bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:676/3453)

Sernik mleczny (z mlekiem w proszku) 766

wykładamy papierem do pieczenia. Jeśli używamy – możemy na dnie rozłożyć herbatniki. Przygotowujemy drugą blaszkę (dowolnych rozmiarów, np. keksówkę lub dużą blachę od piekarnika i wstawiamy na dno piekarnika – później wlejemy do niej wrzątek). Piec nagrzewamy do 180°C (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). W tym czasie, w drugiej misce, białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli(...)wstawiamy na środkowy poziom piekarnika (lub lekko niżej). Zagotowujemy wodę w czajniku i wlewamy ją do blaszki pozostawionej na dnie (wrzątek będzie parował i nawilżał ciasto). Pieczemy 20 minut w 180°C (koniecznie bez termoobiegu), a potem zmniejszamy temperaturę i pieczemy ok. 55 minut w 155-160°C. Gdyby wierzch się przypiekał, możemy nakryć go kawałkiem folii aluminiowej

Poezja smaku
Owsiane ciasteczka z kandyzowaną skórką 222

Białystok 100 g masła 3 i 1/2 łyżki cukru 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mąki pszennej (z górką) 2 pełne łyżki mieszanki kandyzowanych skórek Przygotowanie: Do miski wsypujemy pełnoziarniste płatki owsiane, dodajemy cukier, mąkę z proszkiem do pieczenia, wbijamy jajka i wlewamy rozpuszczone masło. Całość mieszamy łyżką. Na koniec wsypujemy mieszankę skórek i znów(...)przemyć zimną wodą) i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z ciasteczkami wkładamy na środkowy poziom nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Ciasteczka pieczemy około 15-20 minut do ładnego zarumienienia. Smacznego

Słodkie okruszki
Beza Pavlova. 117

ułożyłam na okrągłej blaszce do pizzy.   Uformować bezę według narysowanego koła. Boki bezy podnieść szpatułką do góry, tak żeby w środku powstało wgłębienie. Można delikatnie środek wygładzić łyżką.  Blaszkę z bezą wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 130 stopni  z termoobiegiem. Po włożeniu bezy, od razu zmniejszyć temperaturę do 100 stopni  z termoobiegiem. Suszyć(...)godziny.  Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim bezę do wystudzenia.  Ja piekłam wieczorem i zostawiłam w piekarniku na całą noc.   Krem śmietankowy wyłożyć na bezę, tuż przed podaniem.  Przygotowanie kremu.  Śmietankę ubić, kiedy będzie już gęsta dodać serek mascarpone i jeszcze chwilę ubijać,  żeby składni się połączyły.  Tak przygotowany

Agusiowe smakołyki
Ciasto francuskie z serem 86

użyć słodzika. Więcej przepisów bez cukru znajdziecie tutaj . Przepis na ciasto francuskie z serem Przygotowanie opakowanie ciasta francuskiego (300 g) opakowanie dowolnego twarogu (250 g) 1 jajko 2 łyżki cukru / słodzika (24 g) opcjonalnie szczypta cynamonu owoce typu jabłka , gruszki itp. kilka łyżek musu jabłkowego ( przepis tutaj ) Czas przygotowania: 10 minut + 20 minut pieczenia Ilość: 6 dużych trójkątów(...)cukru . Wypiekamy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (u mnie górna grzałka + termoobieg) przed 20-25 minut . Jeszcze więcej wegetariańskich przepisów Naleśniki bez mąki na mascarpone (keto) Fritatta ze szpinakiem (keto) Chałwa bez cukru (wegańska) Pieczone placki z cukinii (keto) Keto fudge czekoladowo-orzechowy Trufle kokosowe (keto) Kotlety z buraka (wegańskie) Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Pulpety

WegePrzepis
Tort egipski 11200

wsypujemy powoli mąkę i orzechy, a następnie delikatnie mieszamy szpatułką. Ciasto wlewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 20 cm (papier warto dodatkowo cienko posmarować masłem lub olejem). Pieczemy 15 minut w temperaturze 170ºC z termoobiegiem (lub 180°C bez). Następnie z tego samego przepisu pieczemy jeszcze dwa takie same blaty (razem ma być ich trzy(...)Każdy blat musimy przygotować jeden po drugim, gdyż ubite białka trzeba od razu wstawiać do pieca. Gotowe blaty powinny być miękkie – nie przypominają chrupiącej bezy, a raczej ciasto na roladę. Masa budyniowa: W rondelku miksujemy: żółtka, cukier, cukier waniliowy, mąkę i trochę mleka. Gdy się zmiksuje dolewamy resztę mleka. Stawiamy na ogień i gotujemy, aż budyń zgęstnieje – cały

Poezja smaku
Tort czekoladowo-gruszkowy - obłędny i uzależniający:) 166

125ml kefiru lub jogurtu naturalnego 60ml oleju rzepakowego 2 małe jajka 3/4 szklanki brązowego cukru 1 szklanka mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 125ml gorącej kawy (bez fusów, może być rozpuszczalna) Jajka, kefir, olej i cukier zmiksować. Suche składniki - mąkę, proszek, sodę, kakao - przesiać, wsypać do jajecznej mikstury, wymieszać. Wlać gorącą kawę(...)piekarniku ok 5 minut, ostudzić, obrać ze skórek, zmielić. Białka ubić na sztywna pianę, pod koniec ubijania wsypując cukier. Dodać orzechy, wymieszać. Dno tortownicy (20cm) wyłożyć papierem. Bezę wyłożyć do tortownicy, wyrównać. Piec ok 20 minut w temp. 150stC. Ostudzić. Warstwa owocowa: 3 gruszki średniej wielkości (np. konferencja) 3 łyżki galaretki gruszkowej Gruszki obrać, pokroić w większą kostkę, gotować

Obiad gotowy
Chleb gryczany, bez mąki i drożdży. 147

Chleb gryczany jest niebywale łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny. Piecze się go bez dodatku mąki, drożdży czy zakwasu. Chleb ten mogą jeść osoby uczulone na gluten. Zastanawiacie się, czy chleb ma bardzo gryczany smak i aromat? Nie, ten specyficzny smak nie jest tak intensywny, ponieważ do pieczenia używa się kaszy niepalonej. Chleb jest dosyć wilgotny, więc

Codziennik Kuchenny
Orkiszowy chlebek bananowy ze śliwkami 38

idealne połączenie! Polecam! Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 10 ml oleju 200 g bananów bez skórki 50 g mąki orkiszowej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g śliwek bez pestek aromat Sposób przygotowania: Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecione banany, mąkę, proszek do pieczenia oraz aromat. Całość dokładnie wymieszać. Do masy

Truskawkowa Fiesta
Tort Bezowy z Czarną Porzeczką PAVLOVA 215

schłodzonej śmietanki kremówki 36% 2 łyżeczki cukru wanilinowego lub cukru z prawdziwą wanilią lub ekstraktu 1 fix do śmietany wiórki z białej czekolady do posypania Bezy: 1. Dwie blaszki wyłożyć papierem do pieczenia i na każdym papierze narysować okrąg o średnicy 20cm ( patrz FILM ). 2. Białka przełożyć do czystej, suchej miski i ubijać mikserem, aż się spienią, ale jeszcze(...)średnich obrotach przez około 30 sekund. 4. Połowę piany z białek wyłożyć na okrąg narysowany na papierze, wyrównać. Boki bezy można podnieść szpatułką lub nożem ( patrz FILM ). Na środku bezy łyżką zrobiłam małe wgłębienie. Na drugi papier do pieczenia wyłożyć pozostałą pianę z białek, wyrównać i przy pomocy łyżki ( patrz FILM ) zrobić takiego jeżyka z bezy. 5. Blaszki wstawić

Mała Cukierenka
Muffinki czekoladowe z pieczonych buraków 97

Muffinki czekoladowe z pieczonych buraków to idealny pomysł na zdrowy i pyszny deser, który posmakuje dzieciom oraz dorosłym, nawet tym którzy nie koniecznie lubią fit słodkości. Są mięciutkie i takie... mocno czekoladowe! I bez obaw, ponieważ buraków absolutnie się nie wyczuwa, więc nikt nie zorientuje się co jest tym tajemniczym składnikiem, dzięki któremu całość jest niezwykle kusząca. Muffinki również(...)przemycają buraki do diety osób nieprzepadających za tymi warzywami. Polecam! Zerknijcie też na moje ciasto czekoladowe z pieczonych buraków - klik oraz muffinki buraczano-kokosowe z czekoladą i pestkami słonecznika - klik . Muffinki czekoladowe z pieczonych buraków - składniki: (8 sztuk) 200g upieczonych buraków (waga bez skórki; przepis na pieczone buraki tu - klik ; mogą być również ugotowane) 1 jajko 50 ml kefiru/ma

Di gotuje
Migdałowe ciasto ze śliwkami 100

ciasto:  2 szkl. mąki tortowej 100 g zmielonych migdałów 250 g masła 60 g cukru 4 żółtka 1 łyżka cukru migdałowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli  beza: 4 białka szczypta soli 1 szkl. cukru 1 łyżka cukru migdałowego 2 łyżeczki mączki ziemniaczanej ponadto: 700 g śliwek Masło posiekać z mąką,zmielonymi migdałami i cukrem. Dodać(...)włożyć do lodówki przynajmniej na godzinę. Przygotować blaszkę (ja użyłam kwadratowej 26/26 cm) wyłożyć ją papierem do pieczenia. Jedną częścią ciasta wylepić dno,nakłuć widelcem i podpiec 15 minut w temp. 180*C Na podpieczony spód ułożyć połówki śliwek i przygotować bezę. Białka ubić ze szczyptą soli,dodać cukier. Ubijać aż piana stanie się gęsta i błyszcząca po czym

Kolorowa kuchnia Elki
Ciasto Jabłkowo-orzechowa krówka-po prostu przepyszne (z jabłkami, kremem orzechowym)+FILM 34

ciasto dzielimy na 3 części Pierwszą wałkujemy cienko i wykładamy ciastem blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia-wstawiamy do nagrzanego do 80 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 15 minut (mają być miękkie) Tak postępujemy z resztą ciasta-mamy mieć 3  cienkie spody JABŁKA Jabłka obieramy, trzemy na tarce o grubych oczkach, prażymy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Pieczona owsianka z truskawkami 50

Pieczona owsianka to wspaniała alternatywa dla klasycznej gotowanej owsianki. Można ja zjeść nie tylko na śniadanie, doskonale sprawdzi się na przekąskę czy pożywny deser. Najlepiej zdecydowanie

Healthy food explorer
Krem z pieczonej dyni z serem feta i pudrem z orzechów 63

daje wyjątkowe pole do popisu. Na słodko, na słono, na ostro. Może być na zimno, może być super rozgrzewająca. Muszę przyznać, że od czasów kremu z pieczonego buraka , absolutnie i bez pamięci zakochałam się również w pieczonym czosnku, który wykorzystałam i tutaj. Składniki Ok. 2 kg dyni Hokkaido Ser feta – dobrze jest kupić prawdziwą fetę, a nie zamienniki

Kate's Kitchen
Krem z pieczonej dyni z serem feta i pudrem z orzechów 54

daje wyjątkowe pole do popisu. Na słodko, na słono, na ostro. Może być na zimno, może być super rozgrzewająca. Muszę przyznać, że od czasów kremu z pieczonego buraka , absolutnie i bez pamięci zakochałam się również w pieczonym czosnku, który wykorzystałam i tutaj. Składniki Ok. 2 kg dyni Hokkaido Ser feta – dobrze jest kupić prawdziwą fetę, a nie zamienniki

Kate's Kitchen