bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:981/3453)

Co jeść po zawale 66

oliwek. Zalecane: drób bez skóry (kurczak, indyk), wołowina, cielęcina, królik. Chude i domowe wędliny np. grillowana na grillu elektrycznym, gotowana na parze lub pieczona w rękawie pierś z kurczaka lub indyka. Ryby przygotowane bez panierki np. dorsz, łosoś, halibut, śledź, makrela, tuńczyk. W umiarkowanych ilościach: chuda wieprzowina np. schab, polędwica, szynka bez tłuszczu, Unikaj: tłustego mięsa takiego

Cztery Fajery
Kruche babeczki z nutą pomarańczy i nadzieniem jabłkowym 151

ewentualnie kisiel cytrynowy  Sposób wykonania:   Jajko, żółtka, cukier puder, cukier waniliowy i miękki tłuszcz rozbełtać.  Dodać mąkę, proszek do pieczenia i skórkę z pomarańczy (dowolną ilość ale bez przesady). Wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na części. Podsypać mąką. Rozwałkować. Szklanką wycinać kółka. Jednym kółkiem wylepić foremkę. Na to wyłożyć trochę jabłek dobrze wysmażonych (ewentualnie(...)kiślem aby były mniej płynne jabłka). Drugim kółkiem przykryć i lekko połączyć brzegi. Piec w piekarniku w temp. 180 st. do zarumienienia ciasta. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Na pewno zmotywuje mnie to do dalszej pracy nad blogiem. Zapraszam też na mój profil fb  Cukiernia Pychotki Cukiernia Pychotki A może skorzystasz z innych

Cukiernia Pychotki
Żeberka pieczone w coca-coli 240

wieczorem. Następnego dnia jedyne co musimy zrobić, to wyjąć mięso z marynaty, przełożyć go do naczynia żaroodpornego i upiec. Na pieczenie powinniśmy zarezerwować sobie około 2 godziny. To dużo i nie dużo, wziąwszy pod uwagę, że mięso piecze się samo i jedynie podczas ostatnich 30 minut powinniśmy poświęcić mu nieco więcej uwagi. Same żeberka wychodzą bardzo dobre w smaku(...)dzień żeberka (bez marynaty) przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem przez około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie naczynie odkrywamy i pieczemy żeberka do zarumienienia. Co kilka minut obracamy je i polewamy powstałym sosem.   Uwagi: Ja żeberka piekłam tak jak podaję w przepisie przez półtorej godziny pod przykryciem. Następnie piekłam je, obracając

Smaki Na Talerzu
DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z WANILIOWYM TWAROŻKIEM 535

papierze do pieczenia, kroimy na 5 cm kawałki, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 20 minut do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzewamy do 200℃ bez termoobiegu. Blachę z wyrośniętymi bułeczkami wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 18 minut, aż przyrumienią się z wierzchu. Wyjmujemy z piekarnika i jeszcze ciepłe smarujemy lukrem (cukier puder mieszamy dodając po łyżce sok z cytryny

cool and minty
Zawijane ciasteczka smalcuszki 137

roku na część ciastek eksperymentalnie układałam też paski masy marcepanowej. Wyszło dobrze. Ciastka zawijam tylko lekko dociskając na końcu. Dzięki temu podczas pieczenia leciutko się rozwijają i nabierają charakterystycznego kształtu. Ciastka układam na blaszce, bez smarowania, nie przywierają, chyba jasne dlaczego? :) Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piekę ok. 12 minut na złotu kolor. Gorące przekładam

I tu będę miała takie te
Ciasto półkruche z rabarbarem i budyniem 177

Schłodzone ciasto kroić nożem w plastry i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Zrobić mały rant z ciasta dookoła dna blachy, aby nadzienie przy pieczeniu nie wypływało. 2/3 ciasta użyć do wylepienia blachy, 1/3 zostawić do ułożenia na górze - schować je z powrotem do zamrażarki, żeby dobrze stężało.   Ubić pianę z białek ze szczyptą soli(...)oczkach resztę zmrożonego ciasta. Piec ok. 45-50 min. w piekarniku nagrzanym do 180C - u mnie opcja grzania góra-dół; środkowy poziom piekarnika, bez termoobiegu .  Na ostatnie 15 minut wyłączyć górną grzałkę i piec tylko z użyciem dolnej opcji grzania - w ten sposób cienka góra z ciasta się nie przypali. Przekręcić też blachę tył naprzód, dla równomiernego upieczenia

Grunt to przepis!
Szybki keks makowy – ciasto nie tylko na święta 337

niż wysypywanie jej zdecydowanie grubszą bułką tartą, no i w smaku też nie będzie odczuwalne. Sodę mieszamy z łyżką mleka. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, najlepiej dwukrotnie, następnie mieszamy ją w misce z makiem. Do tego ciasta mak nie musi być mielony. Bakalie – jeśli używamy tych kupnych, w gotowej mieszance, są one najczęściej już(...)drewnianą łyżką lub plastikową łopatką pora wmieszać bakalie. Ciasto przelewamy do naszykowanej formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180⁰C góra-dół, bez termoobiegu, około 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Ja sprawdzam zawsze w najwyższym miejscu ciasta. Po upływie połowy czasu pieczenia można szybko wierzch keksu naciąć przez środek ostrym nożem, ale nie zawsze jest

Karo in the Kitchen
Sernik „puszysty” 3339

łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 400 ml śmietany kremówki 8 jajek (oddzielone żółtka od białek) 2 budynie śmietankowe (bez cukru) 1, 5 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia starta skórka z 1 cytryny Polewa czekoladowa: 2 łyżki kakao 3 łyżki cukru 50 g masła 2 łyżki mleka Przygotowanie: Spód: Mąkę przesiać

Oryginalny smak
Meczowe przekąski. 205

jednolitej konsystencji. Następnie wsadzamy kiełbaski i dokładnie mieszamy z sosem. Wykładamy na blaszkę (najlepiej pokrytą folią aluminiową aby uniknąć późniejszego szorowania blachy) i co ważne bez wysokich rantów, żeby mogły przepięknie się zarumienić. Pieczemy ok 30 min w piekarniku nastawionym na 180 st. Zdjęcia tego nie oddają, natomiast kiełbaski są cudowne - Mężczyzna bardzo docenił! :)   Smacznego

Brzuszki Łakomczuszki
PIERNICZKI Z LUKREM KRÓLEWSKIM 143

opakowanie przyprawy korzennej (do piernika) 1 łyżeczka proszku do pieczenia LUKIER KRÓLEWSKI: 1 szklanka cukru pudru dokładnie roztartego z 1 białkiem WYKONANIE Masło, miód i cukier puder podgrzewamy w rondelku do rozpuszczenia. Przelewamy do miski, lekko studzimy, mieszamy z jajkami. Dodajemy przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i przyprawę piernikową. Dokładnie mieszamy/miksujemy, formujemy kulę. Gdyby ciasto było(...)dodać 1-2 łyżki kwaśnej śmietany. Można schłodzić w lodówce, ale nie jest to konieczne. Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ z funkcją góra/dół bez termoobiegu. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto cienko rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy i przy użyciu foremek wykrawamy dowolne kształty. Układamy na blaszce i pieczemy około 8 minut w zależności

cool and minty
Ciasto imieninowe 81

moja ma wymiary 23 cm na 33 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Biszkopt orzechowy: 4 jajka 4 łyżki zmielonych orzechów 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki cukru 1 łyżka maki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy  z solą(...)gładkiej piany. Dodajemy żółtka i jeszcze chwilę miksujemy, a potem ostrożnie wsypujemy bułkę tartą, mąkę, orzechy oraz proszek do pieczenia. Wykładamy na blaszkęwyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok 30 minut w 170 st. C, a następnie studzimy. Beza kokosowa: 5 białek 1 szklanka cukru 20 dag wiórek kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Białka ubijamy

Cynamonowe szczęście
Tort podwójnie czekoladowy z bezą 98

misce mieszamy: mąkę przesianą przez sitko z proszkiem do pieczenia. Do ubitej piany dodajemy składniki suche na przemian z olejem, cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy, tak aby nie było grudek. Ciasto przenosimy do okrągłej blachy (średnica około 18 cm), której dno wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni(...)okrągłej blachy (średnica około 18 cm), której dno wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 25- 30 min aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia. Lekko ścinamy wierzch. Beza: Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy

Kuchnia MagdaLeny
PIECZONA CIECIERZYCA z przyprawami i ketchupem 211

Od pewnego czasu bardzo chciałam spróbować upiec ciecierzycę dodając do niej oprócz przypraw również ketchup. Eksperyment uważam za udany – dlatego też dzisiaj przychodzę do Was

Via Gusto
Sernik cytrynowy 78

mojprzepisna.pl | Sernik cytrynowy Co powiecie na ciasto, do którego przygotowania nie potrzeba miksera? Co powiecie na prosty sernik? Co powiecie na mocno cytrynowy smak? Co powiecie na wilgotne ciasto bez mąki? Jeżeli wszystko jest na tak, to zapraszam na mój autorski przepis na sernik :) Składniki na tortownicę 20 cm: 800 gr -1000 gr sera białego twarogowego zmielonego 3 razy(...)składniki dodajemy do mokrych mieszamy dokładnie. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, boki również. Najlepiej boki wyłożyć paskiem o szerokości równej wysokości tortownicy i o długości obwodu tortownicy. Masę serową wlać do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st. Piec 1 godzinę i 15 min na najniższej półce, bez termoobiegu. Jak już sernik się upiecze. Zostawić w lekko

moj przepis na
Sernik cytrynowy 82

mojprzepisna.pl | Sernik cytrynowy Co powiecie na ciasto, do którego przygotowania nie potrzeba miksera? Co powiecie na prosty sernik? Co powiecie na mocno cytrynowy smak? Co powiecie na wilgotne ciasto bez mąki? Jeżeli wszystko jest na tak, to zapraszam na mój autorski przepis na sernik :) Składniki na tortownicę 20 cm: 800 gr -1000 gr sera białego twarogowego zmielonego 3 razy(...)składniki dodajemy do mokrych mieszamy dokładnie. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, boki również. Najlepiej boki wyłożyć paskiem o szerokości równej wysokości tortownicy i o długości obwodu tortownicy. Masę serową wlać do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st. Piec 1 godzinę i 15 min na najniższej półce, bez termoobiegu. Jak już sernik się upiecze. Zostawić w lekko

moj przepis na
Sernik cytrynowy 152

składniki dodajemy do mokrych mieszamy dokładnie. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, boki również. Najlepiej boki wyłożyć paskiem o szerokości równej wysokości tortownicy i o długości obwodu tortownicy. Masę serową wlać do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st. Piec 1 godzinę i 15 min na najniższej półce, bez termoobiegu. Jak już sernik się upiecze. Zostawić w lekko

moj przepis na
Chleb z czerwonym burakiem 170

zaprasza chętne osoby do wspólnego pieczenia. Chleb można upiec na zakwasie lub na drożdżach. Upiekłam i na zakwasie i na drożdżach, tak dla porównania. Jeden i drugi jest po prostu przepyszny!!! Chociaż ten na drożdżach to bardziej bułka niż chleb. Skórka w obu delikatna, miąższ elastyczny i dobrze się kroi. Dla osób, które pieką tylko pieczywo drożdżowe propozycja(...)takiego koloru jak przy chlebie drożdżowym. Mam doświadczenie z innymi naturalnymi barwnikami, które używałam do chleba i nie każdy zachowuje się w środowisku zakwasowym jednakowo. Kiedyś piekłam chleb z dodatkiem świeżego soku z bzu czarnego. Pieczywo drożdżowe piękny kolor, pieczywo na zakwasie kolor wyblakły i nieciekawy. Natomiast inaczej zachowuje się dynia, marchew czy pomidor. Co prawda w pieczywie drożdżowym

Leśny Zakątek
Sernik cytrynowy 189

składniki dodajemy do mokrych mieszamy dokładnie. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, boki również. Najlepiej boki wyłożyć paskiem o szerokości równej wysokości tortownicy i o długości obwodu tortownicy. Masę serową wlać do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st. Piec 1 godzinę i 15 min na najniższej półce, bez termoobiegu. Jak już sernik się upiecze. Zostawić w lekko

moj przepis na
Pieczony łosoś z sosem czosnkowo-koperkowym i zapiekanymi ziemniaczkami 222

wystarczyło mi cierpliwości, żeby zrobić zdjęcia :) Bardzo lubię ten sposób przygotowania ziemniaczków, są delikatnie chrupiące z wierzchu i miękkie w środku.  Łososia chwalić nie trzeba:) Pieczony jest moim zdaniem najlepszy - mięciutki i bez zbędnego tłuszczu. Do tego polecam sos czosnkowo-koperkowy.  Składniki (4 porcje): - 500 g łososia norweskiego - 600 g ziemniaków - małe opakowanie (200 g) gęstej śmietany(...)odparowały, a następnie dodajemy do nich łyżkę oliwy, mieszamy i przekładamy ziemniaki na blachę. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. 4. Kiedy ziemniaki zaczną się rumienić (po około 10 - 15 minutach pieczenia) kładziemy obok nich na blaszce łososia (skórą do dołu). Pieczemy jeszcze około 15 - 20 minut. 5. Wykładamy na talerz, ziemniaki posypujemy grubą solą. Podajemy z ulubioną surówką, u mnie

Kraina Tysiąca Smaków
Muffinki z białą czekoladą 87

TOTA 100 g cukru 1 łyżeczka sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 płaskie łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 100 ml oleju 1 jajko 250 ml mleka garść białej czekolady w dropsach Przygotowanie: Do jednej miski wsypujemy mąkę, oba rodzaje cukru, proszek do pieczenia i sodę. Mieszamy składniki. Do drugiej misce mieszamy olej, jajko i mleko(...)nakładamy do papilotek (do 3/4 wysokości). Na koniec na wierzch każdej babeczki układamy jeszcze po 3-4 dropsy białej czekolady (córeczka układała różnie ;)). Muffinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) przez około 25-30 minut. Czas może być różny w zależności od piekarnika, dlatego zawsze pieczemy do tzw. suchego patyczka i obserwujemy nasze

Słodkie okruszki
Babeczki z truskawkami na napoju owsianym 111

rodzaje cukru i proszek do pieczenia. Mieszamy składniki łyżką. Dodajemy olej, jajko, napój owsiany i mus jabłkowy. Wszystko mieszamy do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Wykładamy po łyżce ciasta, następnie układamy ćwiartki truskawek (2-3 na babeczkę) i wykładamy resztę ciasta. Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) przez około(...)minut. Czas może być różny w zależności od piekarnika, dlatego zawsze pieczemy do tzw. suchego patyczka. Smacznego       The post Babeczki z truskawkami na napoju owsianym first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
Babeczki z kremem mango 126

rodzaje cukru, proszek do pieczenia i sodę. Mieszamy składniki. Dodajemy olej, jajko i mleko. Wszystko mieszamy do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ciasto nakładamy do papilotek (do 3/4 wysokości). Do każdej babeczki wkładamy (wciskając w masę) po pół kosteczki czekolady (można pominąć). Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) przez około(...)minut. Czas może być różny w zależności od piekarnika, dlatego zawsze pieczemy do tzw. suchego patyczka. Po przestudzeniu babeczki dekorujemy kremem z mango. Jak zrobić prosty krem z mango? Do miseczki przekładamy serek mascarpone i dodajemy stopniowo puree z mango mieszając składniki (u  mnie około 4 łyżek puree). Masa ma być dość gęsta by krem się utrzymał na babeczkach

Słodkie okruszki
Babeczki z polewą czekoladową i orzechami 88

babeczki? Do miski wsypujemy mąkę, oba rodzaje cukru, proszek do pieczenia i sodę. Mieszamy składniki. Dodajemy olej, jajko i mleko. Wszystko mieszamy do połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ciasto nakładamy do papilotek (do 3/4 wysokości). Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) przez około 25-30 minut. Czas może być różny(...)zależności od piekarnika, dlatego zawsze pieczemy do tzw. suchego patyczka. Gdy babeczki wystygną dekorujemy je polewą i posypujemy posiekanymi orzechami ziemnymi. Jak zrobić domową polewę czekoladową? Masło rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu. Garnuszek zdejmujemy z ognia i dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy tak długo, aż powstanie jednolita gładka polewa. Gorąca polewa jest rzadka, gdy zaczyna stygnąć gęstnieje. Smacznego

Słodkie okruszki
Bakaliowa rolada z jabłkami 261

Podstawą rolady jest biszkopt z dodatkiem wiórków kokosowych, orzechów i rodzynek. Pieczony razem z jabłkami, a następnie zwinięty. To prosta, szybka rolada bez kremu. 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g orzechów włoskich 50 g wiórków kokosowych 50 g rodzynek ok 700 g miękkich jabłek cynamon

https:KKuchniaMniam
Sałatka z kapusty pekińskiej, jajek i fety 167

szybko, do mięsnego obiadu i pieczonych ziemniaków. Jak w większości przypadków na szybko, tzn. z tego co było pod ręką, w lodówce. Bez wychodzenia z domu:) Można ją podawać do bagietki z masełkiem, pieczonych chrupiących tostów, sprawdza się ( jak się szybko okazało) jako smaczny dodatek do mięs i pieczonych warzyw. Pożywnie i zdrowo:) Śniadanie, obiad, kolacja, przekąska w ciągu

Zasmakuj Kuchni
Chleb bananowo-pekanowy 122

keks\u00f3wki o d\u0142ugo\u015bci ok. 20 cm. Pieczemy w 180 st. C przez 30 minut. "],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Chleb bananowo-pekanowy Danie Ciasto , Pieczywo , Śniadaniowo Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 16 Porcje 16 Składniki 200 g mąka ryżowa 2 łyżeczka proszek do pieczenia 3 szt banan 2 szt jajko 50 g olej

Kucharzyca
BUŁECZKI – BEZ LAKTOZY 140

golaski! Takie puste , bez dodatków …. które są świetnym pomysłem na śniadanie czy też przekąskę w pracy. Z szynką , serem żółtym , pieczonym kurczakiem czy też soczystym pomidorkiem – zawsze smakują fenomenalnie! UWAGA! Przepis bez laktozy! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 225 g * mąka kukurydziana – 110 g * suszone drożdże – 4 g * sól – 1 łyżeczka * ciepła woda – 200 ml * oliwa

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania