babeczki - 15371 przepisów (strona:676/1025)

Pączki pieczone a'la babeczki 1747

umieszczamy porcję nadzienia. Placka dokładnie zlepiamy, formujemy kulkę i układamy ją  na blaszce łączeniem do dołu. Najlepiej pączki układać w papilotkach(lub jak u mnie silikonowych foremkach do babeczek) ale nie jest to konieczne. Gotowe pączki odstawiamy na około 30 minut do napuszenia (pod ściereczką). W tym czasie piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Tuż przed pieczeniem pączki smarujemy żółtkiem

Swojskie jedzonko
krem patissiere vel krem budyniowy 173

krem. Zestawiamy z ognia. Przykrywamy krem np. folią spożywczą, tak aby folia przylegała do kremu, zapobiegnie to powstanie „kożucha”. Odstawiamy do wystudzenia. Gotowym kremem wypełniać tarty, kruche babeczki, eklerki. ptysie. A miksując krem z miękkim masłem powstanie masa do przekładnia różnych ciast, tortów

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki z ciasta francuskiego 207

francuskiego 1 puszka marchewki z groszkiem 1 mała czerwona cebula 15 dkg szynki 10 dkg sera żółtego słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Ciasto francuskie pokroić na … Czytaj dalej Babeczki z ciasta francuskiego

czarrna od kuchni
BABECZKI Z KREMÓWKĄ 125

Kolejna odsłona kruchych babeczek. Najlepsze z owocami sezonowymi! Gęsta kremówka bez żadnych dodatków. Uwielbiamy!! Składniki na kruche spody (25szt): 2 żółtka 200g masła 1 szklanka cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem: 1 litr śmietanki 3% 3 łyżki cukru pudru Ponadto: poziomki maliny czarne porzeczki borówki amerykańskie mięta Mąkę należy przesiać do miski

Słodki Zakątek
KRUCHE BABECZKI Z OWOCAMI I KREMEM BUDYNIOWYM 190

Babeczki królują u mnie chyba najczęściej. Mimo, że są pracochłonne uwielbiam je robić. Najbardziej cieszy dekorowanie, a o zjadaniu już nie wspomnę! Polecam kolejną inspirację na ten pyszny i elegancki deser. Składniki na kruche spody (25szt): 2 żółtka 200g masła 1 szklanka cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej (ująć 2 łyżki) 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem

Słodki Zakątek
Najpopularniejsze przepisy 2017 roku (Le ricette più popolari del 2017) 324

nella speranza che tutti i vostri sogni potranno presto avverarsi!!!  **** Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) **** Ciasto czekoladowo-kokosowe (Torta di cioccolato e cocco) **** Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) **** Pieczone roladki z piersi z kurczaka z jabłkami i suszonymi morelami (Involtini di pollo con carote e albicocche secche

La grande e la piccola cuoca
Swiss meringue buttercream / krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej 119

Swiss meringue buttercream, czyli krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej jest idealny do dekoracji tortów, czy babeczek cupcakes. Krem jest bardzo lekki i puszysty, a zarazem sztywny idealny do tworzenia ozdób, czy obłożenia tortu pod masę cukrową. Szukałam idealnego przepisu na swiss meringue buttercream i znalazłam go na blogu Modern Taste. Jest naprawdę prosty w przygotowaniu, nie wymaga szczególnych umiejętności

Rusty Fork
Wyciskane maślane ciasteczka z konfiturą 116

jest z wykonaniem. Do zrobienia ciasteczek użyłam rękawa cukierniczego i tylki Wilton 1M w kształcie gwiazdy, jest to bardzo popularna duża końcówka, którą wykorzystuje się do dekoracji tortów czy babeczek. Warto się w nią zaopatrzyć, kosztuje koło  9 zł.     Nie będę Was oszukiwać ciężko jest wycisnąć te ciasteczka, dlatego jeśli posiadacie maszynkę do ciastek to może lepiej

Rusty Fork
Muffinki z malinami 105

Ekspresowe babeczki  z malinami w sam raz dla niezapowiedzianych gości. Tylko 25 min z piekarniku, a przygotowanie to jakieś maks 10 min;) Muffinki z malinami 2017-03-02 15:39:22 Write a review Save Recipe Print Ingredients 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1 jajko 1/2 kostki margaryny garść

Rusty Fork
Ciastka francuskie z kaparami, serem i pomidorkami 186

woli. Z ciasta francuskiego można przygotować tysiące fantazyjnych przekąsek. Z różnymi farszami, jak np. rozmaitymi serami, wędlinami, mięsem, warzywami, sosami, nawet w wersjach na słodko. Takie mini porcje francuskich babeczek ze śmietankowym kremem z karmelizowanymi owocami, do kawy. Wspaniałe! Lubię przygotowywać ruloniki, ślimaczki, palmiery, krążki, roladki, tartaletki, ciasteczka kwadratowe, okrągłe czy trójkąciki z ciasta francuskiego, nawet szybkie grissini z makiem

Zasmakuj Kuchni
KRUCHE TARTALETKI Z POMIDORAMI / SPIS PRZEPISÓW NA SYLWESTRA 139

WĘDZONYM ŁOSOSIEM SAŁATKA Z KAPUSTY I OLIWEK CHIPSY Z JARMUŻU TOFU MARYNOWANE TATAR Z SUROWEGO ŁOSOSIA PIECZARKI NADZIEWANE KASZĄ QUINOA TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA WEGETARIAŃSKIE JAJKA PO SZKOCKU KRUCHE BABECZKI Z GRZYBAMI OGÓRKI Z PASTĄ ORZECHOWĄ PIKANTNA PASTA Z CZERWONEJ FASOLI MUSZLE ZAPIEKANE ZE SZPINAKIEM BURGERY Z CZARNEJ SOCZEWICY GUACAMOLE MIĘTOLADA LIKIER A'LA MALIBU MOJITO MELONOWE TRUSKAWKOWY DRINK BEZALKOHOLOWY

W kuchni Karmel-itki
PRZYJĘCIE URODZINOWE Z PAJĄKAMI DLA CHŁOPCA - INSPORACJA 162

widok Adaś ucieszył się najbardziej, choć żałował trochę, że nie jest prawdziwy 😂 Do tego zrobilam jego ulubioną kostkę jogurtowo - serową z galaretką z zatopionymi w niej jadalnymi pająkami oraz babeczki czekoladowe z kremem i pajęczyną, orzechowe ciasteczka z pająkami i spiderinki - malutkie pizzerinki z pająkami z czarnych oliwek. Całość dopełniła rociągnięta wszędzie pajęczyna, sztuczne pająki, balony z pająkami, pająkowe konfetti

Słodko-Słony Świat Ilony
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 289

konfiturą Pączki serowe Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie Walentynkowe magdalenki Zimowa szarlotka z bezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki z cukrem pudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym

Kulinarne przygody Gatity
Blachy, tortownice i formy do świątecznych wypieków 208

blach i tortownic: tortownice o średnicy od 16cm do 30cm formy do pieczenia babek o różnych średnicach (14-25cm) z tuleją lub bez formy do tarty foremki do babeczek o średnicy od 5cm do 12cm foremki do wypiekania rurek formy prostokątne formy tzw. keksówki formy okazjonalne z motywem gwiazdki, choinki formy z wyjmowanym dnem blachy otwarte, idealne do pieczenia

Słodkie okruszki
PIERNIK KAKAOWY Z POWIDŁAMI 170

wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą ( ja piekłam piernik z połowy składników i użyłam kwadratowej formy 24x24cm, natomiast autorka użyła formy 19x30cm, a z reszty ciasta upiekła jeszcze 6 babeczek) pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C około 50 minut do suchego patyczka, jeżeli w połowie pieczenia zbytnio zacznie się rumienić przykrywamy ciasto folią aluminiową gotowy piernik studzimy i dopiero

Słodkie zapomnienie

Proponowane wyszukiwania