bezowy - 1866 przepisów (strona:65/125)

Beza z kremem mascarpone i sezonowymi owocami 155

wystygnąć w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Krem : Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Masę nakładamy na bezę. Przykrywamy drugim blatem bezowym, na to masa oraz owoce. Dziękuję, że tutaj jesteś!  Zostaw komentarz, napisz, co sądzisz o  tym przepisie. Nie zostawiaj w komentarzach linków (chyba, że kontekst rozmowy tego wymaga

Słodki Zakątek
Tort bezowy z truskawkami 343

tylko jedna – beza! Można przygotować ją na wiele sposobów i z różnymi dodatkami. Dziś w towarzystwie kremu oraz truskawek i migdałów. Wierzcie mi, jest warta grzechu . Drukuj Tort bezowy z truskawkami Przygotowanie: 4 hrs Wielkość: 8 porcji Kalorie (porcja/sztuka): 294 kcal Składniki beza 6 białek (wielkości L) 200 g drobnego cukru szczypta soli krem 250 g mascarpone

Przepisy na widelcu
DROŻDŻÓWKI Z TRUSKAWKAMI 106

truskawkami i drożdżowymi wypiekami. Z przepisu wychodzi 8 drożdżówek. Przygotujecie je także z drożdży suszonych – wystarczy opakowanie 7-8 g. Z białek polecam upiec bezy lub tort bezowy. Drożdżówki z truskawkami SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki drobnego cukru 20 g świeżych drożdży 3 żółtka jajek 50 g masła, roztopionego, wystudzonego ½ szklanki ciepłego mleka (lekko je podgrzewam

Zasmakuj Kuchni
Mini pavlova z masą limonkową 99

przyłożyłam talerzyk deserowy i od niego odrysowałam kółka. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier Pod koniec ubijania dodać ocet i mąkę   ziemniaczaną. Masa bezowa powinna być lśniąca. Ubitą pianę nałożyć na narysowane kółka i delikatnie ją rozłożyć, zaciągając łyżką boki od dołu ku górze. Na środku zrobić łyżką wgłębienie na masę śmietanową. Bezę wstawić

W garach u Gosi
Tarta cytrynowa z pianką bezową 247

dzisiaj prawdziwą ucztę dla podniebienia - Tartę cytrynową na kruchym spodzie z dużą ilością pianki bezowej. Jest pyszna i lekka,idealna na deser w upalne dni-chyba nie trzeba nic więcej mówić spróbujcie koniecznie bo jest naprawdę pyszna

Swojskie jedzonko
Kruche ciasto z rabarbarem, budyniem i bezą 432

rabarbarem, budyniem i bezą Sezon na rabarbar w pełni, więc warto pomyśleć nad zrobieniem pysznego ciacha. Moja dzisiejsza propozycja to delikatne kruche ciasto z kremową masą budyniową i bezową pianką malinową. No i oczywiście całość zwieńczona aromatycznym rabarbarem     Składniki: Kruche ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 4 żółtka 150g masła

Blog z Apetytem
Kruche ciasto z rabarbarem, bezą i kruszonką / Rhubarb Shortcake with Meringue and Crumble 111

pieczenia (lub rozwałkować). Posypać bułką tartą. Rozłożyć rabarbar. Białka ubić ze szczyptą soli, a gdy będą prawie sztywne, stopniowo (po łyżce) dosypywać cukier. Miksować do uzyskania gładkiej, lśniącej masy bezowej. Wyłożyć na rabarbar, wyrównać. Mniejszy kawałek ciasta pokruszyć na wierzch. Piec godzinę w 180 stopniach.  Chcesz być na bieżąco z nowymi przepisami? Polub moje konto na Facebooku: Lekcje

Lekcje w kuchni
Nie pękaj, lepiej zjedz ciasteczko - czekoladowe ciasteczka pękające 109

się tu ni odrobina żółtek, bo wówczas nie ubije się piana. Ubijam sztywną pianę ze szczyptą soli i powoli, łyżka po łyżce, dodawanym cukrem. Kiedy białka są już gęsta bezową masą, zmieniam końcówkę miksera na tę do ciast, dodaję żółtka i wanilię, mieszam i po chwili małym strumykiem dodaje przestudzoną czekoladę. Na koniec ta sama końcówka służy mi do wmieszania

I tu będę miała takie te
Szybki i prosty przepis na domowe krówki 129

domowe krówki? Mnie ostatnio nadarzyła się okazja, jednak przyznaję, że nie były one zamierzonym celem. Krówki, które wam zaprezentuję poniżej, są efektem ubocznym masy krówkowej, którą potrzebowałam do toru bezowego Dacquoise z daktylami i orzechami włoskimi . Zapytacie więc, dlaczego nie kupiłam gotowej masy? Cóż, tu gdzie mieszkam nie mam dostępu do wszystkich produktów, więc czasem muszę radzić sobie sama. Gwarantuję

Zufi.pl
Ciasto z rabarbarem i bezą na dużą blachę 93

obowiązkowy punkt każdego maja. Jako mała dziewczynka rabarbar rwałam i zajadałam na surowo – obowiązkowo maczany w cukrze. Kwaśność połączona ze słodyczą charakteryzuje także to ciasto ze słodką, bezową pianką. To jedno z najlepszych ciast z rabarbarem jakie można zrobić. Idealnie nadaje się na każdą okazję. Składniki na tradycyjną “dużą blachę”. Ciasto z rabarbarem i bezą – spód

Poezja smaku
łatwe ciasto ucierane z rabarbarem, kruszonką... 61

około 50 minut, w formie ciasto dobrze wystudzić, posypać pudrem cukrem przed podaniem - najlepsze ciasto ucierane, które zawsze wychodzi pyszne, owoce dodajemy jakie lubimy, zamiast kruszonki można dodać piankę bezową..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Cukier aromatyzowany bzem 83

jeśli chcecie zachować jego zapach na dłużej, to zróbcie sobie cukier aromatyzowany bzem. Jego przygotowanie nie jest wcale skomplikowane, a po otwarciu słoiczka z takim cukrem poczujecie zapach bezowych kwiatów na nowo.  Cukier aromatyzowany bzem Cukier aromatyzowany bzem Czas przygotowania: 30 minut + czas suszenia Składniki: 1,5 szklanki kwiatków bzu 1 szklanka cukru Wykonanie: Kwiatki na przemian z cukrem

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto kruche z rabarbarem 88

się z każdymi owocami, ale rabarbar jest jakiś szczególny Składniki na ciasto: 1/2 kilograma mąki pszennej (tortowej lub 500) 220 g masła 4 żółtka (z białek możecie zrobić koszyczki bezowe ) 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 szczypta soli Dodatkowo: 500 g rabarbaru 2 łyżki cukru Z mąki, soli, cukru waniliowego, cukru pudru, żółtek i 200 g masła

Słodki sentyment
CIASTO KRUCHE Z RABARBAREM I BEZĄ 124

migdałów Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo dodajemy po łyżce cukier, cały czas ubijając. Masa powinna być szklista i gęsta. Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszamy. Masę bezową wykładamy na masę owocową i dokładnie rozprowadzamy na całości. Posypujemy płatkami migdałów. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy w tej temperaturze  20 minut. Następnie temperaturę zmniejszamy

Smaczne Zdrowe
Szarpaniec z truskawkami 128

Szarpaniec z truskawkami Och, to jedno z moich najulubieńszych ciast! Znane jest ono pod różnymi nazwami np Kruszon, Pleśniak, Skubaniec. Kruche, dwukolorowe ciasto z owocami i puszystą bezową pianką. Z dzieciństwa pamiętam, że zazwyczaj było pieczone z agrestem, ale z innymi owocami (najlepiej lekko kwaśnymi) też jest przepyszne. Polecam!     Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 250g masła

Blog z Apetytem