bezowy - 1866 przepisów (strona:58/125)

Gniazdka bezowe 86

łyżce. Gdy piana będzie gęsta i lśniąca dodajemy sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną i wymieszać do połączenia.  Dużą blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Masę bezową przekładamy do rękawa cukierniczego i na blaszce formujemy nasze gniazdka.  Piekarnik nagrzewamy na 170 st C, a w momencie włożenia blachy zmniejszamy tempereaturę na 110 st. C i pieczemy bezy

Cynamonowe szczęście
Bezowiec z wiśniami 159

Jeśli nie przepadacie za kwaśnym smakiem wiśni, możecie tu użyć wiśni ze słoika / z kompotu, ale do bezy najlepiej pasują kwaśne owoce. Jeśli wolicie możecie upiec jeden duży blat bezowy i nałożyć go w całości na krem - ja wolę upiec małe beziki, bo szybciej się pieką, a wierzch wygląda przy tym trochę ciekawiej. Ciasto z wiśniami i bezą na wierzchu

Lekcje w kuchni
Sernik chmurka 105

ernik jest lekki jak chmurka o wspaniałej leciutkiej konsystencji. To za sprawą delikatnego sera oraz bezowej piany z białek. Użyłam (nie jest to product placement - po prostu ten ser jest świetny) twarogu naturalnego "Delikatny" President opakowanie 500 gram.  Można wziąć gęsty jogurt naturalny. Mogę polecić produkty Zott. Sernik po przekrojeniu ma strukturę pianki.  Tortownica 20 cm wyłożona papierem

AZgotuj!
Tartaletki "Malinowa chmurka" 106

Wkładamy do lodówki, a w tym czasie przygotowujemy krem. Krem: Śmietanę, serek mascarpone oraz cukier puder miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Przekładamy do szprycy i wyciskamy na galaretkę. Przykrywamy bezowym krążkiem. Schładzamy przez godzinę a następnie zajadamy ze smakiem

Kuchnia w czekoladzie
sernik złota rosa 100

Przepyszny sernik  na tradycyjnym kruchym spodzie,  kremowy i delikatny, z grubą warstwą bezowej pianki i złotymi kropelkami "rosy", które tworzą się już po upieczeniu ciasta. Sernik złota rosa to klasyka wśród serników, z pewnością jeden z moich ulubionych. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu, zawsze się udaje i nie opada.        składniki

babka w formie
Wegańskie gofry z fasoli 136

dzisiaj często gościć na moim stole. Piękne jest to, że gofry BEZ jajek i BEZ mleka wychodzą ZE smakiem i są przeznaczone DLA KAŻDEGO. Jeśli poszukujesz takich “BEZOWYCH” przepisów, to zobacz koniecznie jak zrobić placuszki bez jajek oraz naleśniki bez jajek . Są to klasyki, które ze smakiem może zjeść KAŻDY. Przepis na wegańskie gofry Dzisiejsze gofry z fasoli

Blendman
Rabarbarotka - ciasto z rabarbarem i bezą 64

dzieciaków;) Pod taką nazwą występuje u nas ciasto z rabarbarem i bezą. Piekę go podobnie jak niezawodny jabłecznik z bezą i orzechami , czyli kruchy spod, warstwa owocowa i delikatna bezowa pianka. Od razu po wyjęciu z piekarnika beza jest chrupiąca z wierzchu, natomiast następnego dnia pojawia się na niej złota rosa. Całość bardzo dobrze zgrana smakowo - kwaskowaty rabarbar, słodycz bezy

Obiad gotowy
Deser z truskawkami | Eton mess. 63

zrobienia. SKŁADNIKI: 500 g truskawek 1 lyzka cukru pudru Bita śmietana: 500 ml śmietany kremówki 30 % 1 lyzka cukru z wanilia 2 łyżki cukru pudru Ponad to: 4 gniazdka bezowe Zapraszam do obejrzenia filmu WYKONANIE: Umyte i obrane truskawki podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać cukier puder i zblendowac. Druga cześć truskawek podzielić na ćwiartki. Śmietanę ubić

Pani M - kuchnia smakowita
KRUCHE CIASTO Z BUDYNIEM I RABARBAREM 50

tylko pojawia się w warzywniakach od razu piekę ciasto . Idealnie nadaje się również do kompotów i deserów. A Wy lubicie rabarbar? Przepis na kruche ciasto z rabarbarem i bezową pianką -->  kliknij tutaj Przepis na błyskawiczne ciasto z rabarbarem -->  kliknij tutaj Przepis na ucierane ciasto z rabarbarem -->  kliknij tutaj Składniki na kruche ciasto z budyniem

Zrób to smacznie
Malinowa Chmurka 95

lepszych ciast, jakie miałam okazję zrobić i oczywiście posmakować. Jest ono bardzo delikatne i składa się z kruchego spodu, warstwy malin w galaretce, kremu śmietanowego, a na wierzchu blat bezowy z migdałami. Do zrobienia Malinowej Chmurki możemy wykorzystać maliny zarówno mrożone, jak i świeże. W moim przypadku do przyrządzenia ciasta Malinowa Chmurka użyłam malin mrożonych, których nie musimy wcześniej rozmrażać

Danka Pichci
Beza Pavlova 74

dodajemy skrobię ziemniaczaną i delikatnie mieszamy całość łopatką. Blaszkę wyściełamy papierem do pieczenia. Na papierze rysujemy okrąg, nieduży (ok 20cm średnicy), ja odrysowałam duży talerz. Wykładamy na niego masę bezową i uformować wyrównując boki bezy łyżką lub szpatułką ku górze. Wstawiamy do nagrzanego do 180ºC piekarnika i po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 150ºC. Pieczemy jeszcze 1,5 godziny. Studzimy

Latosiowydom
KRUCHA SZARLOTKA Z PORZECZKAMI, KRUSZONKĄ I BEZOWO-BUDYNIOWĄ PIANKĄ 90

bezę). Na końcu wsypujemy proszki budyniowe i całość delikatnie mieszamy. Wyjmujemy z piekarnika podpieczone ciasto, rozsmarowujemy na nim masę jabłkową, wykładamy zamrożoną porzeczkę lub inne owoce, przykrywamy całość masą bezową. Wierzch posypujemy schłodzoną kruszonką. Wstawiamy z powrotem do piekarnika i pieczemy jeszcze ok. 35-40 minut, na programie góra-dół, bez termoobiegu, w tej samej temperaturze- 180*C. Po przestudzeniu

Smaczne Zdrowe
Sernik matcha z musem mango na kokosowym spodzie 65

sernik matcha z musem mango jest doskonały. Kokosowy bezowy spód, kremowy sernik – cudownie zielony dzięki dodatkowi matchy i mus z dojrzałego mango. Musicie spróbować! Z dodatku matchy możecie oczywiście zrezygnować, ale warto dodac jej odrobinkę. Nada mu nie tylko pięknego koloru, ale i  … Artykuł Sernik matcha z musem mango na kokosowym spodzie pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
Ciasto Parada 204

się składa, że dzisiaj są moje urodziny. Parada to ciasto przygotowane na kakaowym biszkopcie nasączonym kawą z alkoholem, przełożone domową masą budyniową, do tego mamy tu jeszczę dwie warstwy bezowe- kokosową i orzechową, które oddzielone są galaretką wiśniową. Wierzch ciasta to herbatniki również nasączone ponczem kawowym z procentami oraz czekoladowe ganache, które pełni rolę polewy. Aż 8 pysznych warstw! Połączenie

Kuchnia MagdaLeny
Ciasto Parada 205

się składa, że dzisiaj są moje urodziny. Parada to ciasto przygotowane na kakaowym biszkopcie nasączonym kawą z alkoholem, przełożone domową masą budyniową, do tego mamy tu jeszczę dwie warstwy bezowe- kokosową i orzechową, które oddzielone są galaretką wiśniową. Wierzch ciasta to herbatniki również nasączone ponczem kawowym z procentami oraz czekoladowe ganache, które pełni rolę polewy. Aż 8 pysznych warstw! Połączenie

Kuchnia MagdaLeny