bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1089/3453)

Fit ptyś 257

łyżki mąki jaglanej i 1 łyżka mąki kokosowej 4 łyżki mleka kokosowego 1 łyżeczka cynamonu - lub kakao (ja nie przepadam) słodzik - u mnie bez kilka kropli aromatu waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jajka miksujemy z proszkiem i pozostałymi składnikami :) Wstawiamy do piekarnika w foremce (ja mam taką małą z Pepco) 180 stopni, 20 minut. Krem

Tetiisheri
Tarta ze szparagami, suszonymi pomidorami i szczypiorkiem 164

Zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Rozwałkowujemy na kształt formy z lekką zakładką (może być potrzeba lekko podsypywać mąką) i wykładamy formę (do ceramicznej włożyłam bez natłuszczania, ale już blaszaną trzeba wyłożyć papierem do pieczenia). Ciasto nakłuwamy gęsto widelcem i pieczemy w 180 stopniach jakieś 20-25 minut (do lekkiego zrumienienia). Nadzienie: Szparagi myjemy, osuszamy i odrywamy (lub odcinamy

Kolorowy Przepisownik
Puszysta Drożdżówka z Kruszonką 327

kruszonką. Blaszkę z ciastem nakrywam ściereczką i odstawiam do wyrośnięcia na około 20 minut. Pieczenie drożdżówki z kruszonką: Foremkę z drożdżówką wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na drugą od dołu półkę. Drożdżówkę piekę około 50 minut w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu. Jeżeli nie jesteśmy pewni czy ciasto jest upieczone to możemy wbić patyczek

Uwaga Babcia Gotuje
Tort orzechowy z nutką mięty 157

Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, czas pieczenia ok. 35 minut. Po upieczeniu orzechowy blat przekładamy na kratkę kuchenną do góry nogami aby odparowała i nie opadła. Do tortownicy przelewamy koleją porcję ciasta i pieczemy następny blat. Masa maślana klasyczna: - 50 dag masła bez dodatku oleju - 5 żółtek - 22 dag cukru - 3 kopiaste łyżki prawdziwego

Apetyczna babeczka
Kręcone ciasto z rabarbarem 157

mąki pszennej 5 jaj 250 g masła roślinnego (o temperaturze pokojowej) 1,5 szklanki brązowego cukru 1 budyń waniliowy bez cukru 2 szklanki mleka 1 opakowanie proszku do pieczenia sok z 1 cytryny szczypta soli ok 700g rabarbaru Rabarbar myjemy i pozostawiamy do wyschnięcia, następnie obcinamy końcówki i kroimy na nieduże kawałki. Białka oddzielamy od żółtek. Białka

peggiwkuchni
Chleb do żurku. Chlebowe miski. 242

mlekiem. Moje 4 chleby mieszczą się na raz w piekarniku, ale można je upiec na raty jeśli się nie mieszczą w piekarniku. Chleby pieczemy przez ok. 30 minut w 220 stopni C bez termoobiegu, a następnie odkładamy je do całkowitego wystygnięcia (najlepiej upiec je dzień wcześniej). Przed podaniem odcinamy wierzchy chlebów, wydrążamy je, smarujemy w środku roztrzepanym białkiem (środek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
SERNIK BRZOSKWINIOWY Z GALARETKĄ 190

zmiksowane brzoskwinie i pianę ubitą z białek – wszystko razem delikatnie ale dokładnie mieszamy łyżką. CAŁOŚĆ: Na blachę ( 25×30 ) wyłożoną papierem do pieczenia rozkładamy ciasto, podpiekamy ok. 20 minut w 180C ( bez termoobiegu ). Na podpieczone wylewamy masę serową i ponownie wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika – tym razem na 50 minut. Wystudzony sernik zalewamy przygotowaną

Ostra na Słodko
Bułki mleczne - śniadaniowe 133

lekko rozpłaszczamy na środku, przykrywamy, odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Jajko roztrzepujemy z mlekiem, każdą bułkę dokładnie smarujemy, na środku robimy delikatne nacięcie. Pieczemy przez 12-15 minut w temperaturze 200*C, bez termoobiegu na drugiej półce od dołu

Gotowanie i blogowanie
Bułki pszenne 139

pieczenia. Wyrośnięte ciasto ugniatamy, formujemy wałek i kroimy go na kawałki. Każdą porcję ciasta wyrabiamy w dłoniach, formujemy kulkę, odkładamy na blaszkę. Bułki lekko rozpłaszczamy na środku, przykrywamy, odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. Jajko roztrzepujemy z wodą, każdą bułkę dokładnie smarujemy, na środku robimy delikatne nacięcie, posypujemy mąką. Pieczemy przez 12-15 minut w temperaturze 185*C, bez

Gotowanie i blogowanie
Deser jaglany z jabłkami 196

kaszy. Kaszę odstawić do ostudzenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. grzałka góra-dół. Do kaszy dodać jajka, wanilię i miód, zblendować na gładką masę, bez żadnych grudek. Przełożyć do formy wysmarowanej olejem, wyrównać. Piec 20 min. W międzyczasie przygotować jabłka. Jabłka ze słoika lub jabłka uprażone przez nas, zblendować na gładką masę, mają być na tyle gęste, że łyżka

moj przepis na
Ptysie z serkiem i wędzonym łososiem 242

przez około 10 minut. Ciasto wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomiędzy ptysiami zostawiamy 2 cm odstępu. Do wyciskania ptysi najlepiej jest użyć rękawa cukierniczego z końcówką gwieździstą. Ptysie wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 35 minut w 200 stopniach. (Grzałka góra + dół, bez termoobiegu). Ptysie powinny się zarumienić.  W czasie, gdy ptysie stygną, przygotowujemy

Smak mojego domu
Pizza z salami i pieczarkami 297

równomiernie rozprowadzamy.  Następnie rozkładamy kolejno: ser, salami, cebulę, pieczarki. Całość posypujemy oregano. Tak przygotowaną pizzę wkładamy na dolną półkę nagrzanego piekarnika. Pieczemy 14 minut w 240 stopniach. Grzałka góra + dół, bez termoobiegu. Po wyjęciu z piekarnika pizzę podajemy :) Smacznego

Smak mojego domu
Ciasto czekoladowo-owsiane z orzechami 156

resztą cukru i dodać do płatków. Wsypać mąkę, sodę, proszek do pieczenia i całość dokładnie wymieszać. Dodać 2/3 posiekanych orzechów oraz czekoladę. Gotową masę przełożyć do tortownicy (o średnicy 24 cm). Wierzch ciasta posypać resztą orzechów. Piec w temperaturze 180°C przez 40-50 minut (bez termoobiegu). Przed wyjęciem ciasta z piekarnika należy sprawdzić patyczkiem lub wykałaczką

Di gotuje
Domowe Bułki Pszenne 309

jajkiem z mlekiem Blachę wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na środkową półkę po 5 minutach pieczenia zmniejszam temperaturę do 180 stopni i piekę jeszcze około 10 minut W sumie piekłam bułki 15 minut w piekarniku ogrzewanym góra dół bez termoobiegu Domowe bułki pszenne lekko słodkie :) są gotowe , życzę smacznego i udanych wypieków Pozdrawiam Babcia

Uwaga Babcia Piecze Chleb
Chleb Pszenny z Dynią na drożdżach 170

około 30 minut do wyrośnięcia . Po około 30 minutach – pieczenie chleba : Chleba przed wstawieniem do piekarnika maluję od góry olejem . Foremkę z chlebem wstawiam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na drugą od dołu półkę i piekę około 40 minut w piekarniku ogrzewanym góra dół bez używania termoobiegu . Jeżeli nie jesteśmy pewni czy chleb jest upieczony to możemy

Uwaga Babcia Piecze Chleb