babeczki - 15869 przepisów (strona:686/1058)

Babka bananowa 168

już wszystko ładnie piekło się w piekarniku zorientowałam się, że nie mam gorzkiej czekolady! Nie chciało mi się po nią specjalnie iść do sklepu, a po zrobieniu zdjęć babeczka kawałek po kawałku zaczęła znikać, więc stwierdziłam, że już nie ma sensu dorabiać. Jednak bardzo polecam ją wykonać, bo świetnie będzie podkreślać smak ciasta :) Ciasto można również zrobić jak zwykły chlebek

Healthy food explorer
Czekoladowe muffinki z serem i sosem wiśniowyn 152

czekoladowego dolać mleka (około 1/2 szklanki - tak by masa była bardziej płynna). Polać po wierzchu, dokładnie przykrywając nadzienie. Piec w 180ºC p rzez 20-25 minut. "Kandydatka na Miss Babeczki 2016/17

Healthy food explorer
Razowe muffiny z jabłkami i płatkami owsianymi 192

bardziej aromatycznego. Tutaj ( klik ) znalazłam przepis na pyszne muffiny z jabłkami właśnie, z dodatkiem płatków owsianych i na mące razowej. Dorzuciłam od siebie orzechy na wierzch i pyszne babeczki, do zabrania również jako zdrowa przekąska, gotowe. Polecam gorąco, tak nam zasmakowały, że piekłam już je kilka razy. Składniki na 12 sztuk: 1 szklanka mąki razowej 3/4 szklanki płatków owsianych

My simple kitchen
Crumble z czereśniami i migdałami, czyli owoce zapiekane pod kruszonką 165

śmietany. Można podawać je w foremce albo przełożyć na talerzyk.  Wskazówka:  Do zrobienia crumble można wykorzystać dowolne kruche ciasto. Czasami zostają mi jakieś skrawki z tart lub babeczek, więc wkładam je do pudełeczka i mrożę. Kiedy nazbiera mi się takich skrawków wystarczająco dużo, wtedy je wykorzystuję do przygotowania crumble z dowolnymi owocami. Spróbuj także crumble z orzechami

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bananowe muffinki z karmelową niespodzianką – przepis krok po kroku 195

wszystkich składników. 4. Nadal miksując, dodajemy mąki, proszek do pieczenia, sodę oraz szczyptę soli. 5. Kiedy wszystkie składniki dobrze się połączą, powstałą masę przekładamy do foremek. W środek każdej babeczki wkładamy cukierek Werther’s Original 6. Przygotowane muffinki wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 25-30 minut. 7. Po tym czasie wyciągamy je z piekarnika i pozostawiamy do ostygnięcia

Okiem Blondynki by McBlondi
Babka z czerwoną porzeczką 139

Babka z czerwoną porzeczką Babka z czerwoną porzeczką to nic innego jak waniliowa babeczka przełamana smakiem lekko kwaskowatych owoców. Pyszne, puszyste ciasto na oleju, łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Babka z czerwoną porzeczką to idealne ciasto do popołudniowej kawki lub herbatki Zachęcam do przygotowania   Przepis na foremkę do babki o średnicy 20 cm i wysokości

WSZYSTKO SMACZNE
Malinowy koktajl proteinowy z komosy ryżowej 137

Polecam Komosę ryżową polecam również w sałatce z orzeszkami ziemnymi przepis tutaj<klik> , z papryką i żurawiną – przepis tutaj<klik> albo w makowych fit babeczkach przepis tutaj<klik> . Koniecznie wypróbujcie też czekoladowy tort, w którym zamiast mąki używam komosy ryżowej – przepis tutaj<klik> . Składniki (na jedną porcję): 1/2 szklanki

Lamarida.pl
FIT muffiny czekoladowe z cukinią 170

słodyczy mogą się pokusić o dodatkową polewę czekoladową lub po prostu oprószenie ich cukrem pudrem. Wartość kaloryczna wszystkich składników: 1895kcal Białko: 72g Tłuszcz: 38g Węglowodany: 298g Wartość kaloryczna jednej babeczki: 105kcal Białko: 4g Tłuszcz: 2,1g Węglowodany: 16,5g Składniki: 250g mąki orkiszowej pełnoziarnistej  2 jajka  100g cukru pudru (ja użyłam trzcinowego)  180g jogurtu naturalnego 350g cukinii

Feel Eat
Mini serniczki z jagodami 318

papilotki i posypujemy jagodami. Formę z muffinkami wkładamy do nagrzanego do 180⁰C piekarnika na ok 22 minuty. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Łączymy z mlekiem i polewamy przestudzone babeczki

Kuchnia w czekoladzie
EKSPRESOWY KREM CYTRYNOWY NA BAZIE SERKA MASCARPONE 191

Pyszny, lekki krem cytrynowy, który doskonale nadaje się do przełożenia ciast, tortów czy babeczek. Nie za kwaśny, orzeźwiający smak, który na pewno zachwyci każdego. Krem przygotowałam dosłownie w kilka chwil z kilku składników. Jego wykonanie nie jest ani trochę skomplikowane.  Robiłam już maślany krem cytrynowy czy krem na bazie lemon curd, ale o tym kiedy indziej w osobnych postach

Zrób to smacznie
jogurtowiec malinowy - lekkie ciasto bez pieczenia 261

takie proste, szybkie i z owocami letnimi najbardziej. Takich przepisów książka kucharska dobrej gospodyni ma najwięcej. Inne przepisy na słodkości od dobrej gospodyni: PLACEK ZE ŚLIWKAMI (na oleju) BABECZKI Z OWOCAMI PROSTE CIASTO Z OWOCAMI CIASTO Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ SZARLOTKA - JABŁECZNIK

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Muffiny z malinami 171

smakują znakomicie! Doskonałe na niedzielne popołudnie przy kawie lub herbacie, a może kieliszku malinowej nalewki. Kto wie?! Dodatek malin bardzo fajnie komponuje się z puszystą i mokrą zarazem babeczką. Wierzch możemy posypać cukrem białym przed pieczeniem,  lub cukrem pudrem po upieczeniu. Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru 1 jajko 1/2 szklanki oleju dodatkowo

Życie zaczyna się w kuchni
Babka z czerwoną porzeczką 154

Babka z czerwoną porzeczką Babka z czerwoną porzeczką to nic innego jak waniliowa babeczka przełamana smakiem lekko kwaskowatych owoców. Pyszne, puszyste ciasto na oleju, łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Babka z czerwoną porzeczką to idealne ciasto do popołudniowej kawki lub herbatki Zachęcam do przygotowania   Przepis na foremkę do babki o średnicy 20 cm i wysokości

WSZYSTKO SMACZNE
Muffinki orkiszowe z malinami, jagodami i czekoladą 193

dodajemy do ciasta. Wsypujemy również połowę owoców. Delikatnie mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i napełniamy je gotowym ciastem do 2/3 wysokości. Na wierzch muffinek wykładamy pozostałe owoce. Babeczki pieczemy około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni aż do suchego patyczka. Wystudzone oprószamy cukrem pudrem

My simple kitchen
Zawijane bułeczki drożdżowe z pomidorami i fetą 202

Zawinąć ciasto w rulon, zaczynając od posmarowanego brzegu. Pokroić ciasto na 12 równych kawałków, przełożyć do papierków na muffinki. Ostawić na 30 minut. Nagrzać piekarnik do 190 stopni. Wierzch babeczek można posypać orzeszkami piniowymi. Piec ok 20 minut. 3.5.3251 Artykuł Zawijane bułeczki drożdżowe z pomidorami i fetą pochodzi z serwisu Cooking for Emily

Cooking for Emily

Proponowane wyszukiwania