bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:684/1508)

Cupcakes! 132

ziemi, co zrozumiałe, krem na nich nie pozostał. Nie ma soboty bez sprzątania, więc biorę się za mopa, a dla Was mam babeczki (nie z podłogi). Miłego! Składniki  (na 12 szt. babeczek) suche 200 g mąki pszennej 3 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru mokre 150 ml maślanki 50 ml oleju 2 jajka(...)łyżeczki kakao wiórki kokosowe Sposób przygotowania W misce wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki. W oddzielnej misce roztrzepać jajka z maślanką i olejem. Przelać mokre składniki do suchych. Przemieszać ciasto, do momentu połączenia się wszystkich składników. Formę na muffinki nasmarować tłuszczem i napełniać ciastem do wysokości 3/4 foremki. Nastawić piekarnik na 180 stopni i piec ok. 20 min. Przygotowanie bitej

pink envelope
Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem 216

prostokątnego ciasta francuskiego (z prawdziwym masłem) 400 g śmietanki 30% 60 ml białego, ulubionego wina sól morska, świeżo mielony czarny pieprz 1 opakowanie miksu sałat   Przygotowanie kulebiaka z łososiem:   Piekarnik rozgrzać do 200°C (termoobieg) Pieczarki oczyścić, pokroić w półtalarki. Cebulę drobno posiekać. Na patelnię wlać oliwę lub olej, dodać cebulę i smażyć kilka minut bez rumienienia(...)świeżego filetu z łososia ze skórą sól morska, świeżo mielony czarny pieprz W misce roztrzepać widelcem żółtko z odrobiną wody. 1 surowe żółtko Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto francuskie przeciąć wzdłuż na dwa prostokąty – jeden węższy, drugi szerszy, ale oba o tej samej długości (węższy ma mieć szerokość 11 cm, a szerszy 14 cm). 275 g ciasta

Moja Delicja
Panettone 153

wlewamy mokre, wyrabiamy ciasto drożdżowe. Do zagniecionego ciasta dodajemy łyżkę masła, zagniatamy i dodajemy kolejną. Proces jest długi i ciężki, ale każdorazowo trzeba zagniatać ciasto po dodaniu masła. Na koniec dodajemy przygotowaną mieszankę owoców i skórek. Ciasto zagniatamy w kulę, wkładamy do dużej miski i przykrywamy folią spożywczą. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 10 godzin. Ciasto zwiększy swoją objętość trzykrotnie(...)Wyrośnięte ciasto wyciągamy na blat, rozciągamy je na kwadrat i składamy rogami do środka. Wkładamy do foremki, odstawiamy ponownie do wyrośnięcia – tym razem na 2,5 – 3h. Na foremkach powinien zrobić się "grzybek" z ciasta. Piekarnik rozgrzewamy do 180*C, babkę nacinamy na środku tworząc X, kładziemy łyżkę zimnego masła i wkładamy do piekarnika na najniższą półkę. Pieczemy

Gotowanie i blogowanie
Sernik z musem czekoladowym 395

wykorzystać np. aromat waniliowy do ciast lub zwykły cukier wanilinowy) Mus czekoladowy 300 ml śmietanki kremówki 36% ok. 200-250 g czekolady gorzkiej (można dodać pół na pół z czekoaldy mlecznejj) rum do smaku (opcjonalnie) Przygotowanie   1. Sernik. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Dno tortownicy wyło ż yć krążkiem z papieru do pieczenia o średnicy(...)inny aromat). Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Masę serową wylać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut aż masa na środku tortownicy będzie całkowicie zastygnięta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik wstawic do lodówki bez obręczy (by sernik mogł całkowicie odparować). 2. Mus czekoladowy. Śmietankę podgrzać i zdjąć z gazu gdy zacznie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Serrnik z musem czekoladowym 671

wykorzystać np. aromat waniliowy do ciast lub zwykły cukier wanilinowy) Mus czekoladowy 300 ml śmietanki kremówki 36% ok. 200-250 g czekolady gorzkiej (można dodać pół na pół z czekoaldy mlecznejj) rum do smaku (opcjonalnie) Przygotowanie   1. Sernik. Piekarnik nagrzać do 170 stopni. Dno tortownicy wyło ż yć krążkiem z papieru do pieczenia o średnicy(...)inny aromat). Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Masę serową wylać do tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 50 minut aż masa na środku tortownicy będzie całkowicie zastygnięta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Całkowicie wystudzony sernik wstawic do lodówki bez obręczy (by sernik mogł całkowicie odparować). 2. Mus czekoladowy. Śmietankę podgrzać i zdjąć z gazu gdy zacznie

coolinarnastrefa.blogspot.com
Szarlotka z żółtym serem 176

ratowano ją dodatkiem słonego sera np. cheddara, który dodawał potrawie głębi. Ponieważ szarlotka smakuje lepiej na ciepło, ser najlepiej jest dodać przed samym podaniem podgrzewając ciasto. W ten sposób otrzymasz też klasyczną szarlotkę bez sera dla tych domowników, którzy się nie zdecydują na pyszne wykończenie deseru.   Macie odwagę się sami przekonać? Składniki Spód do tarty: 2 szklanki mąki(...)garść orzechów laskowych   Kruszonka: 50 g masła ⅓ szklanki cukru pół szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia ćwierć łyżeczki cynamonu szczypta soli   Do podania: Starty żółty ser (cheddar lub gouda) Przepis na szarlotkę z żółtym serem Zaczynamy od wyrobienia ciasta. Wszystkie składniki zagniatamy szybko. Zawijamy w folię spożywczą i wstawiamy na pół godziny do zamrażalki. Możemy

Ugotowane pozamiatane
Jak zrobić klasyczny domowy jogurt? 253

Uwielbiam naturalne jogurty. Właściwie nie wyobrażam sobie bez nich mojej kuchni. Idealne na śniadanie, jako dodatek do najróżniejszych sosów, dań, a nawet obiadu czy ciast

Słodkie okruszki
Mazurek cygański - bakaliowy 322

Mazurki goszczą na naszych stołach raz do roku, dlatego są długo wyczekiwane i smakują tak wyjątkowo. To cienki placek z kruchego ciasta obłożony różnego rodzaju słodkimi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pancakes z makiem i masłem o smaku mango – bardzo puszyste 142

placuszków. Mąkę mieszamy z makiem, sodą i proszkiem do pieczenia. Jajka ubijamy w całości na puszysto razem z cukrem. Po ich ubiciu do miski wkładamy odważoną porcję jogurtu oraz oleju lub masła i całość miksujemy do połączenia. Do masy wrzucamy naszykowaną mąkę z makiem i spulchniaczami. Miksujemy dokładnie, aż ciasto będzie gładkie i błyszczące. Powinno być bardzo gęste(...)smażymy na małym ogniu, na teflonowej patelni, bez dodatkowego tłuszczu. Nakładamy po łyżce stołowej ciasta na jedną porcję. Odwracamy pancakes dopiero wtedy, gdy na górnej warstwie surowego ciasta zaczną pokazywać się dziurki po uciekającym z pancakes’ów powietrzu – na jedną stronę około 2-2,5 minuty. Muszą dobrze wyrosnąć. Zużywamy całe ciasto do końca. Usmażone pancakes składamy jeden

Karo in the Kitchen
Bananoffee pie 149

Witajcie po długiej przerwie. Niestety dopadło mnie choróbsko i nie mogłam normalnie funkcjonować, nie tylko w sferze blogowej ale i w rzeczywistej. Ale jest już lepiej

CookYourself
Jabłecznik budyniowy 187

składnikibiszkopt* 4 jajka* 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej* 1/2 szklanki mąki pszennej* 4 jajka* 1/2 szklanki cukru* 1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa jabłkowa* 1,3 kg jabłek

Mix smaku
Sernik z bezą 135

składniki* 1 kg sera trzykrotnie mielonego* 4 dag mąki ziemniaczanej* 20 dag cukru* 6 jajek* 1 łyżeczka proszku do pieczenia* 10 dag żurawiny suszonej lub

Mix smaku
10 najlepszych dań na nadchodzące święta 150

uroczystości rodzinne. Na święta również ją planuję. Przepis znajdziecie TUTAJ 5. Sałatka z pieczonego kalafiora Na sałatkę z pieczonego kalafiora natrafiłam na blogu Marzenki. Od razu mnie zaintrygowała i zaciekawiła. Nie robiłam jej jeszcze, bo czekam na specjalną okazję, a święta są taką właśnie okazją. Pieczony kalafior z dodatkiem tahini, czosnku, rodzynek i kolendry to dla mnie coś nowego(...)push({}); 6. Ciasto Jamajka Muszę przyznać, że to ulubione ciasto mojego męża. Czekoladowe, z bitą śmietaną i świeżymi bananami w galaretce. Pyszne, orzeźwiające, nie jest tak ciężkie jak większość przekładańców (choć te "cięższe" są też pyszne i mają swój urok). No i takie radosne, słoneczne, lekka namiastka lata w zimie :) Przepis jest TUTAJ 7. Sernik oreo To ciasto pokochałam odkąd

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Bułki grahamki z siemieniem i żurawiną 138

Wlej rozpuszczone drożdże i zagnieć ciasto. Po chwili dodaj sól. Zagniataj ciasto przez 5 minut przy pomocy robota. Używam kitchenaid z hakiem. Ręczne zagniatanie wymaga więcej czasu, około 10-15 minut. Pod koniec dodaj żurawinę. Jeśli ciasto jest za twarde dodaj po łyżce wody. Ciasto powinno być miękkie ale odchodzić od brzegów naczynia. Wyrobione ciasto chlebowe przykryj spożywczą folię(...)czasie wyjmij ciasto na blat i złóż kilka razy. Przykryj ściereczką, odczekaj 10 minut, po czym podziel je na 16 równych porcji, około 120 g każda. Uformuj okrągłe bułki i ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia.Oprósz mąką, przykryj ściereczką i ponownie odstaw do wyrośnięcia tym razem na 40 minut. Nastaw piekarnik na 225ºC na termoobieg (bez termoobiegu

codojedzenia
Zupa pomidorowa z grillowanych pomidorów 140

konkurencji i w smaku, i w łatwości przygotowania. Zatrzymacie cały smak z dojrzałych w słońcu letnich pomidorów, obiecuję. A zupa będzie gotowa w godzinę, razem z ich pieczeniem. Musicie jej spróbować! Pomidory myjemy, kroimy je na połówki. Rozkładamy je w jednej warstwie, skórką do dołu na blasze. Cebule obieramy, kroimy na pół, kładziemy między pomidorami. Czosnek obieramy, kroimy ząbki(...)wlewamy je do garnka. Miksujemy całość na gładko blenderem. Spróbujcie – nie ma potrzeby już zupy niczym przyprawiać. Ta niecodzienna pomidorówka jest bardzo mocna, esencjonalna. Pysznie pomidorowa – bez używania przecieru czy puszkowanych pomidorów. Pieczenie pomidorów, w przeciwieństwie do gotowania, pozwala skondensować ich smak. Zupa jest pyszna zarówno sama, czysta, tylko zmiksowana, jak i z dodatkiem drobnego jajecznego makaronu

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania