"MAGICZNE CIASTO" ORZECHOWE

"MAGICZNE CIASTO" ORZECHOWE

Dlaczego ciasto nazywa się "magiczne"? To bardzo proste - podczas pieczenia ciasta samoistnie tworzą się warstwy kremu budyniowego (czasami dwie o różnej barwie i gęstości - zależy to od czasu pieczenia), orzechów i biszkoptu, a skoro masa powstaje sama, to oszczędzamy mnóstwo czasu. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZY... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy Aleksandry

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Autor

PrzepisyAleksandryPrzepisyAleksandry

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pieczenie, orzechy, proste i szybkie przepisy, orzechy laskowe, ciasteczka z czekolada, czekolada, biszkopt, krem, ciasteczka, ciasto z orzechami, proste ciasto, ciasta z kremami, ciasto budyniowe, ciasto z kremem, ciasto z masą budyniową, ciasto z masa, ciasteczka budyniowe, ciasta z masa, ciasto na niedziele

Inne przepisy z Przepisy Aleksandry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Anonymous, 6 kwietnia 2013 13:03:44

Na jaką blachę te proporcje? :)Ania

whiness, 6 kwietnia 2013 13:12:51

Dla mnie ono nawet wygląda magicznie, a jak m\pomyślę o smaku... Obłęd! :)

GrowingUp, 6 kwietnia 2013 13:21:32

Pyszności, obłęd!.

Aleksandra Rybinska, 6 kwietnia 2013 13:23:22

Zapomniałam napisać: tak mniej więcej na 20x28 cm. Dobrze, żeby piec w naczyniu nie odpinanym, bo ciasto jest bardzo rzadkie i może wypłynąć. Pozdrawiam :)

madlene17, 6 kwietnia 2013 14:01:14

Ciekawy wypiek, zapisuję do ulubionych :)

Wszystko co mnie zachwyca, 6 kwietnia 2013 14:38:34

Będę musiała kiedyś zrobić! :)

Kamila R., 6 kwietnia 2013 14:52:18

Orzechy i czekolada...w dodatku ten obłędny wygląd! Zapisuję, a przy najbliższej okazji na pewno zrobię, teraz w obliczu diety i braku okazji istnieje zbyt duże ryzyko, że zjadłabym wszystko sama :D

Zielaczek, 6 kwietnia 2013 16:04:57

Też zapisuję. Świetny pomysł :)

zufik, 6 kwietnia 2013 17:59:30

No to zapisuję, ciasto jest niezwykłe. na pewno zrobię:)

Kaś, 6 kwietnia 2013 19:01:36

ostatnio znalazłam takie "magiczne" ciasto na jednym z zagranicznych blogów tylko w wydaniu czekoladowym - też będę piec, bo wygląda bosko!

Olga, 6 kwietnia 2013 19:20:47

cudowne! ja też czuję magię patrząc na samo zdjęcie :)

Lucyna Pyszny, 6 kwietnia 2013 19:51:33

ulala kocham nowości :)

Iwona, 6 kwietnia 2013 22:22:06

bardzo ciekawe..muszę spróbować

Olimpia Davies, 7 kwietnia 2013 01:25:52

No jak nic prawdziwa magia:-), rewelka:-)

Anonymous, 7 kwietnia 2013 13:04:53

Wczoraj zrobilam i jest super! Mi wyszly 3 warswty budyniowe, ale pieklam dluzej, bo godzine i 15 minut, potem siup do lodowki i juz dzisiaj sie zajadamy :). Pozdrowienia Olenko

Anonymous, 7 kwietnia 2013 21:23:35

Witam, a czy mogą być orzechy włoskie ?

Aleksandra Rybinska, 7 kwietnia 2013 22:29:19

Oczywiście, że mogą :)

Aleksandra Rybinska, 7 kwietnia 2013 22:31:33

Żałuję, że swojego nie piekłam dłużej, bo z tymi trzema warstwami ciasto wygląda ślicznie. Jeszcze nie umiem wyczuwać, kiedy jest gotowe. Bardzo się cieszę, że ciasto wyszło i smakowało :).

gin, 8 kwietnia 2013 23:04:31

Fascynujące to ciacho :) Widziałam je na innych blogach i coraz bardziej się przekonuję, że muszę spróbować je upiec - magia w kuchni to świetna sprawa przecież! :)

Anonymous, 11 kwietnia 2013 16:15:39

Gosia ;)Witam chcialabym sie zapytac co mogla bys zaproponowac zamiast dodania orzechow?

Aleksandra Rybinska, 11 kwietnia 2013 20:02:58

Można eksperymentować ze smakami dowolnie, np. choćby poprzez dodanie esencji waniliowej lub kawy. Nie wiem tylko, jakie proporcje składników byłyby odpowiednie.

Anonymous, 24 lipca 2013 04:20:36

Właśnie się upiekło ;)Zobaczymy rano Dodałem polewę czekoladową Chyba nie będzie zamocno słodkie;)Adam

Anonymous, 1 lipca 2014 12:04:45

Ciasto wyszło bardzo dobre:) Wyszły mi 3 warstwy, z tym że pierwsza od spodu budyniowa wyszła jasna - czekolada nie zabarwiła tej części. Wydaje mi się że rozpuszczona czekolada była zbyt gęsta? Ale mimo wszystko bardzo smakowało:)Pozdrawiam Kasia