bez pieczenia - 51792 przepisów (strona:1095/3453)

Tarta na cieście francuskim z kozim serem i pomidorami 215

okrągłej z wyjmowanym dnem o średnicy 20 cm), wyłożyć ciastem, nadmiar ciasta obciąć. Surowe ciasto przykryć papierem do pieczenia, sporo większym niż tarta, obciążyć fasolą lub grochem. Piec ok 15 - 18 minut. Jeżeli ciasto nie podpiekło się wystarczająco, podpiec bez obciążenia jeszcze ok 10 minut.  Składniki masy wymieszać w misce, doprawić solą i pieprzem Na podpieczony spód(...)wyłożyć pokruszony kozi ser, zalać masą, na wierzchu ułożyć plasterki pomidorów. Wstawić do nagrzanego do 200 st C piekarnika. Piec ok 30 min. do czasu aż masa się zetnie. Tartę podawać lekko  przestudzoną lub całkiem zimną, posypaną natką pietruszki. Smacznego

Stare Gary
Zapiekana owsianka z marchewką (wegańska, bez glutenu, bez cukru) 117

mojprzepisna.pl | Zapiekana owsianka z marchewką (wegańska, bez glutenu, bez cukru) Genialna owsianka, zapiekana z marchewką, doskonała alternatywa dla zwykłej codziennej owsianki. Kremowa, z przepysznymi zapiekanymi orzechami. Od kiedy pierwszy raz ją upiekłam, cała rodzina i znajomi się w niej zakochali i ciągle proszą o przepis. Dlatego śpieszę z pomocą. Owsiankę robiłam w wersji na wodzie i w wersji(...)łyżeczki mielonego imbiru 1-2 łyżki miodu lub innego słodzika (u mnie raz bez słodzenia, a raz z melasą buraczaną ) 280 ml mleka wody lub mleka migdałowego kilka kropel olejku migdałowego 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli Formę do pieczenia wysmarować olejem kokosowym, wysypać mąką bezglutenową. Do miski wsypać proszek, przyprawy, substancję słodzącą

moj przepis na
Zapiekana owsianka z marchewką (wegańska, bez glutenu, bez cukru) 108

mojprzepisna.pl | Zapiekana owsianka z marchewką (wegańska, bez glutenu, bez cukru) Genialna owsianka, zapiekana z marchewką, doskonała alternatywa dla zwykłej codziennej owsianki. Kremowa, z przepysznymi zapiekanymi orzechami. Od kiedy pierwszy raz ją upiekłam, cała rodzina i znajomi się w niej zakochali i ciągle proszą o przepis. Dlatego śpieszę z pomocą. Owsiankę robiłam w wersji na wodzie i w wersji(...)łyżeczki mielonego imbiru 1-2 łyżki miodu lub innego słodzika (u mnie raz bez słodzenia, a raz z melasą buraczaną ) 280 ml mleka wody lub mleka migdałowego kilka kropel olejku migdałowego 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli Formę do pieczenia wysmarować olejem kokosowym, wysypać mąką bezglutenową. Do miski wsypać proszek, przyprawy, substancję słodzącą

moj przepis na
Zapiekana owsianka z marchewką (wegańska, bez glutenu, bez cukru) 162

mojprzepisna.pl | Zapiekana owsianka z marchewką (wegańska, bez glutenu, bez cukru) Genialna owsianka, zapiekana z marchewką, doskonała alternatywa dla zwykłej codziennej owsianki. Kremowa, z przepysznymi zapiekanymi orzechami. Od kiedy pierwszy raz ją upiekłam, cała rodzina i znajomi się w niej zakochali i ciągle proszą o przepis. Dlatego śpieszę z pomocą. Owsiankę robiłam w wersji na wodzie i w wersji(...)łyżeczki mielonego imbiru 1-2 łyżki miodu lub innego słodzika (u mnie raz bez słodzenia, a raz z melasą buraczaną ) 280 ml mleka wody lub mleka migdałowego kilka kropel olejku migdałowego 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli Formę do pieczenia wysmarować olejem kokosowym, wysypać mąką bezglutenową. Do miski wsypać proszek, przyprawy, substancję słodzącą

moj przepis na
Batoniki muesli z orzechami i czekoladą 195

znajdziecie Drodzy Czytelnicy, alternatywę dla sklepowej granoli. W tym, przedstawiam najlepsze batoniki bakaliowe jakie udało mi się zrobić! Pyszne, chrupiące, cudownie pachnące cynamonem i pieczonymi orzechami... Gwarantuję, że nie znajdziecie lepszych w żadnym sklepie. Bez przedłużania, zapraszam :)  Przepis bierze udział w konkursie "Bakalie mają moc" organizowanym przez sklep internetowy Agnex.  Z tej okazji mam dla Was rabat(...)duże łyżki miodu cynamon  Raz, dwa i gotowe. Wystarczy wymieszać wszystkie składniki w misce, roztopić miód i zalać nim suche składniki. Foremkę prostokątną wyłożyć papierem do pieczenia. Masę równomiernie rozłożyć i MOCNO docisnąć. Posypać po wierzchu cynamonem. Piec 20 minut w 180*C. Pozostawić do wystudzenia w uchylonym piekarniku. Wystudzony blat (nie wiem jak inaczej go określić :) ) pokroić

Chocolate Muffin Blog
Ziemniaki jak z ogniska 171

paprykę. Nieobrane ziemniaki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i jeszcze mokre obtaczamy w mieszane mąki. Wykładamy na papier do pieczenia, wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 1 godziny lub do czasu aż będą miękkie (wbity nóż wejdzie bez problemu – mniejsze, młode ziemniaki mogą być gotowe już po 45 min.). Podajemy tak jak ziemniaki z ogniska

Poezja smaku
Ciasteczka z okienkiem 119

miękkiego masła 8 dag cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 żółtka 1 łyżka mleka Nadzienie: 15 dag dżemu truskawkowego (gładkiego, bez kawałków owoców) Do posypania: cukier puder Do miski przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki, zagnieść na gładkie ciasto i wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie ciasto wyjąć

Świat Ciasta
wiśniowy ucieraniec z kokosową kuszonką... 178

proszkiem i ucierać z 3 minuty ciasto ma byc dość gęste do rozsmarowania tortownica 20cm i foremka 15x15 wyłożyć papierem do pieczenia i rozdzielić ciasto, posypać na wierzchu tartą bułką cienką warstwę rozsypać na ciastach wiśnie bez pestek KRUSZONKA: po 100 gram cukier-mąka-miękkie masło-3 łyżki wiórki kokosowe = wszystko wyrobić na kruszonkę drobną i posypać ciasta(...)piec w 200C około 40 minut i mniejsza foremka z 35 minut, wystudzić i posypać cukrem pudrem.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kakaowo-jogurtowe ciasto ze śliwkami i jagodami 210

czym dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy do wysmarowanej tłuszczem formy (użyłam 22 x 33 cm). Na wierzchu układamy przekrojone na pół węgierki (bez pestek). Możemy lekko wcisnąć je w masę. Całość posypujemy jagodami a następnie schłodzoną kruszonką. Pieczemy ok. 45 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.Przed podaniem możemy lekko posypać cukrem pudrem. Smacznego :) function load(url, callback

Mienta blog
Zdrowe, czekoladowe ciasto z fasoli na oleju rzepakowym 266

Ciasto czekoladowe bez mąki, na bazie czerwonej fasoli z dodatkiem oleju rzepakowego. Można zrobić z masą lub bez. W sam raz dla osób, które są na diecie bezglutenowej (użyjmy tylko bezglutenowego proszku do pieczenia). Czerwona fasola jest bardzo bogata w białko i substancje odżywcze, natomiast olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3, dlatego wypieki(...)należą do tych najzdrowszych. Taki deser możemy jeść bez wyrzutów sumienia, choć nie trzeba jeść go wiele – jest bardzo sycący. A fasola? Nikt się nie domyśli, że przemyciliście ją do kremu i ciasta! Ciasto: 1 puszka czerwonej fasoli (400 g) 3 jajka 3 łyżki gorzkiego kakao 3 łyżki oleju rzepakowego 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (50 g) 1/2 szklanki

Poezja smaku
Torcik "Pokusa" 129

wyszło bosko. Składniki: 4 jaja 3 łyżki mąki 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g masy kajmakowej 2 śmietan Fixy 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka esencji waniliowej 20 g bez 500 ml śmietany 36 % Sposób przygotowania: Żółtka oddzielić od białek.Białka ubijamy na puszystą masę,stopniowo dodając cukier i żółtka. Następnie(...)mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.Stopniowo dosypujemy do masy i łączymy za pomocą łyżki (uważając,aby piana nie opadła). Tortownicę o średnicy 28 cm smarujemy tłuszczem i wysypujemy mąką. Wlewamy ciasto i pieczemy do suchego patyczka ok.  30 minut w temperaturze 180 stopni. Gdy ciasto będzie już gotowe studzimy je i przekrawamy na dwa blaty. Następnie

Wielki apetyt
BUŁKI POZNAŃSKIE / Z PRZEDZIAŁKIEM 184

odstępy.  Lekko spłaszczamy dłonią. Luźno przykrywamy i odstawiamy na 30 minut do napuszenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C, bez termoobiegu. W każdej wyrośniętej bułeczce, tępą stroną noża, robimy przedziałek (dociskając prawie do samego spodu).  Pieczemy 15-20 minut, do zrumienienia. Studzimy na kratce

cool and minty
Chleb z garnka 187

chciałabym podzielić się z Wami przepisem na domowy chlebek,który piekłam już niejednokrotnie używając różnej mąki i różnych ziaren. Ten dzisiejszy jest z najzwyklejszej mąki pszennej,bez żadnych dodatków,pachnący z chrupiącą skórką.  Przepis na ten chlebek pochodzi z instagrama od Edytki @onijka ,która jest mistrzynią w pieczeniu różnych chlebów i bułek.  3 szklanki mąki pszennej

Kolorowa kuchnia Elki
Pstrąg pieczony w całości 333

Czy efektownie wyglądające danie musi być skomplikowane? Nie! Poniżej przepis na piękne pieczone pstrągi. Dwa świeże pstrągi (ok 600g. Każdy) Cytryna Czosnek Rozmaryn Masło Sól Pieprz

MarcinChef

Proponowane wyszukiwania