wspaniały i niezwykle uniwersalny deser. Na ciepło: - do polania na owoce - na lody - na placki, naleśniki i gofry Po schłodzeniu gęstnieje: - masa do tortów i ciast - nadzienie do babeczek i tart
AniaGotuje.plniej puree do obiadu. Zblendowaną pulpę z dyni można też spakować do woreczków i zamrozić na potem. Ta pulpa dyniowa idealnie sprawdza się w przepisie na najlepsze babeczki dyniowe
AniaGotuje.plrazem nie miałam pomysłu na babkę. Przepatrzyłam swój zeszyt z przepisami i natrafiłam właśnie na tą babeczkę , której jeszcze nigdy nie robiłam. Babka jest naprawdę bardzo prosta i przede wszystkim nie jest sucha. Bardzo aromatyczna i wspaniała. Polecam nie tylko na Święta Wielkanocne :) SKŁADNIKI : 4 całe jajka szklanka cukru szklanka mąki pszennej 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
Pani na deserbabeczkę przygotujecie w 10 minut, oczywiście nie licząc czasu pieczenia. Zrobiłam ją na podstawie BABKI CYTRYNOWEJ . Zamieniłam mąkę ziemniaczaną na budyń, dodałam kakao i zrezygnowałam z cytryny. Wyszła bardzo pulchna i smaczna babka. Polecam i życzę udanych wypieków :) SKŁADNIKI : 4 jajka szklanka cukru budyń czekoladowy 40 g czubata łyżka kakao szklanka mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Pani na deserBardzo proste i pyszne babeczki według Pawła Małeckiego. Fajny pomysł na przemycenie dzieciom płatków jaglanych i owoców. Ja do swoich dodatkowo wrzuciłam trochę kolorowych cukierków. Raczej nie polecam ich robić bez owoców, są wtedy trochę suche. SKŁADNIKI NA 24 MUFFINKI: 45 dag mąki pszennej 15 dag płatków jaglanych 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 25 dag cukru
Pani na desersię co martwić, muffinki są tak bajecznie prostym i szybkim wypiekiem, że nawet dziś zdążycie przygotować sobie te słodkie maleństwa do popołudniowej, weekendowej kawy. Oczywiście jeśli macie ochotę na babeczki ze słodkim dodatkiem dojrzałych gruszek i gorzkiej, rozpływającej się w ustach czekolady, macie? To proszę o to przepis ;) Składniki na ok. 16-18 szt.: 2 gruszki 2 łyżeczki cynamonu
Simply Foodochotę choć raz w tygodniu na malutką garść tych orzeszków. A Wy lubicie pistacje...? W deserach wyglądają obłędnie, więc grzechem byłoby ich nie wykorzystywać! Na 6 sztuk dużych babeczek Ciasto: 150 g mąki 80 g masła 50 g cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 35g posiekanych pistacji Krem: 250ml słodkiej śmietanki 30% 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo
Kuchnia w czekoladziepraktycznego. Wspaniały zestaw prezentowy: ręcznik i filiżanka z personalizacją . Picie z takiej małej, uroczej filiżanki to czysta przyjemność. Dawno kawa czy herbata nie wywoływały u mnie takiego uśmiechu. Najlepsze babeczki jak Magda rodzą się w styczniu . Myślę, że taki napis spodoba się nie jednej solenizantce (oczywiście imię i miesiąc można dowolnie zmieniać) I do tego wspaniały, chłonny ręcznik z wyszytym
Słodkie okruszkiTefala i za minutę miałam ciasto, ale żeby być uczciwym w stosunku do was, sprawdziłam, czy ciasto wychodzi wyrabiane ręcznie. Wychodzi. Można śmiało robić i konsumować najlepsze tarty, babeczki i ciasteczka. Prosty przepis na tartę wiśniową na formę do tarty lub tortownicę 24 cm. Kruche ciasto: 300 g mąki krupczatki 200 g masła pokrojonego na małe kawałki 100 g cukru
ladykitchendobry czas dla czekolady i chilli. Dobra czekolada to endorfinowa bomba, która pozytywnie wpłynie na humor. Natomiast chilli rozgrzeje nawet największych zmarzluchów. :) Musicie zatem koniecznie wypróbować naszych obłędnych babeczek nafaszerowanych dobrą energią. SKŁADNIKI (12 sztuk): 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki mielonego kardamonu chilli 2 jajka 100 ml meka
Kuchnia od dwojgaMałe pyszne babeczki na stole czyli muffiny. Bardzo wyrafinowane z daktylami i rodzynkami, są wyjątkowe. Idealnie nadają się do popołudniowej herbatki czy czystka ale także znakomite będą jako drugie śniadanie do kawy. Polecam bo jak na muffiny przystało robi się je wyjątkowo szybko. Muffiny daktylowo - rodzynkowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMuffinki to babeczki idealne na każdą okazję. Ich przygotowanie jest bardzo szybkie i proste, nie trzeba nawet posiadać miksera 😉 Nie mogą się nie udać. Przygotowując muffinki można uwolnić swoją wyobraźnię, stosując różne dodatki i upiec taki smak na jaki mamy ochotę. Także dekorując je mamy duże pole do popisu 😉 Dziś u mnie najprostsze muffinki bez szczególnych dodatków i dekoracji, takie
Kuchnia MagdaLenymówiąc zyskują moją największą sympatię w rankingu wszelkich słodyczy świata. Płatki owsiane mają tak uniwersalne zastosowanie, że mogę z nich stworzyć praktycznie wszystko, zaczynając od zwykłej owsianki na tartach, babeczkach i sycących kremach kończąc. I jednym z tych kremów jest mój dzisiejszy budyń, który łączy w sobie najlepsze smaki październikowej jesieni - owies, cynamon, masło orzechowe i śliwki. Polecam serdecznie takie
Kuchnia EllieSzybko zagnieść ciasto. Ciasto przełożyć do torebki foliowej i odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować ciasto na grubszy placek wykrawać ciasteczko foremką u mnie foremka na babeczki, środek wyciąć korkiem od butelki. Jajko wybić do miski, roztrzepać widelcem, smarować pędzelkiem ciasteczka, obsypać krokantem orzechowym. Ciasteczka układać na blasze wyłożonym papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku
Kuchnia Danusiartystyczne dekoracje. Jednak czasem szkoda nie napisać o czymś wyjatkowo udanym. Ostatnio wymyśliłam sobie krem serowy, który dodaję do deserów różnego rodzaju. Tym razem użyłam go do babeczek. Moim gościom bardzo smakowały. Ciasteczka francuskie z śliwką i kremem serowym. Ciasteczka: 1 płat ciasta francuskiego duże śliwki ok 6 szt. cukier brązowy Krem serowy: 50g czekolady deserowej
Gotuj Sam!