bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:989/3453)

Szarlotka babci 131

stopni. Kiedy się podpiecze, układamy na nie nadzienie z jabłek. Drugą połówkę ciasta również wałkujemy na papierze i ciasto kładziemy na wierzch jabłek - tym razem bez papieru. Szarlotkę ponownie wkładamy do piernika i pieczemy około 35 minut, i również w temperaturze 180 °C. Kiedy wierzch się zarumieni, wyciągamy blachę z piekarnika i zostawiamy do przestudzenia. Można podać z gałką

Gotujemy i jemy
Szarlotka babci 175

stopni. Kiedy się podpiecze, układamy na nie nadzienie z jabłek. Drugą połówkę ciasta również wałkujemy na papierze i ciasto kładziemy na wierzch jabłek - tym razem bez papieru. Szarlotkę ponownie wkładamy do piernika i pieczemy około 35 minut, i również w temperaturze 180 °C. Kiedy wierzch się zarumieni, wyciągamy blachę z piekarnika i zostawiamy do przestudzenia. Można podać z gałką

Korniszonki
CYCKI MURZYNKI 304

wierzchu ... nie tylko dla panów, myślę że każdy się skusi ;) SKŁADNIKI Biszkopt: 7 jajek, 1 szkl. mąki, ¾ szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao Krem: 2 budynie śmietankowe bez cukru, ½ l mleka, ¾ szkl. cukru pudru, 1 kostka masła, 2 łyżki kakao Dodatkowo: biszkopty, 1/4 szkl. wódki, powidła śliwkowe, polewa czekoladowa, rodzynki WYKONANIE Biszkopt: Żółtka oddzielamy(...)białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, następnie żółtka i suche składniki, łączymy delikatnie. Wylewamy na blaszkę (24x38cm), pieczemy 25-30 min w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu przekrawamy na 2 placki. Krem: Z mleka i budyniów gotujemy budyń, studzimy. Masło ucieramy dodając cukier puder, następnie dodajemy po łyżce budyniu, a na końcu kakao. Wódkę mieszamy z ½ szkl

słodki bratek
Babka piaskowa, cytrynowa 356

zsiadłe mleko). Wszystkie składniki starannie utrzeć.  Ubić i dodać pianę z białek, przesypać mieszankę mąk z pkt. 1 i lekko zamieszać łyżką (już bez użycia miksera). Wyłożyć do formy babkowej i piec w średnio nagrzanym piekarniku (ok. 160-170 C) przez ok. 1 h 20-30 min (wg przepisu 30-40 min.). Po upieczeniu ostudzić, wyjąć

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto z wkładką serową, kremem budyniowym i ananasem. 181

wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku i dodajemy ser, dokładnie ucieramy. Masę serową wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do zrumienienia. Upieczony dokładnie studzimy. Zimny należy przełożyć na kilka godzin do lodówki, będzie(...)dokładnego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Biszkopt pieczemy około 30 minut w temperaturze 170 stopni do zrumienienia. Sprawdzamy suchym patyczkiem czy jest upieczony. Upieczony dokładnie studzimy

Izabelawkuchni
Jak przyrządzić tofu? Miłość lub nienawiść… 117

Takiej reklamy przepisu na tofu pewnie się nie spodziewaliście. No cóż jako blogerka staram się być obiektywna. Tofu…Japp, od czasu do czasu ale bez szaleństwa. Jak przyrządzić tofu – sałatka z pieczonym tofu 1 porcja Składniki: 100 g tofu ½ awokado 100 g brokułu 30 g orzechów pekan 1 małe jabłko 2 liście jarmużu 4 rzodkiewki 1 łyżka(...)miseczce wymieszaj składniki na marynatę. Pokrój tofu na kawałki i wymieszaj z marynatą. Odstaw na pół godziny. Nastaw piekarnik na 200ºC. Ułóż marynowane tofu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut, po 10 minut po każdej stronie. Przygotuj warzywa. Oderwij miękkie liście jarmużu i ułóż w misce. Rozkrój awokado, ułóż

codojedzenia
Choinka drożdżowa z masą makową 139

kuleczki układam na blasze wyłożonej do pieczenia. Pieczenie: Kuleczki przed pieczeniem maluję roztrzepanym jajkiem. Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180°C, na środkową półkę i piekę około 14 minut, tak żeby kuleczki się zrumieniły. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu. Upieczone kuleczki zdejmuję z blachy, odstawiam do wystudzenia i piekę kolejną

Uwaga Babcia Gotuje
smaczne,łatwe,szybkie piernikowe ciasto z gruszkami... 133

mąkę, proszek do pieczenia i mikserem połączyć składniki forma silikonowa 25x25 cm, ciasto przełożyć do formy, powkładać połówki gruszek bez skórki, bez gniazdek nasiennych piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, do suchego patyczka wystudzone ciasto wyjąć z formy, polać stopioną czekoladą - ciasto ucierane z przyprawą do piernika i z połówkami

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto Pomarango 147

Kajmak, owoc i śmietanka= słodycz w zrównoważonej postaci 😊 Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypując cukier, aż postanie sztywna, lśniąca beza. Dodajemy po 1 żółtku, miksując na najniższych obrotach. Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie, acz delikatnie mieszamy drewnianą

Domowe ciasta
Ciasto Ponczowy Pląs 132

dodatek dżemu porzeczkowego wcale nie jest przesłodzone 😊 Spróbujcie… Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypując cukier, aż postanie sztywna, lśniąca beza. Dodajemy po 1 żółtku, miksując na najniższych obrotach. Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie, acz delikatnie mieszamy drewnianą

Domowe ciasta
Sernik z brzoskwiniami 171

wysmarowujemy masłem. Ciasto wyciągamy z lodówki, rozwałkowujemy i wykładamy nim brzegi i spód. Spód nakłuwamy widelcem, kładziemy papier  do pieczenia i wysypujemy na to ryż lub groch. Pieczemy 15 minut pod obciążeniem i kolejne 5 bez obciążenia. W międzyczasie robimy masę. Jajka ucieramy s cukrem pudrem na gładką masę, następnie dodajemy ser i ekstrakt waniliowy. Ucieramy kolejne(...)minut, następnie dodajemy śmietanę i ucieramy tak długo aż masa będzie jednolicie gładka. Następnie dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na wcześniej upieczony spód. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach, w międzyczasie przygotowujemy brzoskwinie. Brzoskwinie należy sparzyć wrzątkiem a następnie wrzucić do lodowatej wody. W ten sposób skórkę będzie się lepiej zdejmowało. Wyciągamy pestkę i kroimy w plastry grubości

Delusional Trine
Prosty sos z pieczonej papryki 175

nagrzewamy do 190 stopni. Paprykę myjemy, kroimy na ćwiartki i wycinamy gniazda nasienne. Nacieramy oliwą i solą. Układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy około 20 minut, aż skórka zacznie odchodzić. Miękką, upieczoną paprykę miksujemy (bez skórki), z passatą pomidorową, czosnkiem i pimentonem. Doprawiamy do smaku. Smacznego :) Artykuł Prosty sos z pieczonej papryki pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Babeczki dyniowo - kukurydziane. 166

DYNIOWO - KUKURYDZIANE.          Składniki na około 12 małych foremek lub 6 dużych:: 225 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 180 g dyni hokkaido, obranej ze skóry, bez pestek, grubo pokrojonej (kostka około 1cm) 120 g kukurydzy konserwowej 60 g szynki grubo pokrojonej 30 g grubo startego sera cheddar 2 szalotki drobno pokrojone(...)mleka 90 ml jogurtu greckiego sól pestki dyni            Sposób przyrządzania:             Do miski wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Wmieszać pokrojoną dynię, odsączoną kukurydzę, szynkę, ser cheddar i szalotki. Jajka ubić z mlekiem i jogurtem. Wlać do mieszanki mąki, wymieszać i doprawić solą (ciasto ma być lekko słone

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Przekładaniec z truskawkami 198

szklanki cukru - 3 łyżki wody - 3/4 szklanki mąki pszennej - 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej - 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem - 1/2 litra mleka - 1 budyń waniliowy bez cukru - 2 łyżki mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru kryształu - 2 łyżeczki cukru waniliowego - 2 jajka - 1 kostka masła oraz - 1 kg truskawek - 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie(...)Białka, cukier i wodę ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy po 1 żółtku, następnie mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę o wymiarach 25 cm x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia, przelewamy ciasto i pieczemy w 180 C około 50 minut (na tzw. suchego patyczka). Połowę mleka zagotowujemy, w drugiej mieszamy cukry, jajka

Zainspirowana w kuchni
Batony energetyczne 85

odrobina na posmarowanie 75 ml/g płynnego oleju kokosowego lub rzepakowego lub masła klarowanego lub oliwy 150 ml letniej wody Formę do pieczenie wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 160 st. z termoobiegiem lub 170 st. bez termoobiegu. Wszystkie składniki oprócz wody wyspać/przelać do miski, dokładnie wymieszać, dodać wodę, wymieszać. Przełożyć do formy do pieczenia

moj przepis na
Batony energetyczne 79

odrobina na posmarowanie 75 ml/g płynnego oleju kokosowego lub rzepakowego lub masła klarowanego lub oliwy 150 ml letniej wody Formę do pieczenie wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 160 st. z termoobiegiem lub 170 st. bez termoobiegu. Wszystkie składniki oprócz wody wyspać/przelać do miski, dokładnie wymieszać, dodać wodę, wymieszać. Przełożyć do formy do pieczenia

moj przepis na
Batony energetyczne 126

ml/g płynnego oleju kokosowego lub rzepakowego lub masła klarowanego lub oliwy 150 ml letniej wody Formę do pieczenie wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 160 st. z termoobiegiem lub 170 st. bez termoobiegu. Wszystkie składniki oprócz wody wyspać/przelać do miski, dokładnie wymieszać, dodać wodę, wymieszać. Przełożyć do formy do pieczenia, wgnieść

moj przepis na
Batony energetyczne 183

ml/g płynnego oleju kokosowego lub rzepakowego lub masła klarowanego lub oliwy 150 ml letniej wody Formę do pieczenie wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 160 st. z termoobiegiem lub 170 st. bez termoobiegu. Wszystkie składniki oprócz wody wyspać/przelać do miski, dokładnie wymieszać, dodać wodę, wymieszać. Przełożyć do formy do pieczenia, wgnieść

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania