bezowe - 1321 przepisów (strona:57/89)

Czarny pleśniak z truskawkową konfiturą i orzechami laskowymi 251

miksować długo. 17. Gotową pianę położyć na warstwie orzechów, układać szpatułką tzw. chmurki, by ciasto wydawało się wyższe, nie układać piany na płasko, nie wyrównywać wierzchu 18. Na chmurki bezowe posypać pozostałą część kakaowej kruszonki. Piec: 30-45 minut w temperaturze 180 stopni, potem studzić w zamkniętym, wyłączonym piekarniku przez około 30 min do 1h. Smacznego :) Zobacz także: Przepis bierze

KreatywnePiny
KEY LIME PIE – THE SIMS 3 – tarta limonkowa z bezą 259

piekarniku do 200 stopni. Na wierzch ciasta nakładamy bezę, robiąc na niej fale widelcem lub łopatką – zalecamy nałożyć ją na całą powierzchnię masy limonkowej (my daliśmy tylko część masy bezowej, ponieważ chcieliśmy być wierni wizerunkowi z gry). Po nałożeniu bezy ponownie wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy tylko do lekkiego zarumienia się białej chmurki (ok. 5 min) – sprawdzajcie stan bezy

Nerds Kitchen
MINI PAVLOVA Z LODAMI CARTE D’OR CHOCOLATE BROWNIE I SOLONYM SOSEM KARMELOWYM 179

brzegi podnosimy do góry ). Wstawiamy do nagrzanego na 180C piekarnika, i po 2 minutach redukujemy temperaturę do 100C i pieczemy ok. 45 minut, studzimy przy uchylonych drzwiczkach. CAŁOŚĆ: Wystudzone bezowe gniazdka napełniamy lodami i obficie oblewamy sosem karmelowym i posypujemy prażonym popcornem. A na czekoladowe ptysie wypełnione po brzegi kremowymi lodami i sosem lemon curd , który fantastycznie przełamuje smak lodów

Ostra na Słodko
Beza Kawowa z Malinami 190

łyżkach wrzątku) Serek, śmietanę i cukier umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania sztywnego kremu. Wlewamy ostygniętą kawę i mieszamy szpatułką do połączenia się. Na pierwszy blat bezowy wykładamy połowę kremu. Przykrywamy drugim blatem. Wykładamy pozostały krem. Ozdabiamy malinami i gorzką czekoladą. Dodatkowo: 300 g malin 50 g gorzkiej czekolady np. miętowej The post Beza Kawowa z Malinami appeared first

Made By Mom And Son
Sernik z nutą cytryny i bezową koroną 206

Serniki, moje ulubione ciasta. Wbrew pozorom nie wszystkie robi się dłuuugo i mozolnie. Ten przepis pozwoli Wam na uzyskanie puszystego sernika z cudowną bezową koroną bez poświęcania mu kilku godzin pracy. Cytrynowa nuta konfitury od MarokoSklep dodatkowo wzbogaci smak i przełamie słodycz. Sprawdźcie sami. Potrzebujemy: CIASTO: 100 g margaryny lub masła, zimnego pokrojonego w kawałki 200 g mąki pszennej

MamaOskarka
torty 243

tort biszkoptowo-czekoladowy ze śmietaną i owocami     tort orzechowo wiśniowy   torcik migdałowo malinowo czekoladowy ciasto z borówkami tort kokosowo cytrynowy kruchy tort z kremem lawendowy torcik bezowy lekko korzenny z hibiskusem ciasto czekoladowe z jagodami i kremem tort kokosowy z herbatą matcha i białą czekoladą tort czekoladowy z rozmarynem tort makowy z kremem karmelowym tort makowy

królestwo garów
Szarlotka z bezą 219

się silniejszy od łakomstwa. Zawsze mi czegoś w tych szarlotkach brakowało. Dzisiaj upiekliśmy wreszcie taką szarlotkę za jaką tęskniłem- z dużą ilością jabłek z cynamonem, gałką muszkatołową i pyszną bezową pianką. Składniki - proporcje na blachę o wymiarach 31 na 21 cm Ciasto 350 g mąki pszennej 180 g zimnego masła 90 g cukru pudru lub bardzo drobnego białego cukru

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Przedłużajcie przyjemność! 140

niedzielnego popołudnia spróbowaliście już kujawskiego drożdżowego placka maślanego, pączków z powidłami z Doliny Dolnej Wisły, białostockiego sękacza i śląskich kołoczków. Wyobraźcie sobie niedzielny wieczór na huśtawce z torcikiem bezowym z owocami na kolanach. Wyobrażacie sobie? To teraz wyobraźcie sobie, że możecie to zrobić, o ile macie przyjaciół i dobry samochód. Bo przepisy na wszystkie powyższe cuda znajdziecie w książce „Cukiernia

GRUBY WAŁEK
Tort lodowy z porzeczkami 180

trochu skondensowane mleko. Ubijać jeszcze kilka minut. Masa będzie dość gęsta, ale nie sztywna. Na koniec dodać mieszankę mleczno-porzeczkową, zmiksować. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Blat bezowy ułożyć w tortownicy, zapiąć obręcz. Na bezę przełożyć masę lodową. Całość zawinąć szczelnie folią spożywczą. Mrozić przez 7-8 godzin. Na zamrożonych lodach posypać pokruszoną bezę, ułożyć porzeczki i polać sosem

Pełny talerz
Ciasto Bananowe z Syropem Klonowym 222

ostatnich pysznie słodkich, wiosennych tartaletkach z cytrynowym kremem i bezową chmurką przyszła pora na wypiek zdecydowanie stonowany smakiem, mniej słodszy, zdrowszy a równie cudownie smaczny. Ciasto bananowe z syropem klonowym różni się delikatnie smakiem od tradycyjnych bananowych ciasto-chlebków. Nie jest aż tak mocno bananowe gdyż większość bananów jest na wierzchu ciasta a syrop klonowy nadaje mu lekko karmelowego smaku

Made By Mom And Son
Czekoladowa Pavlova ze śmietaną i malinami 160

Beza o smaku czekoladowym ze śmietaną i malinami - niebo w gębie. Najlepiej smakuje od razu po udekorowaniu.  Składniki: na bezowy spód 4 białka jaj (L) 12 dosyć sporych łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki gorzkiego kakao sok z połowy cytryny na krem 1 szklanka śmietany 30 % 1 łyżka cukru

Ugotować
Ciasto z kokosem + film 159

Smakowite ciasto z kokosem, banalnie  proste w wykonaniu , nie zawierające zbyt dużej ilości cukru, z pyszną bezową pianką to jedno z ciast , za którym przepadają moje dzieci. Doskonały smakołyk na podwieczorek idealny do kawy. składniki na okrągłą formę 23 cm 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 kostki masła opakowanie cukru waniliowego 16 g 3 żółtka

Smakowite Dania
Beza z musem brzoskwiniowym i truskawkami + film 217

Przepyszny smakołyk bezowy z musem brzoskwiniowym i owocami będzie świetną ucztą dla podniebienia. Mimo swojej kaloryczności polecam go szczególnie miłośnikom słodkości, będą nim zachwyceni. składniki na 4 porcje 3 białka 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka octu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 6- 7 sztuk połówek brzoskwiń z syropu 6-7 sztuk truskawek 300 g śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru przepis

Smakowite Dania
Ciasto kokosowe z pianką i owocami 250

udziałem to jedne z moich ulubionych. Przyznam się bez bicia, że ciasto to efekt uboczny źle ubitej bezy, nie chciało mi się robić nowej porcji, więc postanowiłam upiec ciasto bezowe, które potem przekroiłam i przełożyłam ubitą śmietaną z galaretkami i owocami. Polecam też inne przepisy na ciasta z dodatkiem wiórków kokosowych: Sernik królewski Styropian (ciasto) Czekoladowy styropian Ciasto kokosowo-truskawkowe

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto bezowe, czyli sto lat! 232

Ciasto zostało już skonsumowane i mam nadzieję, że smakowało solenizantowi ;) Bardzo lubię bezy. Bardzo lubię ciasta bezowe. A ze śmietaną, owocami i karmelem, to już moim zdaniem niebo w gębie :) Składniki (na 3 blaty): 7 białek z dużych jajek 1/4 łyżeczki soli 400 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczka octu winnego 1/2 łyżeczka soku z cytryny Krem

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!