Chleb buraczany na zakwasie czyli Styczniowa Piekarnia

Chleb buraczany na zakwasie czyli Styczniowa Piekarnia

Chleb buraczany na zakwasie czyli Styczniowa Piekarnia

Udało mi się!!! W ostatniej chwili przypomniałam sobie o Styczniowej Piekarni czyli wspólnym wypieku, do którego zapraszała Amber. Chleb z burakami jest wyjątkowo ładny a na dodatek bardzo smaczny. Wilgotny i pełen bąbelków. Ja swój upiekłam na zakwasie i malutkim okruszku drożdży. A do upieczenia posłużył mi żeliwny gar. Chleb buraczany na zakwasie   jeden duży bochenek: 370 g mąki pszennej 8 g soli 160 g startych buraków 220 g aktywnego zakwasu (lub 4 – 5 g suchych drożdży) 200 g ciepłej wody 15 g o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dzieje kuchennej Wiewióry

Warto przeczytać

Ekstra odchudzający koktajl z buraków!

Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.

Czytaj dalej...

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Autor

WiewióraWiewióra

Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, chleb, burak, pieczywo, ciasto, chleb na zakwasie, bez pieczenia, chleb na drożdżach , chleb mieszany, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z bezami, pieczone buraki

Inne przepisy z Dzieje kuchennej Wiewióry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.