marynowaną cebulkę i jak się pewnie domyślacie domownik był bardzo zadowolony na widok tego dania. Trzeba przyznać, że jednak faceci to w większości mięsożercy. Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 300 gram mięsa gulaszowego z sarny 1 cebula 30 ml nalewki z czosnku niedźwiedziego (można zastąpić wódką i suszonym czosnkiem niedźwiedzim) świeży rozmaryn jałowiec liść laurowy słodka wędzona
Quinoa Raz!pluskwy. Oczyszcza tętnice. Prażony i zmieszany z miodem tworzy maść na przekrwione oczy. Pomaga także na łysienie. W połączeniu z solą i olejem leczy egzemę. Razem z miodem, leczy białe plamy, opryszczkę, plamy wątrobowe, trąd i szkorbut. Po ugotowaniu z drewnem sosny i kadzidłem łagodzi ból zęba, jeśli trzymamy roztwór w ustach. Czosnek z liśćmi figowymi i kminkiem tworzy opatrunek
Marder&Marder Manufactureprostu w mgnieniu oka, a znikają jeszcze prędzej. Gorąco polecam :) Ten przepis jest bazowy, można do niego dodawać różne dodatki jak płynne, tak i suche np. zmielone mango, białą czekoladę, zmielone truskawki, orzechy, batoniki czekoladowe. Należy tylko przestrzegać proporcji. Wilgotne nie więcej 250 g, a suche do 600 g (wszystko zależy od waszych upodobań) :) Lody mleczne - przepis: Składniki: Puszka
Kuchnia Łukaszatwarogu 1 szklanka mleka 2 jajka 3 łyżki cukru 25 g drożdży 2 szklanki mąki pszennej 150 g czerwonej porzeczki ojej do smażenia syrop toffi lub białej czekolady Victoria Cymes do polania
Kulinarne Fantazje Mariolispore kawałki i ułożyć je na kremie śmietankowym. Jednak jeśli ciasto przewidziane jest na następny dzień, ostrożnie odklejamy bezę od papieru, na którym się piekła i całą układamy na białej, piankowej warstwie. Chowamy na noc do lodówki. Po tym czasie spód bezy lekko nasiąknie od kremu, wierzch pozostanie chrupiący, a całość będzie się ładnie kroić. Gdybyśmy chcieli pokroić
Ratunku obiadnieokreślonym kształcie. Szybko zaczęło jednak przypominać to, czym miało być – w nienaturalnie przyspieszonym tempie rosły dwa potężne skrzydła, wpierw nagie, pokrywające się szarobiałym meszkiem, aby pod koniec porosnąć pięknymi białymi piórami, póki co pobrudzonymi krwią. Rodzice i brat byli w tak wielkim szoku, że nie wiedzieli, co się dzieje, ani jak pomóc Kosmie. Mama szybko pobiegła po miskę
Anioszek w kuchniProsta w przygotowaniu i bardzo oryginalna smażona ryba podana z egzotycznym sosem – łączącym smaki słodkie, kwaśne i ostre. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 600g białej ryby – morszczuka, mintaja, miruny – może być mrożona 2-3 ząbki czosnku 2 średnie czerwone cebule 1 duże dojrzałe mango (500g) 2 łyżki soku z limonki 2 łyżeczki sambalu oelek 1 łyżeczka gałki
Kulinarna Pokusaporcje obiadowe lub 6-7 porcji jako dodatek do obiadu. SKŁADNIKI 800g zielonej fasolki szparagowej 450g czerwonej papryki 2 puszki (po 400g każda) pomidorów w zalewie 300g cebuli (czerwona, biała, żółta lub mix) 2 duże ząbki czosnku 2 płaskie łyżeczki suszonego oregano 2 płaskie łyżeczki suszonej bazylii 2 płaskie łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 1 płaska łyżeczka ostrej wędzonej papryki
Karo in the Kitchenprzeszłyśmy do smaku śmietanka z bezą, bardzo lekki smak choć bez w nim jak na lekarstwo. Naszym małym testerom przypadła do gustu krówka oraz duet czekoladowy (połączenie gorzkiej i białej czekolady) oraz (co dziwne w ich przypadku) sorbet pomarańczowy. Sorbet miał bardzo intensywny, słodki smak pomarańczy, bardzo orzeźwiający w upalne dni. Z ciekawością sprawdziłyśmy również smak banan
Kolizje Smakówużywasz galaretki) w proporcji 60% i 40%. Do mniejszej dodaj kakao, zagnieć. W przypadku, gdy zdecydujesz się na trzy warstwy, podziel ciasto na trzy równe części: 1. Zostaw białą część. 2. Do drugiej dodaj kakao, zagnieć. 3. Do trzeciej dodaj galaretkę, zagnieć. Wszystkie części ciasta zawiń w folię i włóż do lodówki na minimum 1 godzinę
Garniec Magalieścierpnięta po półtoragodzinnej podróży. Jak zwykle zgarnęłam koszulkę i fartuch z półki, po czym przebrałam się w idealnie czarny strój roboczy (który już po dziesięciu minutach zazwyczaj naznaczony jest białym pyłem), po czym weszłam do toalety. Machnęłam ręką, zamykając drzwi, po czym próbowałam złapać klamkę, żeby nie trzasnęły. Tej jednak nie było! Zamiast tego usłyszałam ciche, aczkolwiek stanowcze i niezwykle
Pożeraczka, czyli raz adobrzewtedy pamiętajcie o zredukowaniu ilości dodawanego cukru, albo całkowicie z niego zrezygnujcie. * SKŁADNIKI na 4 porcje 500 g piersi z kurczaka 500 ml przecieru pomidorowego 1 świeży ananas 1 biała cebula 1 duża marchewka ½ papryki czerwonej ½ papryki zielonej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka otartego imbiru 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka miodu 3 łyżki sosu
Food Squareliści szpinaku 1000 ml bulionu 100 g sera feta 100 g śmietany kremówki 1-2 ząbki czosnku 3 dymki 1 łyżeczka mąki 2 łyżki masła pieprz, gałka muszkatołowa wykonanie: Białą część dymki oraz czosnek siekamy i podsmażamy na maśle. Zalewamy gorącym bulionem, doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy mrożony szpinak i gotujemy pod przykryciem przez ok. 10 min., od czasu
Domowy Smak Jedzenialodziarni w Barcelonie. Na każdym kroku można spotkać miejsca gdzie oferują tyle smaków, aż człowiekowi trudno wybrać tylko dwa lub trzy. Moje ulubione połączenie – kokos, truskawka i oczywiście biała czekolada! Śniadanie na mieście Nic tak nie podkręca mi apetytu, jak klimatyczne miejsca pachnące bekonem i jajkami. Trafiliśmy na bistro, gdzie śniadanie było wykwintne. Milk Bar&Bistro
Pink Envelopeketchupy na zimę. Był już śliwkowy , musztardowy i bardzo ostry . Tym razem wersja z curry i winem. Pyszności ! Składniki: 1 kg pomidorów 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 75 dag białej cebuli ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki 1 łyżka curry ½ szklanki octu 5 dag brązowego cukru 100 ml słodkiego czerwonego wina sól do smaku gałka muszkatołowa do smaku imbir do smaku
Tradycyjna Kuchnia