Nie wiem, jak u Was, bo tutaj przeraźliwe zimno i silny, mroźny wiatr szczypiący w policzki. Ale za to przyjemnie rozchodzące się ciepło i odtajanie zaraz po wejściu do domu, rozlewająca się po wnętrzu herbata z imbirem i pyszne comfort food na zimne dni :) Słodkie, pieczone figi wypełnione gorącym i kremowym serem z niebieską pleśnią, otulone kocykiem ze słonego prosciutto. Całość delikatnie skropiona miodem w towarzystwie chrupiącego pieczywa z dobrą oliwą :) Słodko-słone i bardzo, bardzo przyjemnie cieplu... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)