bez pieczenia ciasta - 22613 przepisów (strona:681/1508)

Paszteciki z grzybami i barszczyk czysty 572

patelni dusimy grzyby bez przykrycia aż odparuj cały płyn , doprawiamy do smaku i studzimy. Dodajemy jajko i bułę tartą , mieszamy. Rozwijamy ciasto francuskie i smarujemy całe naszą pastą grzybową. Tniemy przy pomocy radełka w trójkąty o boku ok 6x23x23 cm Zwijamy je w małe ruloniki zaczynając od boku 6 cm , Układamy na papierze do pieczenia i pieczemy

Gotowanie jest łatwe
Drożdżowe ciasto dyniowe na ostro 173

bez dodatków, do zjadania znakomite. Ciasto dyniowe słodkie, co tradycyjnie się wypiekało, cukier na chili się pozmieniało.  Warto nowych smaków próbować, a czasem jak coś nie wyjdzie to nie ma co żałować.  Jeśli w kuchni się nie próbuje, to nowych doznań smakowych się nie  skosztuje.   #OlejKonwenanse    #OlejWielkopolski   www.olejkonwenanse.pl Składniki: 500 g pieczonej

Moniki Smakołyki
Purée z dyni 143

kremów, placuszków, ciast itp. Przygotujcie jej więcej, bo śmiało można ją zamrozić lub spasteryzować w słoiczkach. Składniki: 1 dynia (ok 3kg) Sposób przygotowania: Dynię kroimy na małe kawałki, usuwamy nasiona. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180⁰C, wkładamy blaszkę. Cząstki warzywa pieczemy ok 40min, a następnie sprawdzamy widelcem czy bez trudu wbijamy

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto z kisielową pianką – biedronka 259

efekt. Ciasto i bez tego, przykryte w całości galaretką smakowałoby równie dobrze, a byłoby dużo bardziej podzielne;) Osobiście ciasto źle mi się w tej formie kroiło i następnym razem z pewnością nie bawiłabym się z nim w ten sposób. Biszkopt: 6 jajek 3/4 szkl. drobnego cukru 3/4 szkl. mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki

Smaki Na Talerzu
Kokosowe drożdżówki z rabarbarem, „serem” i kruszonką, a więc Bon Appetit 135

Wyrośnięte ciasto wyrób chwilę, podziel na części, uformuj kulki i przełóż w dostępach na blachę. W każdej kulce zrób spore zagłębienie i nałóż łyżkę masy „serowej” i posyp kruszonką. Odstaw na 10-20 minut do ponownego wyrośnięcia. W zależności od ilości/wielkości drożdżówek czas pieczenia 30-35 minut w temp. 180 C bez termoobiegu. Smacznego

greenscarf
Brownie z fasoli dla alergika 189

tylko żółtka), bez kakao. Wilgotne, słodkie dzięki daktylom, rewelacyjne ciasto fit. Moje dzieci zajadały się ze smakiem, nawet mąż stwierdził, że "może być" :) Polecam wszystkim alergikom oraz osobom na diecie.  1 puszka czerwonej fasoli 2 banany 4 żółtka 0,5 szklanki daktyli 2 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pierogi 146

powtarzać bez końca, bo wszyscy lubią :) Tym razem pierogi paprykowe, z mieloną kiełbasą, drożdżowe, pieczone i gotowane :)  Mąkę 1 kg przesiewamy, dosypujemy łyżkę zmielonej papryki, łyżkę soli, rozkruszamy pół kostki drożdży,  dosypujemy łyżeczkę cukru i zalewamy szklanką ciepłej wody, a jak zaczyn urośnie,  to dolewamy jeszcze jedna szklankę ciepłej wody i wyrabiamy ciasto... Jak ciasto sobie(...)kiełbasę, cebulę, czosnek, dorzucamy jajko, trochę bułki... coś zielonego i mieszamy do połączenia się składników... Zagniatamy ciasto, dzielimy, wałkujemy i wycinamy kółka, nakładamy farsz i już :) Polepione pierogi układamy na blacie posypanym mąką,  potem dzielimy na przeznaczone do gotowania i do pieczenia :) Do piekarnika wkładamy na 20-30 minut w temperaturę 200 st.C ...a pierogi do gotowania zalepiamy

chleba naszego
MLECZNE BUŁECZKI 103

ciasta odrywamy małe kawałki i formujemy bułeczki ( Tutaj ogranicza was tylko wyobraźnia :p )  Układamy w niewielkich odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Przykrywamy folia spożywczą lub ściereczką i ostawiamy na ok.15 minut do podrośnięcia .  Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem z odrobiną mleka, posypujemy ziarnami . Pieczemy ok. 15-20 minut w temp. 200℃ bez termoobiegu

Marcepanowa kuchnia
Ciasteczka marchewkowe 164

ciekawsze. Ciasta bez jajek, nabiału – typowo wegańskie, nie tylko dla alergików 5.0 from 1 reviews Ciasteczka marchewkowe   Drukuj Czas przygotowania 10 min Czas gotowania 25 min Czas całkowity 35 min   Ilość porcji: 10 ciasteczek Składniki 1 ½ szklanki mieszanki mąki ( można pomieszać pełnoziarnistą z zwykłą pszenną) 3 łyżki cukru brązowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Apetyt na Zielone
CHLEB PSZENNY CODZIENNY 147

puszysty). Kiedy ciasto co najmniej podwoi objętość przełóżcie je na oprószoną mąką stolnicę lub blat. Uformujcie podłużny bochen, obsypcie go mąką, przykryjcie ściereczką i odstawcie na kolejne 1-1,5 godziny (do garowania). Nagrzejcie piekarnik do 220 st (bez termoobiegu, który wysusza pieczywo).  Chleb nacechujcie (ponacinajcie) i wstawcie do piekarnika (piekarnik zaparujcie- spryskajcie wodą). Pieczcie około

OliveandThyme
Sernik z truskawkami 132

Pavlovej. Margarynę rozpuść. Do dużej miski przelej rozpuszczony tłuszcz. Dodaj do niego żółtka oraz pozostałe składniki ciasta kruchego (tj. mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy oraz kakao) i dokładnie całość wymieszaj. Gotowym ciastem wyklej dno i boki tortownicy. Wylepiając brzegi formy warto stworzyć pofalowany brzeg – sernik po upieczeniu będzie ładnie wyglądał. Kolejnym etapem przygotowania tego sernika jest(...)białka. Gotową masę serową wyłóż na przygotowany wcześniej spód z ciasta kruchego. Na wierzchu sernika ułóż połówki truskawek. Tortownicę wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C i piecz przez mniej więcej 1,5 godziny. Ciasto będzie gotowe, gdy wbity w nie drewniany patyczek, po wyciągnięciu nie będzie obklejony ciastem. Upieczony sernik pozostaw w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, aby ostygł

blog.moje-pasje.info
Kostka piernikowa -stary rodzinny przepis 226

bez niej nie ma w moim domu świąt,wszyscy ją uwielbiamy,bo czego tu nie lubić- w środku mięciutki piernik,na to polewa i wiórka kokosowe,mniam..... Składniki: na ciasto: 45 dag mąki pszennej 3 całe jajka 50 g masła 4 łyżki miodu 25 dag cukru pudru 1 opakowanie proszku do pieczenia na polewę: 20 dag masła

Swojskie jedzonko
Najszybsze muffiny 157

Oto przepis na szybkie muffiny . Moje dzieci takie uwielbiają. Przepis jest do zapamiętania bez zaglądania do przepisownika! Składniki 100 g czekoladowych kropel do wypieków 4

Z Kuchni Do Kuchni
Wegańska babka cytrusowa z avocado 219

swojej formy do pieczenia to tylko ją wysmaruj olejem roślinnym, a jeżeli obawiasz się, że babsko nie będzie chciało wyjść to dodatkowo oprósz formę mąką i strzepnij jej nadmiar. Przełóż ciasto do formy, wyrównaj i piecz w temp. 160-170 C przez 45-50 minut (do suchego patyczka). W zależności od tego w jakiej formie piekłaś/łeś to jeżeli(...)keksówka to baw się z nią dalej ale wyjmij z formy po wystudzeniu. Mieszanką z soku z cytrusów i cukru/”miodu” nasącz ciasto, robiąc dziurki i polewając sokiem lub tak ja bez czułości wbijaj się strzykawką, co zresztą fajnie wyglądało, bo od razu babka się lifitngowała Jeszcze ciepłą, ale już nasączoną babkę posyp cukrem (użyłam kandyzowanego). Smacznego

greenscarf
Chleb potrójnie czosnkowy 274

czasie ciasto w misce zbić kilka razy pięścią - w celu odgazowania . Uformować okrągły bochenek i ułożyć go na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia i obsypanej lekko mąką. Chleb z wierzchu również opruszyć mąką. Przykryć ściereczką kuchenną i odstawić na co najmniej 30 minut do wyrośnięcia.   Blachę wstawić do nagrzanego do 200C piekarnika - bez termoobiegu, środkowy poziom

Grunt to przepis!