bez pieczenia i na szybko - 7465 przepisów (strona:325/498)

Ośmiornica duszona w pomidorach 230

zęba zgodnie z instrukcjami bez problemu znalezionymi u wujka Google. Jak się doczytałam nie potrzebne było już obtłukiwanie ośmiornicy wałkiem czy tłuczkiem, bo mrożone mięso samo kruszeje. Szybko ją więc umyłam i zabrałam się do gotowania. I powiem Wam że było warto. Mięso ośmiornicy przyrządzonej w ten sposób smakowało o niebo lepiej niż tej z chińskiej knajpy jedzonej(...)łyżki oleju rzepakowego    2 ząbki czosnku    1 duża cebula    1/2 szklanki wytrawnego białego wina    400 g pomidorów z puszki (bez skórki)    300 g  makaronu muszelki    2 ziarna ziela angielskiego    1 listek laurowy    1/3 łyżeczki cynamonu    1/2 łyżeczki słodkiej papryki

peggiwkuchni
Szybki piernik z jabłkami 192

piernik z jabłkami. Idealny do kawy lub herbaty. Takie ciasto przygotowuje się naprawdę prosto i szybko, a dodatek jabłek w pierniku mile zaskoczy nie jedną osobę. Spróbujcie. Szybki piernik z jabłkami 2016-04-13 03:09:16 Write a review Save Recipe Print Cook Time 40 min Cook Time 40 min 0 calories(...)based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Ingredients Składniki: (Prostokątna forma do pieczenia 32-25) 1 łyżka miodu 3/4 szklanki cukru 3 łyżki kakao 1/2 szklanki mąki krupczatki 2 1/2 szklanki mąki pszennej 2 jabłka 4 łyżeczki (czubate) dżemu porzeczkowego 2 szklanki

Słodkie okruszki
Babeczki makowe z kruszonką 198

Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i szybko zagnieść. Z ciasta uformować kulę, spłaszczyć, owinąć folią, schłodzić w lodówce przez 30 minut. Ciasto można też wyrobić w malakserze. Składniki na masę makową:  500 g maku 1 szkl. drobnego cukru do wypieków 40 g suszonej żurawiny - można pominąć   3/4szkl. orzechów włoskich lub migdałów bez skórki drobno pokrojonych 1 łyżka(...)mąkę wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym. Masło roztopić w małym rondelku i bardzo mocno podgrzać i takim gorącym zalać suche składniki. Dobrze wymieszać. Posypać babeczki lekko przyciskając kruszonkę Piec w temperaturze 190ºC przez około 25-30 minut, do zezłocenia się ciasta. Wyjąć, wystudzić na kratce

Kubki smaku
Akademia CookUp - Torty 367

Temat tortów w szczególności chciałam zgłębić przez zbliżającą się datą 4 lipca 2015 roku - dniem naszego ślubu!  Od dawna chciałam zmierzyć się z tematem tortów, bo zawsze ich pieczenie i dekorowanie sprawiało mi radość, a kiedy przegląda się setki zdjęć w internecie z pięknymi tortami, zwłaszcza ślubnymi, samemu chciałoby się takie robić! Akademia z Tortami przydała się(...)mięciutki. A tort Sachera - był cięższy, ale jaki pyszny - morele i czekolada! Uzależniające połączenie! Jeśli chcielibyście zacząć sami piec torty, nauczyć się o nich wszystkiego co konieczne, poznać najważniejsze zasady ich przygotowania to te zajęcia są dla Was! Już wcześniej piekłam torty, ale po zajęciach czuje się z nimi zaprzyjaźniona - nie mam już tremy i przede wszystkim dobrze wiem czym

Plate of Joy
Zaskakujące przekąski, czyli #CzasNaMałeCoNieco 196

Lubię poeksperymentować i wymyślać nowe smaki w różnych odsłonach, więc ciekawa wydała mi się akcja blogerska  #CzasNaMałeCoNieco, która zachęciła mnie do stworzenia... dań, które w

FitKot
Szarlotka na serku homogenizowanym - bez jajek 330

Zaskakująco smaczne ciasto z połówkami jabłek. Zamiast serka waniliowego można dodać naturalny i zwiększyć nieco ilość cukru pudru. Tym razem spód posypałam mielonymi orzechami włoskimi, ale

Kuchenne zapiski Edyty
Ciasto karpatka 230

podczas pieczenia przybiera ciekawy kształt. Przełożone kremem po schłodzeniu zachowuje kształt i dobrze się kroi. Karpatka obecnie jest nieco zapomnianym ciastem, chociaż zupełnie niesłusznie. Podana na deser bardzo szybko znika z talerza, co świadczy, że jest pyszna. Dawniej częściej sama ją robiłam i wiem od znajomych, że oni również. Może teraz jest zbyt wiele możliwości i różnych innych(...)proszkiem do pieczenia. Gotować rozcierając drewnianą łyżką na małej mocy palnika około 3 do 5 minut. Masę wystudzić, choć może być także lekko ciepła. Ucierając masę dodawać po jednym jajku. Masę podzielić na 2 części. Każdą z części rozsmarować łyżką cienko w formie wyłożonej papierem do pieczenia i upiec oddzielnie. Piec w piekarniku bez termoobiegu nagrzanym (góra

Kuchcik gotuje
Ciasteczka fit z ziarnami ekspandowanymi 439

Przepyszne i bardzo smaczne ciasteczka, które robi się niesamowicie szybko. Dosłownie kilka minut. Wystarczy odmierzyć ziarna, wymieszać z miodem i zapiec w piekarniku. Ciasteczka są chrupiące, słodkie, dzięki zawartości ziaren mają sporo wartości odżywczych. Do przygotowania ciasteczek użyłam (oprócz ziaren słonecznika i dyni) ekspandowanych ziaren komosy i prosa firmy Soligrano . Ekspandowanie to proces, któremu poddawane są głównie zboża(...)jedzenia prosto z torebki. Nam bardzo posmakowały ekspandowane jagły (proso), quinoa (komosa biała) i gryka. Soligrano ma w ofercie również ekspandowane zboża z dodatkami (miodem, owocami), bez cukru, bez soli, produkty bezglutenowe i z ekologicznych upraw. Bardzo przypadły nam do gustu ziarna w takiej postaci i uważam, że są godne i Waszej uwagi. 2 łyżki suszonej żurawiny

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Domowy owocowo-daktylowy jogurt z ekspandowanymi zbożami 225

Dziś zapraszam Was na drugie śniadanie pełne zdrowia. Domowy owocowo-daktylowy jogurt z ekspandowanymi zbożami . Z każdą łyżeczką chce się więcej. Lekko, pysznie i zdrowo. Do

Słodkie okruszki
Przepis na idealną pizzę 203

równomierne pieczenie. Należy bacznie pilnować czy pizza nie jest z jednej strony prawidłowo wypieczona, a z drugiej czy nie jest wręcz spalona. Łatwiej uzyskać optymalny efekt przy piecach elektrycznych gdzie grzałka robi największa robotę, pilnując naszej właściwej temperatury. Rzecz jasna - tu też trzeba pilnować i doglądać aby równomiernie wypiekała się pizza. Zatem nie jest najważniejsze w jakim piecu - liczy(...)się efekt końcowy. Ale co nam po piecu jeśli nie wiemy co jest najważniejsze w pizzy? To jest właśnie moje ulubione pytanie , które zadaję osobom podającym, że w miejscu/lokalu XYZ jest najlepsza pizza. O szybką odpowiedź nie jest łatwo. Zadaję pytanie pomocnicze - jakie są podstawowe składowe pizzy? No jasne - ciasto, sos, ser. I basta! Więc teraz odpowiadając na pytanie

Right Behind The Kitchen
Kokosowe ciasto z czerwoną porzeczką 198

W ostatni weekend mieliśmy gości i zaproponowałam upieczenie ciasta. Padło na ciasto z owocami i od razu wiedziałam, że chcę przemycić coś wegańskiego trzem facetom (wiedziałam

Szybko Tanio Smacznie
Chleb żytni z kminkiem (40%) Hamelman'a 227

różności, bez nadziei na powodzenie, udało mi się uformować dwa bochenki i przenieść  do koszyczków. Wyrastały dłużej niż w przepisie, ponieważ nie dodałam drożdży. Chlebki, mimo że wyszły dosyć płaskie ( na tle poprzednich wypieków), były bardzo dobre. W trakcie pieczenia pachniał(...)pizzy, ułożyć go na środkowym poziomie i nagrzewać w wysokiej temperaturze przez min 40 min.  Kiedy chleb wyrośnie,  przełożyć go na łopatę do chleba,  szybko naciąć, i zsunąć na kamień lub blachę . Dużo łatwiej zsuwa się chleb, jeżeli na łopacie położymy papier do pieczenia, posypiemy go np semoliną i dopiero na tak przygotowaną łopatę

Stare Gary
Chleb bez mąki 174

południowo-zachodniej części dzisiejszego Meksyku. Nasiona ze względu na ich różnorodne właściwości można stosować wiele sposobów: w całości jako dodatek m.in. do sałatek, musli, owsianki, ugotowanych kasz i chlebów bez mąki oczywiście. Zmielone łączy się z mąką przy wypieku ciat i chleba, oraz do zagęszczania zup. Po zalaniu gorącą wodą stosuje się w formie żelu. Można też stosować olej(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Odstaw pod przykryciem w temperaturze pokojowej na około 12 godzin (Na przykład na noc. Nie dłużej niż 24 godziny, nie krócej niż 2 godziny).Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 °. Piecz 20 minut, po czym przełącz piekarnik na dolną grzałkę i piecz kolejne 20 minut. Przełącz piekarnik na termoobieg i piecz ostatnie 20 minut

Grahamka, weka i kajzerka
Deser pełen zdrowia z chia i suszonym jabłkiem. Poznajcie świat Amkez. 255

Nie jest tajemnicą, że uwielbiam desery i przekąski. Ale odkąd mam dzieci staram się, aby były one jak najzdrowsze. Oczywiście zawsze jest też miejsce i czas

Słodkie okruszki