Dzisiaj przepis na dietetyczne, wegańskie oraz bezglutenowe muffiny, które są tak pyszne, że myślałam, że nie zdążę zrobić zdjęć, bo tak szybko znikały ze stoły, są naprawdę wyśmienite :):) Składniki : - 150 g daktyli - 200 ml mleka ( może być roślinne) - 200 ml oleju ( kokosowy, rzepakowy) - 200 g mąki owsianej ( zmielonych płatków owsianych) - 2 łyżki proszku do pieczenia - 1/4 łyżeczki cynamonu Przygotowanie
zdrowa vege kuchniagryczanej jest mąka pszenna, ziemniaczana, bądź ryżowa. Soba posiada dużo właściwości zdrowotnych, jest ona fantastycznym zamiennikiem szeroko dostępnego u nas makaronu pszennego. Jeśli nie zawiera dodatku mąki pszennej jest bezglutenowa. Jest to makaron bogaty w wysokiej jakości białko, zawiera błonnik, który bardzo korzystnie wpływa na proces trawienny oraz na poziom cholesterolu we krwi. Daje szybko poczucie sytości po zjedzeniu niewielkiej
KreatywnePinybyły. A wszystko dzięki zmiksowanej inspiracji Kuchni w wersji light . Przepis źródłowy lekko zmodyfikowałam na potrzeby, zasoby i przyzwyczajenia Kuchni po mojemu Sprawdźcie sami: pyszne, lekkie, proste i bezglutenowe: Składniki (na 18 sztuk): 5 - 6 średniej wielkości ziemniaków 1 jajko mąka ziemniaczana 2-3 łyżki gotowanego ryżu 18 ładnych truskawek Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Tłuczemy
Kuchnia po mojemuSkładniki: 400g wybranego makaronu 50g serka mascarpone 70g orzechów włoskich 25g żółtego sera 2 czerwone papryki 1 mały ząbek czosnku Kilkanaście listków bazylii 2 łyżki oliwy *Osoby na diecie bezglutenowej muszą użyć makaronu bez zawartości glutenu. Papryki myjemy, przecinamy na pół i usuwamy gniazda nasienne. Układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem i pieczemy w 220 stopniach około 15 minut
Kolizje Smakówpierwszy mój chleb na zakwasie bez glutenu. Planowałam go od wielu tygodni, najpierw przygotowując odpowiedni zakwas bezglutenowy (kliknij, by otworzyć okno z przepisem) . W sklepach z produktami kuchni z różnych stron świata zaopatrzyłam się w mąkę ryżową i mąkę z manioku. Na bazarku w swojej okolicy kupiłam wcześniej mąkę z ciecierzycy. Myślę, że gdyby dobrze poszukać, można byłoby znaleźć
Weekendy w domu i ogrodzienaopowiadał w nowej pracy, jakimi to dobrociami go karmię, i w końcu zebrał się na odwagę, żeby poprosić o jakiś smakołyk do pracy. W sumie, wyraził się bardzo konkretnie: bezglutenowy. I sernik. Na zimno najlepiej. Ok, niech będzie i tak... Myślałam długo, czym by tych jego współpracowników uraczyć. Najpierw wpadła mi do głowy nutella, później orzechy. Ale jak tu zrobić
Pożeraczka, czyli raz adobrzewina 100g żółtego sera 3 szalotki 2 jajka Olej rzepakowy 1 por 1 łyżka świeżego tymianku Garść mąki Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól *Osoby na diecie bezglutenowej muszą zakupić ciasto francuskie bez zawartości glutenu. Szalotki kroimy w piórka. Por i pieczarki dokładnie myjemy. Por siekamy w paski, a pieczarki na dowolne kawałki. Na patelnie wlewamy nieco oleju
Kolizje Smakówjednak wbrew tej powszechnej opinii tak nie jest... Moda jest słowem znacznie szerszym i odnosić się może również do gotowania... I tak we współczesnym świecie "modna" stała się dieta bezglutenowa, dla jednym przymusowa, dla innych z wyboru.. W związku z tym zauważa się trend wzrostowy popularności kaszy jaglanej.. Ten składnik jest idealny zarówno dla dań na słodko
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Nadal pozostajemy w domowych klimatach tylko, że teraz prezentujemy zamiennik znanego Raffaello w wersji zarówno dla ludzi na diecie redukcyjnej oraz bezglutenowej! Składniki: -> 120g kaszy jaglanej -> 1.5 szklanki wody -> 70g płatków migdałowych -> 200g wiórek kokosowych -> 3 łyżki miodu -> 3 łyżki oleju -> Sól Wykonanie: Na początku prażymy kaszę jaglaną do czasu
Jedz zdrowo żyj zdrowo!połowę innym). Nakładamy sałatę pomidora, paprykę i kiszonego ogórka. na to kotlet i druga połówka bułki. I już. Burgery gotowe! PS. Na 2 zdjęciu na pierwszym planie bułka bezglutenowa, kukurydziana..... no cóż ... zdecydowanie lepsze były pszenne więc pólki co przepisu nie zamieszczam (muszę nad nim popracować
Lubczyk i Waniliadorosłych obfituje w składniki kwasotwórcze (nabiał, pieczywo, mięso, cukier). Ma właściwości usuwania nadmiaru śluzu z organizmu, dlatego jest niezastąpiona przy infekcjach dróg oddechowych. Kasza jaglana jest produktem bezglutenowym, ze względu na to może być jednym z pierwszych posiłków w diecie dziecka (6-7 miesiąc życia). Dzisiaj polecam Wam smaczny, prosty w przygotowaniu
Fit-aminaTwojego życia? Ulubione narzędzie kuchenne? Znienawidzone narzędzie kuchenne, bez którego jednak nie umiesz sobie poradzić...? Kategoria kulinarna, w której najlepiej się odnajdujesz to...? (przystawki, dania mięsne/bezmięsne, desery/ciasta, bezglutenowe etc...) Gdy masz chwilę wytchnienia, jakiej muzyki słuchasz (i dlaczego zamiast tego zwykle włączasz telewizor)? Gdybyś mógł/mogła wybrać, którą postacią z kreskówki chciałbyś być? Książka lub postać książkowa
Ciasteczkowy Potwór