bezowy - 1866 przepisów (strona:53/125)

Spóźniony tort urodzinowy i post, który zaginął 148

stoi jednak na przeszkodzie, że obłożyć tort białym marcepanem i udekorować na przykład śnieżynkami, choinkami czy marcepanowym reniferem - świetnie się wtedy sprawdzi na bożonarodzeniowym stole. Tort kakaowo-bezowy z musem kawowym i karmelowym Składniki: (na tortownicę o średnicy 26 cm) biszkopt kakaowy: 4 jajka 150 g cukru 25 g mąki ziemniaczanej 75 g mąki pszennej 25 g kakao beza

Pożeraczka, czyli raz adobrze
O pierwszym śniegu i bezie z czerwonymi owocami 141

listki mięty, które pięknie się mienią w świetle choinkowych lampek - i do całkowitego błogostanu potrzeba już tylko mocnej, czarnej kawy... Jacyś chętni na taki zestaw...? Przepis znaleziony u Doroty . Bezowy wieniec z czerwonymi owocami Składniki: (na 1 duży wieniec) beza: 5 białek 250 g cukru 50 g cukru pudru 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżeczka mąki kukurydzianej krem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dacquoise (Dakłas) 209

Studzimy kilka godzin w uchylonym piekarniku. Mascarpone mieszamy z masą kajmakową. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno, łączymy z mascarpone i kajmakiem, Dodajemy pozostałe orzechy i daktyle, mieszamy. Na jeden bezowy blat wykładamy krem i przykrywamy drugim blatem. Całość posypujemy cukrem pudrem i kakao. Źródło

Smaki Na Talerzu
Pavlova 150

Pavlova to cudne, lekkie ciasto bezowe idealne na lato. Chrupiąca beza na zewnątrz i piankowe wnętrze poprawi nastrój nawet w najbardziej pochmurny i deszczowy letni dzień. Beza 6 białek 300 g cukru 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego dodatkowo 500 ml śmietany kremówki owoce Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodawać stopniowo po łyżce cukru. Ubijać

Pieguskowa Kuchnia
JESIENNA PAVLOVA Z KREMEM MASCARPONE I OWOCAMI 114

zasadzie nie miałam pisać tego posta, gdyż torcik bezowy gościł już u mnie na blogu. Poproszono mnie jednak o publikację, więc zapraszam na jesienną wersję Pavlovej. Krucha beza z lekkim, wilgotnym środkiem podana w towarzystwie kremu mascarpone oraz ulubionych owoców nie znudzi się za szybko:) Bezę można upiec szybciej, ale polecam wyłożyć krem i owoce tuż przed podaniem. Dzięki temu

Pieguskowa Kuchnia
Beza z kremem cytrynowym 167

połączyć ze sobą tuż przed podaniem. Kiedyś bardzo obawiałam się pieczenia bezy, teraz jednak czynność ta nie jest dla mnie wyzwaniem tylko przyjemnością. Piekłam już doskonałą w smaku roladę bezową z malinami , czekoladową Pavlovę z wiśniami i za każdym razem wszystko udało się idealnie!. Dla ułatwienia podsuwam kilka przydatnych informacji, aby upiec bezę idealną:) Oto kilka podstawowych zasad dzięki którym

Pieguskowa Kuchnia
Tort bezowy z kremem cytrynowym i borówkami 236

kremu wcisnąć borówki i nałożyć bezę w kształcie wieńca. W środek nasypać borówki, udekorować odłożonym kremem i listami mięty. Podawać schłodzony. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dania bez glutenu , Desery , Wykorzystanie białek Tagged: borówki amerykańskie , cytryna , kremówka

https:KKuchniaMniam
Mini Pavlova 256

Pavlova z bitą śmietaną i tuskawkami jest już na blogu, tak jak pyszny tort Pavlova , czy na mini bezy , tym razem kolejna odsłona w wersji mini. Uwielbiam też roladę bezową z malinami. Beza jak wszyscy wiedzą jest bardzo słodka, ale też bardzo pyszna, idealna beza jest chrupiąca z zewnątrz, a miękka w środku. To lekki, słodki i rozpływający się

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kokosowy sernik gotowany z truskawkami 406

wylać do formy i odstawić do całkowitego stężenia. Ciasto pokroić na kwadraty i przed podaniem nałożyć na wierzch bezy. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z owocami , Serniki gotowane Tagged: budyń , galaretka , herbatniki , mleczko kokosowe , truskawki , twaróg , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Lodowy eton mess z truskawkami 149

śmietana, truskawki i bezy. Na wierzchu położyłam całe bezy, bez rozkruszania, a śmietanę wycisnęłam z rękawa cukierniczego. Podawać natychmiast. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Bezy i ciasta bezowe , Dla dzieci , Lody i desery lodowe Tagged: bezy , kremówka , lody , truskawki

https:KKuchniaMniam
Tarta z rabarbarem i kokosową bezą 183

/proste-ciasto-z-rabarbarem/ Bożena Mk http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/…/babka… Gosia Es http://marcepanowykacik.blogspot.com/…/dzem-z-rabarbaru… Joanna Seta-Pryjomska http://grunttoprzepis.blogspot.com/…/atwe-ciasto-z… Dorota Wójcicka http://daktylewczekoladzie.blogspot.com/…/ucierane… Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z warzywami , Tarty i kruche ciasta Tagged: rabarbar , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
Tartaletki pomarańczowe z bezą 178

miksując. Na koniec wsypać przesianą mąkę, wymieszać. Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie dużej otwartej gwiazdy. Tartaletki wyjąć z piekarnika i szybciutko wycisnąć na nie pianę bezową. Zapiekać jeszcze przez ok. 15 minut w 160 st.C, aż beza się przyrumieni. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i pozostawić tartaletki na 5 minut. Po 5 minutach uchylić piekarnik

Nastoletnie Wypiekanie
Cytrynowe muffinki z kremem malinowym 225

stężenia, po czym delikatnie ściągnąć z papieru do pieczenia. Serduszka wbić w środek muffinki. Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Babki i ciasta ucierane , Bezy i ciasta bezowe , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Walentynki , Wykorzystanie białek Tagged: cytryna , galaretka , kremówka , maliny

https:KKuchniaMniam
Kajmakowa pysznotka 633

porcjach utrzeć z wystudzonym budyniem. Masę rozsmarować na jednym upieczonym kruchym blacie ciasta i przykryć drugim lekko dociskając. Odstawić do zastygnięcia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z kremem , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , dżemy , kajmak , orzechy włoskie

https:KKuchniaMniam
Pavlova z mango curd i domową masą krówkową krok po kroku 117

przepisu powyżej 1 łyżka masła orzechowego szczypta soli Składniki na sos umieszczam w niewielkim garnku, podgrzewam do połączenia składników i ściągam z ognia. Wykończenie deseru Na upieczony spód bezowy nakładam masę krówkową oraz mango curd. Całość polewam polewą i umieszczam w lodówce na 2-3 godziny. Po schłodzeniu kroję na kawałki i podaję. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja