ponieważ tak miło się je wcina, że zupełnie nie czuć jak znikają. Piękny cheat meal i bez wyrzutów sumienia! Można je jeść, jeść i jeść, a potem tłumaczyć sobie, że to tylko żelatyna Bardzo dobrze smakują do kakao, nie próbowałem jeszcze ich piec nad ogniskiem jak to robią w każdym amerykańskim filmie, ale to jeszcze przed nami W przeciwieństwie
PaleoLifedwóch stron na złoty kolor, następnie przekładać do brytfanki. Składniki sosu zmiksować blenderem, polać usmażone gołąbki. Piec w 180 stopniach termoobieg 50 minut. Gołąbki podawać samodzielnie, z ziemniakami, albo jak u mnie z sałatką. Smacznego! Może masz swój sprawdzony przepis na gołąbki bez zawijania? Podziel się recepturą
Mój pomysł namiksera, tylko przy użyciu zwykłej rózgi. Na końcu zagniotłam ciasto rękoma. Jest trochę klejące, ale bez problemu uda się je wyrobić. Następnie urywamy po kawałku ciasta i formujemy w dłoniach kulki wielkości orzecha włoskiego. Ukłądamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą kulkę lekko spłaszczamy dłonią. Ja dla dekoracji posypałam moje ciasteczka płatkami migdałów. Wstawiamy do piekarnika
Walijskie Pichcenieusunąć powietrze z masy piekarnik elektryczny na grzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, po upieczeniu zostawić ciut uchylone drzwiczki na 30 minut, potem sernik wyjąć i dobrze wystudzić, najlepiej całą noc w chłodnym miejscu śliwki bez pestek w garnku posypać cukrem, wlać 4 łyżki wody i zagotować , mieszać na średnim ogniu
W Mojej Kuchni LubięDodajemy maślankę i mieszamy. W drugiej misce mieszamy składniki suche: mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier z wanilią, cynamon oraz kardamon. Banany obieramy i kroimy w kostkę. Składniki suche dodajemy porcjami do składników mokrych i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji, bez grudek. Na końcu wrzucamy pokrojone banany. Mieszamy. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty
Kuchnia MagdaLenynasion słonecznika 2 solidne łyżki pestek dyni 150 g żurawiny (ostatnio odkryłam bakalie Helios – ponoć bez konserwantów) 2 łyżki miodu 1 mała łyżeczka cynamonu Wszystkie składniki łączymy ze sobą tak, aby miód wszystko dobrze „pooblepiał”. Przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, lekko ugniatamy i „rozpraszamy”, a następnie pieczemy ok. 6-10 minut, 170 stopni, funkcja grill. Pozostawiamy
Kate's Kitchenwyrabiamy ciasto, na końcu dodajemy masło, wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie papryczki bez nasion kroimy na drobno. Ciasto rośnie. Wyrośnięte możemy podzielić na dwie części i zrobić dwie pizze, lub jedną dużą. Ciasto rozwałkowujemy bezpośrednio na papierze do pieczenia. Z papierem przenosimy na blaszkę. Smarujemy sosem do pizzy, posypujemy papryczką, układamy salami, posypujemy serem
Maminek kulinarnyZapraszam więc na profanację piernika w wydaniu Fitkota! :D Świąteczny piernik na białkach z powidłami (bez cukru) 6 białek 150 g ksylitolu 1 łyżeczka ekstraktu ze stewii 200 g mąki orkiszowej razowej 50 g mąki kokosowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki przyprawy do piernika 70 g oleju rzepakowego/oliwy 2 łyżki mielonych orzechów włoskich 1 łyżka
FitKotwyobrażam sobie choinki bez domowych ciasteczek. Ich przygotowanie co prawda nie jest szybką sprawą ale to ogromna frajda zwłaszcza dla dzieci. Jednym z moich najlepszych wspomnień z dzieciństwa jest pieczenie z mamą świątecznych ciasteczek, dlatego też zawsze angażuję w to moją córeczkę. Kiedy w domu czuć już zapach pierniczków to znaczy, że Święta tuż-tuż
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniafolią spożywczą i wkładam do lodówki by przeszło.Po dwóch godzinach kroje jabłuszka w ćwiartki bez skórki oczywiście, przekładam do naczynia żaroodpornego i kładę na nie mięsko. Zalewam winem dosyć sporo aby jabłka zakryło i doszło też do mięska. Zapiekam w piecu jakieś dwie godzinki , przekręcam mięsko w czasie zapiekania by równomiernie się upiekło . Jabłka się rozgotują wyjdzie taki
Różowa kuchniaŚwietne, delikatne placuszki, do zrobienia których użyłam puree z dyni . Mało słodkie, bez mleka, bez białka jaja, dla mojego alergika idealne. I niesamowicie żółciutkie, uwielbiam kolor dyniowych potraw i wypieków. U nas dynie obrodziły w tym roku, a że dynia pieczona już się troszkę przejadła to usmażyliśmy te placuszki. Bardzo nam posmakowały, szczególnie z dodatkiem frużeliny z czarnej(...)porzeczki . 1 niepełna szklanka puree z dyni 2 żółtka 2 łyżki oleju 2 łyżki cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki wody (opcjonalnie) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Puree z dyni wymieszać dokładnie z żółtkami i olejem. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, wymieszać z cukrem i wsypać z masy dyniowej. Wymieszać wszystko
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieEnglish Puszysty omlet z jabłkami (4 porcje) Składniki: 2 łyżki masła 2 jabłka, obrane, bez gniazd nasiennych i porojone na grubsze plasterki 3 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1/4 szklanki miodu 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 4 duże jajka, żółtka oddzielone od białek 1 szklanka mleka Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw
karmelowykokosowy spód, a na nim delikatny krem i biszkopty oblane czekoladą po prostu pysznie. Dlatego bez zbędnego gadania zapraszam na przepis. Ciasto: 1 szklanka suchego maku 1 szklanka wiórek kokosowych 1 szklanka białek 1 szklanka cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Białka ubijamy na pianę, a następnie dalej ubijając wsypujemy cukier. Gdy piana
Cynamonowe szczęściekochających domowe wypieki dla szukających ciasta na szybko Składniki: 1,5kg jabłek (waga bez obrania) - po obraniu ok. 1,1 - 1,2 kg cynamon (pół łyżeczki) szklanka mąki pszennej szklanka kaszy manny pół szklanki cukru brązowego łyżeczka proszku do pieczenia (czubata) pół łyżeczki ekstraktu waniliowego 150g masła (zimnego) Wykonanie: Masło wkładamy do zamrażarki. Jabłka myjemy i obieramy
Mania Wypiekaniajednak opcjonalne! Jeśli ich nie masz to nie musisz się przejmować. Naleśniki z ciecierzycy i bez nich będą pyszne! Te wspaniałe naleśniki z ciecierzycy sprawdzą się zarówno na słodko jak i na wytrawnie. Ja jadłem je, np. wczoraj, posmarowane pastą z pieczonej papryki , awokado, pomidorem i fasolą białą. Bajka! Polecam. Dla osób chorych na celiakię – zbawienie, dla sportowców
Blendman