bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1654/3453)

CIASTECZKA BUDYNIOWE Z NUTELLĄ 122

blaszki ciastek) 220 g mąki pszennej 180 g miękkiego masła (82%) 80 g cukru pudru 1 cukier waniliowy (16 g) 2 op. budyniu śmietankowego  lub waniliowego bez cukru (40g każdy) 2 żółtka 2 łyżki mleka Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy po jednym żółtku oraz mleko. Do ubitej masy dodajemy(...)ciastka u kładamy   na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 na ok. 10-12 minut, aż krawędzie ciasteczek ładnie się zarumienią. Upieczone odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.  Następnie ciastka sklejamy nutellą po 2.  Na wierzchu dekorujemy dowolnie, lub zostawiamy bez dekoracji - też jest pysznie

Walijskie Pichcenie
Pieguski, czyli cytrynowo-makowe babeczki (bez oleju) 142

ocieramy skórkę do niewielkiego naczynia. Do miski przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia, wsypujemy cukier, mak i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy mleko, mus jabłkowy otartą skórkę, sokz cytryny i zamiennik jajka. Całość dokładnie mieszamy. Do tacki na muffinki wyłożonej silikonowymi lub papierowymi foremkami nakładamy łyżką masę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez około 25-30 minut albo aż patyczek(...)wetknięty w babeczki będzie suchy. Dekorujemy lukrem zrobionym z cukru pudru utartego w moździerzu z sokiem z cytryny. Smacznego!   Artykuł Pieguski, czyli cytrynowo-makowe babeczki (bez oleju) pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Brukselka w sosie serowym z boczkiem i pistacjami 56

Brukselka to warzywo, które przez jednych jest uwielbiane a przez innych już nie tak bardzo. Podejrzewam, iż ci którzy nie są jej wielkimi fanami musieli kiedyś

MeCooks
beza z truskawkami i śmietaną... 151

pieczenia, do formy wyłożyć ubitą pianę, piekarnik nagrzany na 160 C, grzanie góra/dół, piec 10 minut, potem w temperaturze 130 C piec około 100 minut na koniec na termoobiegu w 130 C suszyć 10 minut, wystudzić przy uchylonych drzwiczkach zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, wanilinowym, śmietan fixem, trochę posmarować wierzch bezy można użyć

W Mojej Kuchni Lubię
Babeczki czekoladowo – marchewkowe z mlecznym kremem 192

córce zawsze poprawiał się humor od marchewki, uwielbia ją w każdej postaci, wziąć w rękę, w surówce, gotowaną, czy podpiekaną. Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że nigdy nie piekłam marchewkowego ciasta, trudno w to uwierzyć, ale taki jest fakt, u nas marchewka za długo nie poleży, a w dzieciństwie również takowego ciasta nie jadłam. Postanowiłam spróbować, ale w formie(...)zjedzone bez kremu jeszcze na ciepło. Polecam, bo są pyszne i łatwe w przygotowaniu Składniki (12 sztuk): Babeczki: 1,5 szklanki marchewki startej na drobnych oczkach; 1 szklanki mąki 2 łyżki kakao; 1 opakowanie płatków czekoladowych Delecta 3/4 szklanki cukru; 1 łyżka aromatu waniliowego Delecta 100 ml oleju; 2 jajka; 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia

dom-agi.pl
Chrupiące roladki z piersi kurczaka nadziane parówką 307

Henryk Kania zawierają 93% mięsa, są bez dodatków fosforanów, bez glutaminianu monosodowego. Idealne jako dodatek do wielu dań, jak i od tak z ketchupem lub musztardą Moi drodzy, jeśli skorzystaliście z przepisu prześlijcie proszę zdjęcie na mój mail lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcie umieszczę w galerii „Czytelnicy pieką/gotują” na blogu . Składniki: (na 8 roladek) 4 piersi

Słodkie okruszki
Jak zrobić gładki hummus 207

wersji "bez konserwantów". Ja często podaję hummus z dodatkiem oleju z awokado lub oleju w którym były marynowane suszone pomidory. Najbardziej popularne dodatki to  oliwa z oliwek, kumin, zatar, sumak, chili, pieprz, słodka papryka, oregano, posiekana pietruszka lub kolendra, prażone ziarna, awokado, suszone pomidory. Żeby zrobić wersję "lżejszą" można hummus zmiksować z pieczonymi lub gotowanymi warzywami (dynią(...)zimnej wodzie, przełożyć do rondla i zalać świeżą wodą tak żeby zakrywała ziarna (ok. 3 cm nad ziarnami). Dodać sodę i gotować ok. godzinę. Ugotowane ziarno powinno się bez trudu rozetrzeć między palcami na gładką masę. Ugotowane ziarna odcedzić, wypłukać w zimnej wodzie, włożyć do malaksera (można odłożyć kilka całych ziaren do przybrania). Dodać czosnek wyciśnięty przez praskę, tahinę

SzczyptaSmaQ
Dietetyczne serniko-brownie z fasoli 107

jesteś na diecie south beach, a ciasto przestrzega wszystkich zasad. Tak oto powstało serniko-brownie z fasoli. Bez mąki, bez cukru, z ograniczoną liczbą węglowodanów. Można zajadać bez wyrzutów sumienia, a i najeść się nim do syta. Robi się bajecznie prosto, a smakuje jeszcze lepiej. Polecam wszystkim łasuchom, które są na wiecznej diecie, a także innym miłośnikom(...)uzyskać wzór zebry.  Jeśli pieczecie samo brownie użyjcie mniejszej foremki i pieczcie do suchego patyczka. Pieczenie:  Temperatura - 180º C z grzałką góra+dół Czas - ok. 40 minut, do suchego patyczka Ciasto wyjmujemy z piekarnika, gdy ostygnie delikatnie oddzielamy ciasto nożykiem od boków i wyjmujemy z formy. Jest wspaniałe i bardzo treściwe bez żadnych dodatków, ale możecie

Cooking Monster
Mak, powidła, biała czekolada... 150

nieco czasochłonne. Mi ciasto, mimo usilnych starań, nie dawało się zagnieść - jednak po dodaniu śmietany wszystko poszło gładko. Wszystko zależy od wielkości jajka - dlatego warto najpierw spróbować połączyć wszystko bez dodatku śmietany, a dolać ją dopiero, jeśli pojawią się problemy. Dziś udało mi się skorzystać z dziennego światłą, żeby zrobić zdjęcia - od razu widać różnicę. Niestety nie mogę sobie(...)wyciąć gwiazdki lub inne kształty. Ułożyć ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st. C. przez 10 minut. Ostudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przełożyć do woreczka cukierniczego z okrągłą końcówką, wycisnąć paseczki na połowę ciastek. Odstawić do zastygnięcia. Na ciasteczka bez czekolady wykładać po pół łyżeczki (lub więcej, w zależności od wielkości ciastek) powideł

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kurczak marynowany w solance. 133

ćwiartki cebulę oraz czosnek. Spód naczynia wysmarować oliwą, przełożyć kurczaka, którego skórkę należy dokładnie posmarować roztopionym masłem. Piec w temperaturze 200°C przez ok. 1 godz. (w zależności od wagi kurczaka, na każde pół kilograma wypada ok 20 minut pieczenia). Po upieczeniu pozwolić odpocząć mięsu przez 15-20 minut

zadanie-gotowanie
Szarlotka pomarańczowa z kruszonką 174

łyżeczki proszku do pieczenia masa jabłkowa: 2,5kg. jabłek skórka otarta z 1 pomarańczy sok wyciśnięty z połówki pomarańczy 4 łyżki bułki tartej cukier - do smaku (ok. 2 łyżki) Forma:  blaszka o wym. dna 22 x 37 cm. Oczyszczone jabłka pokroić na nie duże kawałki i uprażyć tak aby się częściowo rozpadły (bez dodawania wody, ew. jeśli(...)dodać bułkę tartą, dokładnie wymieszać i odstawić. Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na połowę. Jedną część podzielić na mniejsze kawałki i włożyć do zamrażalnika. Wyłożyć blaszkę papierem do pieczenia, rozprowadzić cienką warstwę ciasta na papierze, nakłuć widelcem i podpiec w piekarniku ok. 10 - 13 min. w temp. ok.180*C  (aż będzie miało lekko złoty kolor). Na podpieczone

Lubię to gotuję
Świąteczna pieczona szynka 211

szynki wieprzowej bez kości. Przygotowanie Mięso umyć, osuszyć. Owoce jałowca zmiksować przy pomocy blendera. Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z resztą przypraw, wymieszać z olejem.  Gotową mieszanką dokładnie natrzeć całą szynkę. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 24 godziny.  Następnie ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć i piec ok. 1,5 godz

Z miłości do słodkości
Kruche ciasto z wiśniami 200

margaryny) 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki umieszczamy na stolnicy i zagniatamy kruche ciasto, robimy to krótko tylko do momentu aż składniki połączą się.  2/3 ciasta umieszczamy w lodówce na co najmniej 30 minut, a 1/3 owijamy folią i wkładamy do zamrażalnika. Beza: 5 białek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie(...)bułki tartej 1/4 szklanki cukru cukier puder do obsypania Wiśnie myjemy, drylujemy i mieszamy z cukrem i bułką tartą.  2/3 ciasta z lodówki rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (23x33 cm), wykładamy wiśnie, a na wiśnie piankę budyniową. Na wierzch na tarce ścieramy zamrożone ciasto. Pieczemy 50 minut w 180 st. C. Zimne ciasto oprószamy cukrem pudrem. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Pierś z kurczaka w papirusie 265

Pierś w papirusie w ykonana domowym sposobem bez zbędnych ulepszacz y. Pomysł zaczerpnęłam od Margarytki . Skł a dniki: 2 małe piersi z kurczaka 1 mała łyżeczka oleju rzepakowego dowoln e przyprawy (u mnie słodka i ostra papryka, przyprawa do drobiu, zioła prowansalskie) + kawałek papieru do pieczenia Sposób przygotowania: 1. Przygotowujemy kawał ki papi eru - takie, a by można(...)odwijamy papier, by wyparował płyn. 4. Mięso w papierze przekł a damy na roz g rzaną suchą patelnię i smażymy z obu stron (najpierw pod pokrywką a po tem bez przykrycia ). Długość smażenia zależy od grubości piersi - ja smażyłam po 5 minut z każdej strony. 5. Gotową pierś podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie z sałatką z kalafiora. Smacznego

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania