bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:2131/3453)

Pasztet z boczku. Domowy, soczysty i aromatyczny. 205

Domowy znacznie zdrowszy i o niebo smaczniejszy, a przy tym bardzo łatwy i szybki w przygotowaniu. Polecam :) Składniki ( na keksówkę 25 cm.x 12 cm.) -  1 kg. boczku surowego bez skóry i kości -  2 duże ząbki czosnku -  1 łyżka domowej wegety , lub ulubionej przyprawy do mięs -  1 szklanka kwaśnej śmietany 12 lub 18 % Wykonanie Boczek kroję(...)przez praskę ząbki czosnku, łyżkę domowej wegety i śmietanę. Dokładnie mieszam najlepiej przy pomocy ręki jak na mielone. Całość przekładam do keksówki uprzednio wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Piekę w nagrzanym piekarniku około 1 godziny w temperaturze 180-200 stopni z termoobiegiem. Kiedy wytopiony tłuszczyk jest przezroczysty, a skórka lekko rumiana znaczy, że pasztet jest gotowy. Po upieczeniu pasztet

Kuchnia z widokiem na ogród
Ekologiczna granola z bakaliami Symbio 211

zdrowe śniadanie-częstujcie sie przepisem :) 150 g ekologicznych płatków zbożowych mix 5 zbóż Symbio 50 g płatków owsianych górskich 2 duże garści Waszych ulubionych orzechów (u mnie mieszanka studencka bez rodzynek) 50 g ekologicznego ananasa suszonego  Symbio 50 g ekologicznych płatków kokosowych  Symbio 1 łyżka oleju kokosowego 3-4 łyżki płynnego miodu Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni(...)Dodajemy płatki. Olej kokosowy podgrzewamy do stanu płynnego, dodajemy miód i mieszamy. Mieszanką polewamy nasze płatki i orzechy i wszystko dokładnie mieszamy. Następnie wysypujemy na blache wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy ok 15-20 min bardzo często mieszając, aby granola się nie przypaliła. Płatki i orzechy mają być zarumienione i chrupiące, ale nie przypalone

Zawsze głodna!
Schabowy po cygańsku 235

Schabowy po cygańsku czyli połączenie schabu, ziół prowansalskich, majonezu i sera żółtego. Finałem na talerzu był soczysty schabowy, który wszystkim domownikom smakował. Składniki:    4-5 kotletów schabowych bez kości    1-2 marchewki    2 cebule    1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej    1 łyżeczka ziół prowansalskich    sól, pieprz(...)marchewkę, na to cebulę. Posypać papryką i ziołami  prowansalskimi. Teraz układamy nasze schabowe. Smarujemy je równo majonezem. Posypujemy startem serem. Całość przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy około 1 godziny w 190C. 15minut przed końcem pieczenia odkrywamy folię aby serek się zarumienił

Amatorka kuchenna
Maślane bułeczki 152

szczególności od zeszłego piątku kiedy to mój narzeczony zakupił je na śniadanie. Przepis pochodzi z jednej z moich ulubionych stronek z wypiekami, tyle, że u mnie bez rodzynek. Serdecznie polecam;) Składniki : 0.5 kg mąki 75 gram masła 250 ml mleka 40 gram świeżych drożdży  pół łyżeczki soli 80 gram cukru Wykonanie: Masło rozpuścić w garnuszku, dolać mleko(...)mlekiem i rozpuścić w tym drożdże. Następnie wymieszać je z mąką, solą, cukrem i wyrobić ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia. Uformować bułeczki i ponownie pozostawić do wyrośnięcia. Posmarować roztrzepanym białkiem. Piec 10 minut w temperaturze 220 stopni z termoobiegiem.  Podane składniki na około 13 bułeczek Przepis pochodzi ze stronki tutaj

Krakowskie smaki Ani
Ciasto z Pietruszką i Syropem Klonowym 147

faworytów. Ale…że, będzie aż tak obłędne, to tego się nie spodziewałam. Ciasto jest bardzooo pozytywnie wilgotne, bardzooo smaczne, możemy pokusić się o stwierdzenie, że i zdrowe, więc bez wyrzutów możemy sięgnąć po kawałeczek więcej. Genialnie smakuje z dodatkiem syropu klonowego, zarówno w cieście jak i w kremie, smak pomarańczy równie wyczuwalny. Jednym słowem ciasto z serii tych(...)względem. Koniecznie wypróbujcie. Składniki na ciasto: 175 g masła 250 g cukru demerara 100 ml syropu klonowego (maple syrup) 3 jajka 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki przyprawy do piernika 250 g obranej pietruszki 1 jabłko 50 g orzechów włoskich lub pecan skórka i sok z jednej pomarańczy Masło

Made By Mom And Son
Domowy pasztet z królika 209

być różowa. 4. Bułkę namoczyć w bulionie z ugotowanego królika i odcisnąć. Wywar zostawić. 5. Obsmażone mięso z królika, ugotowaną łopatkę, podsmażoną cebulę i wątróbkę, odciśniętą bułkę i boczek surowy (bez skóry) przepuścić 2 razy przez maszynkę do mięsa. Doprawić solą i pieprzem, dodać majeranku i gałki muszkatołowej. Dodać żółtka i dobrze wymieszać. Jeśli masa jest zbyt zbita dodać odrobinę(...)żeby najpierw trochę masy włożyć do piany i wymieszać a następnie delikatnie taką pianę łączymy z masą. 6.Przekładamy masę do 2 keksówek wysmarowanych tłuszczem i wyłożonych papierem do pieczenia. 7.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180stopni na ok 1 godzinę. Smacznego Post Domowy pasztet z królika pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Milanais - świąteczne ciasteczka z Mediolanu 180

Kiedy kilka lat temu odkryłem ciasteczka milanais , nie wiedziałem, jak wcześniej mogłem się bez nich obyć. Obok wszelkich pierniczków i cranberry no ë l jest to pozycja absolutnie obowiązkowa. Ciasteczka nie tylko pięknie wyglądają, ale i cudownie smakują - są delikatne, kruchutkie, maślane i pięknie pachną cytrusami. W oryginalnej wersji dodaje się wyłącznie skórkę cytrynową, jednak uważam, że pomarańczowa świetnie dopełnia(...)aromat. Dodatek maku to polski akcent, który odkryłem u Bei  i który świetnie się wpisał w świąteczną tradycję kulinarną. Gorąco zapraszam do pieczenia. Nie pożałujecie! Składniki: 250 g miękkiego masła 225 g cukru szczypta soli 3 jajka otarta skórka z 1 cytryny i 1 pomarańczy (pamiętaj, by nie były to owoce woskowane) 500 g mąki 1 płaska łyżeczka

Food Square
Mini Croissants z Czekoladą i Orzechami 209

minut. Następnie wkładamy do lodówki na kolejne 60 minut. Po tym czasie znów rozwałkowujemy ciasto (w proporcji 1:3), wykładamy pozostałe masło, znów wałkujemy i składamy już bez masła. Ponownie wkładamy najpierw do zamrażalnika na 30 minut, a następnie na 60 minut do lodówki (możemy zostawić ciasto na ca ł ą noc). Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość(...)środek ka ż dego z nich wykładamy ok. pół kostki połamanej czekolady i zwijamy od podstawy do wierzchołka w formę rożka. Przekładamy na blaszki wyłożone papierem do pieczenia i odstawiamy do napuszenia na ok. 1,5 godziny. Po tym czasie rogaliki smarujemy żółtkiem rozbe ł tanym z odrobin ą mleka. Pieczemy ok. 5 minut w temperaturze 210 stopni

Słodka Strona
Podpłomyk pełen aromatycznych przypraw i warzyw 218

zmielony pieprz do smaku - przyprawę pomidor z czosnkiem i bazylią 1 łyżeczkę sos paprykowo-pomidorowy - paprykę czerwoną 1 szt - pół strączka papryki chili  - ząbek czosnku - małą puszkę pomidorów bez skórki - oliwę 1/3 szklanki - 0,5 łyżeczki mielonej kolendry - 0,5 łyżeczki kminu rzymskiego  SPOSÓB WYKONANIA : podpłomyk  - mąkę przesiewamy i łączymy z solą dolewamy ciepłą wodę(...)czasie dzielimy na części i rozwałkujemy cienkie placki (używam patelni szerokości ok 27 cm) mniej więcej na taką szerokość rozwałkuję ciasto - kładę na rozgrzaną suchą teflonową patelnie i piekę z obu stron do czasu kiedy zaczną się pojawiać pęcherze i ciasto się lekko zrumieni. jeżeli chce podpłomyki tylko do zamaczaniu w sosie robię o wiele mniejsze. - gdy ciasto sobie odpoczywa

Basia w kuchni
800. Kakaowe yorkshire puddings. 171

wstecz, przeglądając stare posty widzę jak dużo się zmieniło. Ja, blog. Wszystko. Ruszyłam do przodu... to najważniejsze. A dzisiaj chciałam wam tylko podziękować, bo to wy tu zaglądacie i bez was nie było by tego miejsca ;)  Jeżeli macie jakieś pytania, prośby, to piszcie śmiało ;)  Składniki : 60g mąki 10g kakao  2 jajka  ok.80-100ml mleka cynamon(...)czasie przesiewamy mąkę z kakao. Dokładnie miksujemy z jajkami, stopniowo dolewając mleka. Pod koniec dodajemy sól. Wyjmujemy dobrze nagrzane foremki i szybko napełniamy je ciastem do 1/2 - 2/3 wysokości. Pieczemy ok.25min

More food, love and dreams
Śniadanie zdrowe,pożywne,aromatyczne! 274

wielkoprzemysłowych mięsnych parówek. Zawierają wyłącznie białka roślinne. Parówki można spożywać zarówno na zimno, jak i na gorąco – zawsze po zdjęciu osłonki! Można je podgrzewać w wodzie, smażyć na patelni, piec na grillu lub w piekarniku. Nie zawierają konserwantów i cholesterolu. Do przygotowania produktu użyto soi niemodyfikowanej genetycznie. Ja paróweczki podgrzałam w wodzie. I jeszcze ciepłe owinęłam plastrami Ramzesa.  Ramzes(...)lekko orzechowym smaku oraz niepowtarzalnym aromacie otrzymanym w procesie naturalnego wędzenia. Pierwszy w Polsce ser wędzony z oczkami. Doskonały do kanapek, przekąsek i sałatek. Ugotowałam jajeczko. Wykorzystalam również Ketchup bez cukru BIO , który jest idealny dla dzieci oraz  wszystkich osób dbających o zdrowie. Przygotowany został na bazie koncentratu soku jabłkowego, który nadał mu delikatnej słodyczy, wyjątkowego smaku

Z Kuchni Do Kuchni
SZYNKA W AROMATYCZNEJ MARYNACIE 197

szyneczka SZYNKA W  A ROMATYCZNEJ MARYNACIE SKŁADNIKI: marynata, woda -2 litry, sól peklowana -4 łyżki, czosnek -6 ząbków, liście laurowe -3 szt, ziele angielskie -6 szt, szynka wieprzowa bez kości -1,5 kg OBŁOŻENIE MIĘSA, sól i pieprz po 1/2 łyżeczki, Przyprawa uniwersalna kucharek- -1/2 łyżeczki, papryka w proszku -1/2 łyżecz, kosteczka granulowanego czosn, majeranek(...)dodajemy składniki marynaty, mieszamy, wkładamy szynkę, i odstawiamy na 24 godz. Wszystkie przyprawy mieszamy. Wyjmujemy szynkę z marynaty, osuszamy, obtaczamy mięso w przyprawach i wkładamy szynkę do rękawa do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 190 stop.wkładamy szynkę i pieczemy przez godz. Po godz.pieczenia, wyłączamy piekarnik, rozcinamy rękaw, by szynka się zrumieniła i zostawiamy ją na 20 minut w piekarniku

Kuchnia Danusi
Ciasto Marchewkowo – Jabłkowe z Kremem 165

marchewkowym… Ale przecież marchewkowe to niczym sałatka. Wyszło cudowne, wilgotne, soczyste. Wspaniały, puszysty, delikatny krem idealnie wpasował się między blaty ciasta. Jest pożywne, pięknie się kroi, a i bez wyrzutów możemy prosić o dokładkę. Mogłabym tak jeszcze słodzić i słodzić i się zachwycać smakiem… Musicie koniecznie spróbować, zapewniam, że będzie to miłość od pierwszego ugryzienia. A ciasto(...)obranych jabłek 200 g masła 200 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego szczypta soli 3 jajka 225 g mąki pszennej 50 g zmielonych migdałów 2 łyżeczki proszku do pieczenia Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym około 5 minut, na puszysty krem. Stopniowo dodajemy jajka

Made By Mom And Son
ROLADA SEROWA Z KURCZAKIEM – 3,80 zł 1243

wymaga wysiłku. Z nami pójdzie Wam gładko! DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA TO DANIE? w przygotowaniu   PRZYGOTOWANIE 1. PIEKARNIK: nagrzewamy go już na początku – temp. 180 stopni , bez termoobiegu, opcja góra i dół. 2. CIASTO (5 min): do miski wbijamy 3 jajka i roztrzepujemy je trzepaczką lub widelcem. Dodajemy 3 czubate łyżki majonezu i mieszamy razem(...)oraz oregano (po pół łyżeczki), szczyptę soli oraz pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy. 3. WYKŁADANIE CIASTA (3 min): blachę od ciasta (dużą) lub zwykłą blaszkę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia (folię aluminiową odradzamy, bo spróbowaliśmy i się kleiło do ciasta!). Dla pewności smarujemy papier odrobiną masła, margaryny lub oleju. Na to wykładamy dokładnie na sam środek ciasto, które następnie

Nerds Kitchen
Mleczna pianka z truskawkami 496

Puszysta, lekka pianka z truskawkami. Ten pyszny deser wbrew pozorom, jest szybki i łatwy do przygotowania. A i składników w nim nie wiele. Żeby jeszcze przepis uprościć, można zrobić bez spodu ! A do środka - co lubicie. Teraz sezon na truskawki, niedługo będą maliny, porzeczki, jagody. Z każdymi owocami będzie pysznie. Składniki: Na spód: 100 g herbatników 100 g ciasteczek(...)niesłodzonego (  np. Gostyń z kartonika ) 4 łyżki cukru 20 g żelatyny 1,5 szklanki wody 250 - 300 g truskawek Wykonanie: Tortownicę średnicy 26-28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciastka pokruszyć w malakserze. Masło rozpuścić - lekko ostudzić. Płynne masło wlać do okruchów - połączyć składniki. Całość przełożyć na dno tortownicy, dokładnie ugnieść. Wstawić do lodówki. Mleko zagęszczone dobrze schłodzić

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania