszkopt powinien być trochę bardziej puszysty, jak to biszkopt, a w kremie nie powinno być chyba ziarenek kawy. Stąd moje pytanie: do ciasta dajemy kawy zaparzone (płyn) czy sypkie?