bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1080/3453)

Frittata 92

warzywa z patelni, przykrywam pokrywką i smażę tak frittatę przez 8 minut. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Frittatę wstawiam na środkową półkę piekarnika i piekę ok. 10 minut. Podaję gorącą posypaną posiekanym szczypiorem lub koperkiem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Sernik panna cotta z truskawkami 124

małą babkę. Ilość: 12 Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Sernik panna cotta z truskawkami Prosty i pyszny sernik. Bez włączania piekarnika. Idealny na lato! przygotowanie: 15 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 5 min czas całkowity: 10 godzin 20 minut Składniki: 1 opakowanie galaretki truskawkowej 8-10 truskawek 200 g śmietanki

Pełny talerz
Pulpeciki z soczewicy z sosem koperkowym 115

sosem koperkowym to moja propozycja na obiad lub lekką kolację bez mięsa. Pulpeciki przygotowałam z czerwonej soczewicy z dodatkiem szpinaku i aromatycznych przypraw. Jest to świetnie niskokaloryczne danie dla osób odchudzających , ponieważ przygotowane jest właściwie bez tłuszczu, nie licząc jednej łyżki oleju kokosowego 😉 Pulpeciki pieczone są w piekarniku , a nie na patelni więc nie nasiąkają tłuszczem podczas pieczenia

SprawdzonaKuchnia.pl
krucha rolada z rabarbarem 119

Cukier 1,5 szklanki Jajko Żółtka 5 Proszek do pieczenia 2 łyżki Rabarbar 500 g + łyżka cukru Przygotowanie: Rabarbar pokroić w kosteczkę, zasypać łyżką cukru i odstawić na 10 minut. W misce mieszamy za pomocą łyżki lub trzepaczki jajko, żółtka oraz cukier, kolejno dodajemy śmietanę, proszek do pieczenia i mieszamy. dodajemy posiekane masło, smalec i mąkę(...)zobaczycie w filmie poniżej. Postępujemy tak samo z każdą częścią ciasta. Gotowe rolady zawijamy w papierem do pieczenia zostawiając lukę pomiędzy ciastem a papierem ok. 0,5 mm do 1 cm maksymalnie. Pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 stopni góra dół bez termoobiegu. Po tym czasie rozcinamy papier i sprawdzamy zarumienienie ciasta. Jeśli ciasto będzie zbyt blade wkładamy

Kulinarne przygody
Bułki na zakwasie 164

Zakwas wykorzystuje się głównie do pieczenia chleba. Bułki też wychodzą bardzo dobrze, ale lepiej nie przechowywać ich długo, bo mogą być zbyt zapychające ;) Przepis pochodzi

W kuchni bez szafek
Kolorowa Pizza 173

blaszki do pizzy lub formy na tartę. Odstawiamy na 10 minut aby się napuszyło lekko. Następnie smarujemy sosem i układamy dodatki. Na koniec posypujemy serem. Pieczemy w 200-190 stopniach przez 15-20 minut bez termoobiegu (musimy pilnować bo każdy piekarnik jest inny) Pizze podaje z sosem czosnkowo koperkowym. Smacznego ! Przepis bierze udział w Akcji Kulinarnej: Vegeta

Gotowanie...to proste !
Ciasto MLECZNA kanapka 715

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto MLECZNA kanapka Składniki: Ciasto: 5 dużych jajek – osobno żółtka i białka 160g cukru 120g mąki pszennej (użyłam tortowej) 40g kakao bez cukru 100ml oleju 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Do nasączenia: 180ml wody 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Krem: 150ml mleka 200ml śmietanki kremówki 30% (śmietana do deserów) 120g

Mała Cukierenka
Ciabatta 117

Włoszech mąka Manitoba może być wytwarzana tylko z pszenicy durum. Mąkę tą możecie kupić online lub we włoskich delikatesach. Ja odwiedziłam moje ulubione włoskie delikatesy w Warszawie i bez problemu ją znalazłam na półce. Nie skreślajcie tego przepisu jeśli nie uda Wam się kupić mąki Manitoba, zróbcie go z pszenną w typie 650 lub 750 i cieszcie się smakiem(...)skrobak do ciasta, idealny do przekrajania ciasta, składania go. Przyda Ci się wielokrotnie do chlebów czy bułeczek. Do ciabatt jest wręcz konieczny bo ciężko bez niego będzie Ci przełożyć bułeczki na blachę do pieczenia. Po złożeniu przykryj ciasto czystą ściereczką i pozostaw je na blacie na 30 minut do godziny. Po upłynięciu tego czasu podziel ciasto

nietylkopasta.pl
KRANTZ Z KREMEM ORZECHOWYM – kuchnia Izraelska 191

prostokąt. Całość smarujemy kremem orzechowym i zwijamy roladę. Rozcinamy na 2 części, splatamy ( ukazując nadzienie na zewnątrz). Smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy posiekanymi orzechami. Pieczemy na złoto – ok. 40-45 minut w 180C bez termoobiegu. Smacznego

Ostra na Słodko
Kotlety z białej fasoli 96

kotlety z białej fasoli są jednymi z najsmaczniejszych, jakie ostatnio robiłem. Kotlety z białej fasoli – smażone czy pieczone? Ja robiłem wersję smażoną, ponieważ… obecnie nie mam piekarnika. Myślę, że pieczone będą równie porywające. Smażyłem zarówno panierowane, jak i bez panierki. Jak dla mnie nie ma to większego znaczenia, smakowały niemalże identycznie. Lepiej użyć płatków owsianych czy bułki

Blendman
MAZUREK TAHINI Z GRANATEM I PISTACJAMI 140

minut do lodówki. Formę o wymiarach 20x30 cm lub nieco większą, np. 35x24 cm smarujemy masłem. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni C, bez termoobiegu. Schłodzone ciasto kładziemy na arkuszu papieru do pieczenia, przykrywamy folią spożywczą i rozwałkowujemy na placek o wymiarach nieco większych niż spód przygotowanej formy.  Odklejamy folię, a ciasto wraz z papierem do pieczenia

cool and minty
Kotlety z białej fasoli 127

najsmaczniejszych, jakie ostatnio robiłem. Kotlety z białej fasoli – smażone czy pieczone? Ja robiłem wersję smażoną, ponieważ… obecnie nie mam piekarnika. Myślę, że pieczone będą równie porywające. Smażyłem zarówno panierowane, jak i bez panierki. Jak dla mnie nie ma to większego znaczenia, smakowały niemalże identycznie. Lepiej użyć płatków owsianych czy bułki tartej? U mnie były to płatki owsiane

Blendman
Deser jaglany z jabłkami 154

kaszy. Kaszę odstawić do ostudzenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. grzałka góra-dół. Do kaszy dodać jajka, wanilię i miód, zblendować na gładką masę, bez żadnych grudek. Przełożyć do formy wysmarowanej olejem, wyrównać. Piec 20 min. W międzyczasie przygotować jabłka. Jabłka ze słoika lub jabłka uprażone przez nas, zblendować na gładką masę, mają być na tyle gęste, że łyżka

moj przepis na
Babeczki czekoladowe z granatem 115

miski. Wbijamy jajka, dodajemy proszek do pieczenia i sodę. W rondelku rozpuszczamy masło z czekoladą, słodzidłem i mlekiem. Studzimy. Dodajemy do miski. Mieszamy. Wrzucamy ziarenka granatu i ponownie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masę przekładamy do foremek na muffinki. Pieczemy ok. 25 min.  Uwaga❕Warto nakładać więcej masy bez ziarenek na spód foremek aby łatwiej było

Czarnawisienka