bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:674/3453)

Brownie czekoladowe 82

pieczenia, przez co ciasto jest zbite, ale i bardziej mokre. Przypomina ciasto z zakalcem, jednak tutaj ten efekt jest zamierzony. Ja, robiąc brownie, dodaje odrobinę proszku do pieczenia. Dzięki temu ciasto jest bardziej puszyste, lecz ciągle wspaniale wilgotne. Proszek do pieczenia można pominąć, jeśli chcielibyście spróbować mokrego brownie. Dla porównania, obok umieściłam zdjęcie Brownie bez proszku(...)pieczenia, z dodatkiem białej i mlecznej czekolady. Ja osobiście wolę bardziej puszyste wariacje. Print Brownie czekoladowe .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } SmartBake.pl Sprawdzone Wypieki Course Dessert Cuisine American Prep Time 25 minutes Cook Time 25 minutes Total Time 50 minutes Servings 16 Calories 465 kcal Ingredients 100 g masło min. 82% zawartości tłuszczu mlekowego

SmartBake.pl
Proste pszenne bułki 174

minut do lekkiego napuszenia. Po tym czasie każdą bułeczkę smarujemy mlekiem. Można też na każdej zrobić wzorek nożem. Bułeczki pieczemy około 20 minut w nagrzany do 200 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia może być różny w zależności od piekarnika, należy obserwować bułki. Smacznego

Słodkie okruszki
Kostka a la tiramisu 178

Formę smarujemy tłuszczem (u mnie około 19×29 cm, można też użyć tortownicy) i obsypujemy mąką lub wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy około 30 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia może być różny, dlatego stosujemy zasadę suchego patyczka. Po upieczeniu uchylamy lekko drzwiczki piekarnika i pozostawiamy biszkopt

Słodkie okruszki
Migdałowy sernik z czarnymi markizami 224

koniec dodajemy ubite (ze szczyptą soli) białka, mieszamy delikatnie łyżką. Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną foremki. Sernik pieczemy na środkowy poziomie w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia zależny od piekarnika, obserwujemy ciasto. Ciasto powinno odchodzić od brzegów formy (około 45 minut). Po upieczeniu zostawiamy sernik w wyłączonym

Słodkie okruszki
Mini serniczki orzechowo-czekoladowe 176

Masę przekładamy do papilotek z pokruszonymi ciastkami, pamiętając, by pozostawić miejsce na masę czekoladową na wierzchu. Z podanej ilości masy wystarczyło mi na 24 mini serniczki. Pieczenie: Temperatura - 160ºC bez termoobiegu Czas - 25-30 minut  Serniczki mogą lekko wyrosnąć, ale po wystudzeniu opadną. Pieczemy je do czasu, gdy masa serowa się zetnie. Po wyjęciu z piekarnika studzimy

Cooking Monster
Kurczak pieczony z warzywami 178

duża cukinia 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 3 średniej wielkości cebule sól, pieprz pieprz cytrynowy zioła do drobiu ewentualnie oliwa z oliwek Kilka godzin przed pieczeniem kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem, ziołami do drobiu oraz pieprzem cytrynowym (wierzch jak i środek kurczaka!). Przyprawionego kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego. Ewentualnie wierzch kurczaka posmarować oliwą z oliwek. Naczynie(...)osobnego naczynia. Przyprawić solą oraz pieprzem, a na sam koniec polać odrobiną oliwy z oliwek. Wszystko ze sobą wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180ºC . Przez około 50 minut piec samego kurczaka (bez przykrycia). Po tym czasie obok kurczaka ułożyć warzywa. Ponownie wstawić do piekarnika i piec około 40 minut (do miękkości warzyw

Ugotować
Ciasto walentynkowe 237

piec przez 15min. Po wyjęciu z piekarnika. wyjąć ciasto, ściągnąć papier do pieczenia i odstawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu ciasto włożyć spowrotem do blachy, ale już bez papieru do pieczenia. 3. Trzy galaretki o smaku agrestowym rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody ( 750ml). Ostudzić. Po ostygnięciu zmiksować, tak aby powstała piana. Nadal miksując powoli dodawać mleko zagęszczone

W kuchni u Moniki
Prinzregenttorte - tort księcia regenta - słodki tort bez cukru 538

podnosi smakowitość tortu i przełamuje jego delikatną strukturę. To kolejny wypiek całkowicie przygotowany bez dodatku cukru. Biszopt pieczony na ksylitolu, uprzednio zmielonym na mączkę udaje się wspaniale. Krem bez problemu osładza ksylitol, a dżem z domowe spiżarni jest również bez dodatku cukru. Polecam wszystkim, którzy muszą wykluczyć ze swojej cukier ze względów zdrowotnych i tym którzy nnie(...)orkiszowej jasnej 5 łyżek zimnej wody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli 1/2 laski wanilii Składniki na krem: 300 ml mleka 200 ml szampana 1 op. budyniu waniliowego 250 g masła 30 g ksylitolu/cukru 1 łyżka ksylitolu/cukru Dodatkowo:  1 słoik dżemu malinowego bez pestek lub truskawkowego 100 g gorzkiej czekolady 70 ml śmietany kremówki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lemon Tart - Tarta Cytrynowa 177

180C. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy do formy do pieczenia. Widelcem nakłuwamy powierzchnię ciasta, przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy na wierzch groch ceramiczny (lub cokolwiek innego co obciąży ciasto). Pieczemy przez 15 minut, po czym zdejmujemy papier i groch i pieczemy kolejne 5 minut. W międzyczasie masę robimy miksując ze sobą sok i skórkę z cytryny oraz cukier(...)Cukier musi się rozpuścić. Powoli dodajemy creme freche, jajka i żółtka. Uwaga: masa będzie bardzo lejąca, ale tak ma właśnie być. Wylewamy masę do podpieczonego spodu i pieczemy 15 minut. Bezę robimy ubijając białka z cukrem na sztywną pianę. Pianę rozprowadzamy na wierzchu tarty i pieczemy ok 10 minut. Smacznego

Smaki Przyprawy i Kolory
Lemon Tart - Tarta Cytrynowa 252

180C. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy do formy do pieczenia. Widelcem nakłuwamy powierzchnię ciasta, przykrywamy papierem do pieczenia i wysypujemy na wierzch groch ceramiczny (lub cokolwiek innego co obciąży ciasto). Pieczemy przez 15 minut, po czym zdejmujemy papier i groch i pieczemy kolejne 5 minut. W międzyczasie masę robimy miksując ze sobą sok i skórkę z cytryny oraz cukier(...)Cukier musi się rozpuścić. Powoli dodajemy creme freche, jajka i żółtka. Uwaga: masa będzie bardzo lejąca, ale tak ma właśnie być. Wylewamy masę do podpieczonego spodu i pieczemy 15 minut. Bezę robimy ubijając białka z cukrem na sztywną pianę. Pianę rozprowadzamy na wierzchu tarty i pieczemy ok 10 minut. Smacznego

Kulinarna rozmowa
Domowy kebab z piekarnika i szybka surówka 245

puszka waniliowej coca-coli Bo jak szaleć, to szaleć Składniki: Na kebab z piekarnika: około 400 g filetu z kurczaka (1 duży) 3 duże nogi z kurczaka samo mięso bez skóry i kości (ok. 500-600 g) 2 łyżki oleju – użyłam ryżowego z Kuchnie Świata około 3/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki granulowanego czosnku 4 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki(...)patyczków. Dodatkowo osłaniamy górną cebulę, przykrywając ją kawałkiem folii aluminiowej tak, aby się nie przypiekła podczas pieczenia. Nasz domowy kebab jest gotowy do pieczenia. Wstawiamy go na dolną półkę piekarnika i włączamy piekarnik ustawiając temperaturę 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia liczymy dopiero od chwili, gdy piekarnik osiągnie ustawioną temperaturę. Pieczemy od tego

Słodkie okruszki
Tarta czekoladowo-migdałowa z bezą 156

lodówki na 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temparaturę do 190*C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy i odstawiamy. Składniki na nadzienie czekoladowo-migdałowe i bezę: 200 g czekolady gorzkiej 90 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżeczka aromatu migdałowego 100 g płatków migdałowych 90 g miękkiego masła(...)czystej, suchej misce na sztywna pianę (sprawdzić czy są sztywne odwracając miskę d góry dnem). Po łyżce dodawać pozostały cukier puder i cały czas miksując. Bezę wyłożyć na ciasto z nadzieniem i piec jeszcze 20 minut (można wydłużyć czas- beza powinna być lekko chrupiąca). Smacznego! Przepis pochodzi z książki "Tarty i Placki" autorstwa Bardi Carli i Lane Rachel

Chocolate Muffin Blog
Sernik zebra 135

podzielić się przepisem. Oto on: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg sera (użyłam wiaderkowego) 6 jaj 200g masła 3/4szkl. cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń śmietankowy bez cukru (40g) 1 budyń czekoladowy bez cukru (40g) szczypta soli ok. 200g herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polewa: ok. 50g czekolady 2-3 łyżki śmietany 30% Sposób(...)starłam trochę ciasta kakowego, które miałam w zamrażalce, ale nie jest to konieczne. Po prostu zostało mi z innych wypieków i szkoda było wyrzucić. Sernik piekłam ok. godzinę w temp. 160 stopni bez termoobiegu, na środkowej półce piekarnika. Po upieczeniu sernik zostawiłam na kilka minut przy uchylonych drzwiczkach, a następnie wyjęłam na kratkę i studziłam w blaszce. Gdy sernik

Waniliowe Improwizacje
Śniadaniowy torcik czekoladowy z kremem i malinami 233

Cała porcja dla Was! Na śniadanie, kolację lub jako pyszny deser. Torcik pieczemy w mikrofali, bez konieczności używania piekarnika. Patrząc na skład, można zastanawiać się czy takie ciasto będzie puszyste i miękkie. Spróbujcie, a nie pożałujecie! Bułeczka - bo tak inaczej nazywany jest ten wypiek, może stanowić także podstawę innych deserów. Składniki: 1 jajko 2 łyżki otrębów owsianych 1 łyżka(...)jogurtu naturalnego 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka erytrolu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Składniki dokładnie wymieszać łyżką. Przełożyć do miseczki, w której będzie się piecPiec 3-4 minuty w mikrofali. Czas zależy od mocy urządzenia. Przełożyć twarożkiem wym ieszanym z jogurtem. Wartości odżywcze (bez kremu): 146 kcal

Chocolate Muffin Blog
Makowiec z gwiazdkami na kruchym cieście / Poppy Seed Shortcake 105

wzbogacić ją o ulubione bakalie. W przeciwieństwie do gotowych mas, możemy dosłodzić ją do smaku, tak jak najbardziej lubimy. Masa makowa bez mielenia jest idealna do przygotowania z dużym wyprzedzeniem, bo świetnie znosi mrożenie (masę zamrażamy oczywiście bez białek). Taka masa przyda się nie tylko do makowców, ale także do drożdżówek lub innych wypieków z makiem. Z podanych(...)szklanki o pojemności 250 ml): kruche ciasto: 3 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru pudru (może być mniej), 5 żółtek, 250 g zimnego masła, 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa makowa bez mielenia: 400 g suchego maku mielonego, 400 ml mleka, 200 g cukru (lub trochę mniej), ok. 4 łyżek miodu (lub do smaku), 6-8 łyżek płatków migdałowych

Lekcje w kuchni