bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1078/3453)

Paszteciki z pieczarkami 138

rulon. Smarowałam wierzch roztopionym masłem i posypałam sezamem. Następnie kroiłam na mniejsze kawałki pod skosem. Piekarnik nagrzałam do 210 st. C ( góra – dół ), bez termoobiegu. Wyłożyłam na blaszce papier , ułożyłam paszteciki i piekłam około 15 – 20 minut,aż się zrumieniły. Z podanego przepisu zrobiłam 45 sztuk pasztecików, Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Paszteciki z pieczarkami pochodzi

Olcia gotuje!
Chleb z ziarnami wg Aleex 156

ziaren słonecznika  • 1/2 szklanki ziaren siemienia lnianego  • 1/2 szklanki pestek z dyni  Sposób przygotowania:   1. Przygotować keksówkę o długości 30 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia i posmarować olejem. Może to być nieco mniej niż przewidziane 1,5 łyżki. 2. Do miseczki rozkruszyć drożdże, posypać je cukrem i rozetrzeć, aż się rozpuszczą. 3. Drożdże dodać(...)masę. 5. Ciasto przełożyć do przygotowanej foremki. 6. Wierzch chlebka wygładzić łyżką zwilżoną wodą. 7. Chlebek odstawić do wyrośnięcia pod przykryciem (rośnie bardzo szybko). 8. Piec na złoty kolor w opcji góra-dół (bez termoobiegu) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. 9. Studzić na kratce. Smacznego

W mojej kuchni
Burgery z czerwonego ryżu i pieczonego kalafiora 105

Czerwony ryż, który choć może odrobinę mniej popularny od brązowego, to nadaje kotletom daleko lepszą konsystencję (tak, że masa na burgery obywa się już bez jakiejkolwiek mąki) oraz kalafior – w swoim najlepszym, bo pieczonym wydaniu. Całość zyskuje bardzo „mięsny” kolor i zamienia się w fantastyczne, zwarte, miękkie w środku burgery, które genialnie smakują tak pomiędzy połówkami dobrej bułki

Even Better Food
Pierś z kurczaka caprese 153

naczyniu żaroodpornym. W kieszonki powtykać naprzemiennie ser, pomidora i listki bazylii. Oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek i posypać ziołami prowansalskimi.  2. Piec w piekarniku w 180st.C przez 25-30 minut bez przykrycia - w zależności od wielkości mięsa. 3. Podawać wedle uznania, u mnie z podsmażanymi ziemniaczkami ( KLIK ) Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Burgery z czerwonego ryżu i pieczonego kalafiora 125

Czerwony ryż, który choć może odrobinę mniej popularny od brązowego, to nadaje kotletom daleko lepszą konsystencję (tak, że masa na burgery obywa się już bez jakiejkolwiek mąki) oraz kalafior – w swoim najlepszym, bo pieczonym wydaniu. Całość zyskuje bardzo „mięsny” kolor i zamienia się w fantastyczne, zwarte, miękkie w środku burgery, które genialnie smakują tak pomiędzy połówkami dobrej bułki

Even Better Food
Jaką zmywarkę kupić ? Recenzja zmywarki do zabudowy Electrolux EEG62300L 176

tylko po rodzinnej imprezie, czy ciężkim dniu w pracy. Zwyczajnie przydaje się w codziennym życiu. Chyba mało kto się ze mną nie zgodzi. Sprzęt bez którego nie wyobrażam sobie życia, szczególnie,  że dużo piekę i gotuję , to mój przyjaciel kuchni.  Pamiętajcie, że wybrany model powinien Wam służyć kilka lat i na pewno nie kończyć się wraz

Wanilia i Kardamon
CHLEB ORKISZOWY RAZOWY, ZE SŁONECZNIKIEM, PROWADZONY METODĄ 3-FAZOWĄ 200

 Ostatnio jestem wielką fanką pieczenia chlebów metodą trójfazową. Uwielbiam mieć kontrolę nad czasem kiedy chleb wyląduje w piekarniku, a tutaj jest to bardzo przewidywalne

Smaczne Zdrowe
FOCACCIA 136

ciasto tak jak na zdjęciu poniżej. Także posiekane na plasterki zielone oliwki. Piekarnik nagrzej do temp. 200 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu (z termoobiegiem temp. 190 st. C). Focaccię piecz przez około 25 minut do ładnego, złotego koloru. Od razu wyjmij z piekarnika, po wystudzeniu możesz dodatkowo przed podaniem skropić ją oliwą, nawet smakową. Smacznego Zasmakuj

Zasmakuj Kuchni
Szarlotka na kruchym spodzie 149

ciasta. Samo ciasto jest słodkie, maślane chrupiące (ale nie łamiące się ;). Balans smaków… idealny! Ten przepis na szarlotkę jest banalnie prosty. Ciasto przygotujesz bez użycia miksera i mnóstwa składników. Tylko 40 minut pieczenia i gotowe. Najlepiej smakuje podana z bitą śmietaną, posypana gorzkim kakao! Wypróbuj i daj w komentarzu znać czy smakowała! Artykuł Szarlotka na kruchym spodzie

Gotujemywdomu.pl
Babka ponczowa Savarin 135

babka ponczowa Savarin pochodzi z Francji i oryginalnie pieczona jest w foremce z kominkiem (ja wybrałam foremkę bez kominka) i zalewana syropem z dodatkiem alkoholu. Ponieważ u mnie w domu nie znajdę amatorów ciasta z alkoholem, to przygotowałam własną wersję babki ponczowej Savarin z syropem pomarańczowym. Świetna drożdżowa babka nasączona pomarańczami jest lekka, zaskakująca i warta wypróbowania. Składniki

Słodki sentyment
Kruche ciasto z budyniem i owocami 124

truskawkę. Ciasto jest naprawdę pyszne. Na blaszkę o wymiarach 39x 27 cm Na ciasto: 4 szklanki mąki krupczatki (poj.250 ml) 4 żółtka 1 całe jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru pudru 400 g zimnego masła 1 łyżka pasty waniliowej Na budyń: 4 budynie waniliowe z cukrem (po 60 g każdy) 1 litr mleka Ponad(...)niej. Następnie na jarzynowej tarce o dużych oczkach zetrzeć równomiernie ciasto wprost na owoce. Ciasto wstawić do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piec je przez 45 minut na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu. Jeszcze gorące ciasto posypać cukrem pudrem. Podawać po całkowitym wystygnięciu, aby budyń zastygł i stężał. Smacznego

Krylowa Kuchnia
CZEKOLADOWA CYGANKA Z WIŚNIAMI – podobne do WZ 813

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Białka ubijamy na sztywno dosypując pod koniec cukier. Dodajemy po jednym żółtku. Wsypujemy mąkę przesianą z kakao – delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Pieczemy do suchego patyczka ( ok. 35 minut ) w 170C bez termoobiegu. Po wystudzeniu kroimy na 2 blaty. KREM BUDYNIOWY: Szklankę mleka gotujemy z cukrem. Pozostałe mleko mieszamy z mąką ziemniaczaną i budyniem, wlewamy

Ostra na Słodko
Frittata 109

warzywa z patelni, przykrywam pokrywką i smażę tak frittatę przez 8 minut. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Frittatę wstawiam na środkową półkę piekarnika i piekę ok. 10 minut. Podaję gorącą posypaną posiekanym szczypiorem lub koperkiem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Sernik panna cotta z truskawkami 143

małą babkę. Ilość: 12 Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Sernik panna cotta z truskawkami Prosty i pyszny sernik. Bez włączania piekarnika. Idealny na lato! przygotowanie: 15 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 5 min czas całkowity: 10 godzin 20 minut Składniki: 1 opakowanie galaretki truskawkowej 8-10 truskawek 200 g śmietanki

Pełny talerz