Chleb pszenny z burakiem piekłam w Styczniowej Piekarni Amber . Przepis pochodzi z książki How to Make Bread Emmanuela Hadjiandreou. Byłam bardzo ciekawa końcowego
Codziennik KuchennyNie jestem fanką chleba pieczonego na drożdżach, ale czego nie robi się dla towarzystwa;) Chleb z garnka piekłam wraz innymi blogerami w Czerwcowej Piekarni Amber.
Codziennik KuchennyTen niecodziennie udekorowany chleb piekłam w doborowym towarzystwie blogerów we wrześniowej Piekarni Amber . Autorką przepisu jest Dana Budzyńska, autorka świetnego bloga Leśny Zakątek. Piekłam
Codziennik KuchennySkładniki: ok.1kg schabu bez kości i bez skóry ( u mnie to było 990g ), 1 łyżeczka: musztardy ostrej, majeranku, słodkiej papryki mielonej, rozmarynu, tymianku, pieprzu
W kuchni u MonikiSkładniki: ok.1kg schabu bez kości i bez skóry ( ja miałam 950g), 275g surowego boczku w plastrach, 3 łyżki oleju, 2 płaskie łyżeczki soli
W kuchni u Monikipysznym sosie podane z kluseczkami to doskonałe danie na jesienny obiad. Kupując policzki, zarówno wołowe jak i wieprzowe, kupujecie dobrej jakości czyste mięso bez kości, nadające się doskonale do duszenia , gotowania czy pieczenia. Rozejrzyjcie się za nim bo jest warte zainteresowania. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaRadośnie pomarańczowe kluski z pieczonego batata i dyni z dodatkiem mąki z ciecierzycy. Smakują wyśmienicie z pomidorami i pieczonym bakłażanem. Trochę czosnku podkreśla delikatny smak klusek
Kucharzycaciasta i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy do wyrośnięcia, przykrywając formę folią. U mnie ciasto rosło ponad 4 godziny. Foremkę z wyrośniętym ciastem wstawiamy do zimnego piekarnika i pieczemy około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu, Po upieczeniu chleb wyjmujemy z formy i studzimy je na kratce. Chleb
Kulinarne przygody Gatitywierzchu ułożyłam obie papryki i kukurydzę. Na koniec wyłożyłam ser. Piekarnik nagrzałam do 180 °C. Ciasto zwinęłam w roladę (bez papieru). Włożyłam do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepałam i za pomocą pędzelka rozsmarowałam po mojej roladzie. Wstawiłam do piekarnika na około 40 minut. Po wyjęciu wyłożyłam roladę na półmisek. Pokroiłam w grubsze plastry
Kuchnia u KrysiNigdy wcześniej nie robiłam pieczeni rzymskiej, to mój debiut. U mnie w domu się jej po prostu nie robiło, ale wiem, że w wielu rodzinach jest
Quinoa Raz!Wszyscy ostatnio tak chwalą pieczone naleśniki, jakoś nie byłam do nich za bardzo przekonana, ale jak polecają to postanowiłam spróbować. Smakują, nie powiem, że nie, całkiem
Quinoa Raz!mąkę pszenną Na samym końcu dodajemy wydrylowane wiśnie obtoczone delikatnie w mące pszennej, mieszamy delikatnie łyżką. Masę przekładamy na wyłożoną natłuszczonym krążkiem papieru do pieczenia patelnię. Wyrównujemy powierzchnię i szczelnie przykrywamy patelnię pokrywką bez otworu. Ciasto „ gotujemy/ smażymy” na patelni do tzw. „suchego patyczka” na bardzo małym ogniu przez około 30 minut (trzeba pilnować czasu) oznaką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięrodzaju mięsa, grubości steku i stopnia wysmażenia, jaki chcemy osiągnąć. Steki od MEDIUM RARE do WELL DONE po usmażeniu dodatkowo dopiekamy w piecu, przez 2-3 minuty, w temperaturze 160 -180℃ bez termoobiegu. Po położeniu steków na patelni nie ruszamy ich , pozwalając, aby powierzchnia mięsa zbrązowiała tworząc skorupkę, która zatrzyma sok i aromat wewnątrz mięsa. Im więcej soków
cool and mintydługim nożem robimy nacięcie przez środek (kieszonkę) i nadziewamy naprzemiennie morelami i żurawiną. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy pieprzem, solą morską oraz pestkami dyni. Pieczemy pod przykryciem ok 70 minut (wbity nóż ma bez problemu wyjść) w temp 180st C. Podajemy na ciepło do obiadu lub na zimno do chleba
Kuchnia w czekoladziekoniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Mieszamy szpatułką. 3. Rabarbar kroimy w cząsteczki, obtaczamy w mące i dodajemy razem z bakaliami do masy. 4. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Ciasto pieczemy na środkowej półce z grzaniem góra-dół bez termoobiegu w 180 stop. przez 45-60 min. Do tzw. suchego patyczka
Gotowanie...to proste !