kawą, rumem i likierem z kukułek. Na grubych, puszystych biszkoptach nasączonych nie tylko moją ukochaną kawą, ale także z nutą kukułkowego likieru. W środku między masami jest warstwa bezowa, która, niestety, jak to beza, niezbyt dobrze kroi się przy porcjowaniu. Potrzebny jest z pewnością długi i ostry nóż. Jednak to wizualna część tortu, najważniejsza jest ta smakowa. Likier z kukułek
Raj dla Podniebieniakwadransie ryzykownie zmniejszyłam do 90C, aby zachować biel bezy. Im wyższa temperatura, w trakcie pieczenia beza może przybrać żółtszy odcień. Wyszła niczym postrzępiona chmura, ale taka, jak chciałam! Bezowych wypieków Wam życzę! Składniki białka z 5 jajek 250g cukru pudru 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki octu jabłkowego krem 100 g serka mascarpone 1 łyżeczka soku z cytryny
Raj dla Podniebieniatort to petarda, słodki, bo taki musi być, kremowy, z chrupiąca bezą, idealny do koniecznie gorzkiej kawy czy herbaty albo czystka. Będzie idealny na deser. Polecam gorąco. Tort bezowy z fistaszkami. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePiękne i pyszne bezy mini Pavlova to świetny pomysł na prosty i niezwykle efektowny deser. Z kilku składników wyczarujesz mini torcik bezowy na każdą okazję. Polecam. - 4 mini torciki - dokładny opis wykonania - wiele propozycji podania deseru
AniaGotuje.plcałością. Składanie tortu: Biszkopt przekrajamy na dwa równe blaty. Dolny wkładamy do formy, obficie nasączamy ponczem z wody i soku cytrynowego. Wykładamy 2/3 masy jogurtowo - bezowej i przykładamy drugim blatem biszkoptowym, ponownie ponczujemy, smarujemy cienką warstwą konfitury żurawinowej. Na konfiturę wykładamy równo pozostałą masę. Powierzchnię ciasta posypujemy dość gęsto pestkami soczystego granatu. Ciasto powinno
Kronika Piekarnikabeza ma to do siebie, że ta robiona na erytrolu to już nie to samo. Uznaję jednak zasadę 80/20, więc raz na jakiś czas coś … Artykuł Torcik bezowy z figami i winogronami pochodzi z serwisu
Flymetothespoonbudyniem lub bitą śmietaną. Jak piec ptysie bez proszku do pieczenia? Każdemu się czasem marzą ptysie jak kiedyś z cukrem pudrem na wierzchu. Ptysie dawniej najczęściej były z kremem bezowym zaparzanym, dużo rzadziej można było spotkać z budyniem czy ptysie z bitą śmietaną. I to właśnie ptysie z budyniem były moimi ulubionymi. Ciasto na ptysie to to samo co ciasto
Dieta moja pasja