bezowy - 1866 przepisów (strona:70/125)

Beza Pavlova ze śmietaną i musem z marakui 127

piekarniku zagościł na naszym stole ale na krótko, zniknął bez wieści. Bezę Pavlova robi się bardzo szybko i prosto trzeba tylko zachować zasady i będzie ok. Pavlova - deser bezowy z bitą śmietaną i marakują. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Deser z bitą śmietaną i malinami 172

pianką i owocami Kaszka manna z malinami Dietetyczny mus z malinami Dietetyczny koktajl z owoców leśnych Deser piankowy z malinami Torcik kakaowy z kokosowym kremem i malinami Rolada bezowa z malinami Najlepsze lody owocowe bez maszynki Sezon na maliny trwa w najlepsze, więc łapcie przepis na Deser z bitą śmietaną i malinami .. Składniki na 2 porcje: 250 g malin

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Malinowa chmurka 197

Dzisiaj chciałabym przedstawić Wam przepis na przepyszne ciasto, które już nieraz gościło na moim stole. Połączenie kruchego ciasta, owoców zatopionych w galaretce, otoczonych śmietanką i przełamanych bezowym blatem to istna delicja.  Ciasto wygląda i smakuje obłędnie, wbrew pozorom nie jest trudne do wykonania.  Serdecznie polecam ;)  Składniki ciasto: 3 żółtka   30 g cukru pudru

Krakowskie smaki Ani
KUCHENNA APTEKA #37 - GRUSZKI 120

gruszki nadają się do zamrożenia ze względu na "kobiecy" kształt, zaliczane są do owocowych afrodyzjaków ekstrakt z gruszek wykorzystywany jest w kosmetyce Przepisy z gruszkami 1) TORT BEZOWY Z GRUSZKAMI I KARMELEM 2) GRUSZKI W KONFITURZE 3) KRUCHE CIASTO Z GRUSZKAMI I BEZĄ 4) ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z GRUSZKĄ PRAŻONĄ 5) PIZZERINKI FRANCUSKIE Z AWOKADO I GRUSZKĄ

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #37 - GRUSZKI 120

gruszki nadają się do zamrożenia ze względu na "kobiecy" kształt, zaliczane są do owocowych afrodyzjaków ekstrakt z gruszek wykorzystywany jest w kosmetyce Przepisy z gruszkami 1) TORT BEZOWY Z GRUSZKAMI I KARMELEM 2) GRUSZKI W KONFITURZE 3) KRUCHE CIASTO Z GRUSZKAMI I BEZĄ 4) ZUPA Z ZIELONEGO GROSZKU Z GRUSZKĄ PRAŻONĄ 5) PIZZERINKI FRANCUSKIE Z AWOKADO I GRUSZKĄ

Kuchnia MagdaLeny
Tarta z pianką 114

truskawkami Pyszna i lekka tarta z truskawkami ukrytymi w bezowej piance. Ciasto: 100 g mąki orkiszowej 50 g mąki kukurydzianej 50 g mąki ryżowej 2 żółtka 100 g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g ksylitolu Pianka**: 220 g truskawek 3 białka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 70 g ksylitolu Mąki przesiewamy, łączymy z proszkiem do pieczenia i ksylitolem. Dodajemy

Kucharzyca
MINI PAVLOVA Z KREMEM CZEKOLADOWO-KAWOWYM 195

Można go przygotowywać na wiele sposób i nie mówię tu absolutnie o dodatkach. Może być duża, klasyczna, w formie okrągłej bezy. Może być w formie tortu złożona z piętowych bezowych blatów. Albo tak jak te moje dzisiejsze – mini pavlove idealne na deser dla każdej osoby osobno, bez potrzeby porcjowania. Chrupiąca z zewnątrz, klejąca w środku ( czyli idealna! ) wypełniona pysznym

Ostra na Słodko
Tarta z rabarbarem i bezą 119

misce nad parą. Mieszaj do rozpuszczenia cukru. Zdejmij miskę z pary i ubij białka na sztywną pianę. Napełnij bezą cukierniczy rękaw zakończony tylką w kształcie rozetki. Pokryj tartę bezowymi rozetkami i lekko je przypal. Podziel tartę na kawałki i podaj z lodami. Smacznego!     The post Tarta z rabarbarem i bezą appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Rolada bezowa z truskawkami i galaretką 145

misce ubijamy śmietankę z cukrem pudrem i mascarpone. Stężałą galaretkę kroimy w małą kostkę. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki.(kilka odkładamy do dekoracji) Ubity krem rozsmarować równomiernie na blacie bezowym  ( trochę odkładamy do dekoracji), układamy większą część  pokrojonej galaretki,  pokrojone truskawki. Zwijamy roladę zaczynając od szerszego brzegu. Owijamy folią spożywczą lub pergaminem i wkładamy na kilka godzin

Andzia Pichci
Babeczki z musem truskawkowym i włoską opalaną bezą 142

białko ubić ze szczyptą soli na puch. Następnie dodawać stopniowo cały czas miksując gorący syrop, aż do momentu uzyskania masy o sztywnej i lśniącej konsystencji. 5. Dekoracja: Gotową masę bezową przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć na każdej babeczce rozetki. Następnie rozetki opalić palnikiem i udekorować truskawkami, borówkami i czerwoną posypką. Musicie wiedzieć, że magiczny składnik, który sprawia

Szalona Kuchnia Eweliny
Kruche serce z orzeźwiającym musem agrestowym i bezowymi rozetkami 105

zagotować, doprowadzić do temperatury około 118 stopni, a białka ubić ze szczyptą soli na puch. Następnie dodawać stopniowo cały czas miksując gorący syrop, miksować aż do momentu uzyskania masy bezowej o sztywnej i lśniącej konsystencji. 5. Gotową bezę przełożyć do worka cukierniczego i wycisnąć rozetki na całej powierzchni tarty. Następnie rozetki opalić palnikiem i udekorować świeżymi kwiatkami. Miłość starannie zamknięta

Szalona Kuchnia Eweliny
DROŻDŻOWE PTYSIE Z KREMEM KARPATKOWYM I KOKOSOWĄ KRUSZONKĄ 176

mamy. Zupa pomidorowa z lanym ciastem gotowana na kości, którą później obgryzałam ( ja czekałam zawsze na tę kość, nie na zupę! ). Słodkie różowe ptysie w kształcie łabędzi z kremem bezowym i wielkie pierogi z serem mojej babci. Ależ miło to powspominać! Dziś jednak nie o wspomnieniach będziemy gadać, ale do wspomnień nawiążemy! Zainspirowana genialnym konkursem na Durszlak.pl z okazji Dnia

Ostra na Słodko
BEZA PAVLOVA Z KREMEM CYTRYNOWO – WANILIOWYM I OWOCAMI 96

kwadransie ryzykownie zmniejszyłam do 90C, aby zachować biel bezy. Im wyższa temperatura, w trakcie pieczenia beza może przybrać żółtszy odcień. Wyszła niczym postrzępiona chmura, ale taka, jak chciałam! Bezowych wypieków Wam życzę! Składniki białka z 5 jajek 250g cukru pudru 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki octu jabłkowego krem 100 g serka mascarpone 1 łyżeczka soku z cytryny

Raj dla Podniebienia
rolada bezowa z bitą śmietaną 690

Delikatny, bardzo słodki deser bezowy z bitą śmietaną. Aby przełamać słodycz dodałam galaretkę z żurawiny ale możecie zastąpić ją na przykład dżemem porzeczkowym albo świeżymi owocami. Jeśli wolicie bezę bardzo kruchą i dobrze wysuszoną to w tej roladzie jej nie znajdziecie. Tutaj beza jest właściwie delikatną, miękką pianką, tylko lekko chrupiącą na wierzchu, dzięki czemu bardzo łatwo daje się zwinąć

babka w formie