Klasyczne śnieżnobiałe bezy. Warto mieć je zawsze w domu pod ręką, z ich małą pomocą można bowiem wyczarować wiele przepysznych deserów. Dzięki długiemu suszeniu w niskiej temperaturze, bezy zawsze wyjdą Wam pięknie białe. Pieczesz bezy po raz pierwszy lub do tej pory nie wychodziły idealne? Polecam przeczytać kilka porad jak upiec perfekcyjną bezę . Gotowi do pieczenia? Tym razem na pewno się uda! Składniki: 4 duże białka 200 g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić na s... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Przepyszne domowe ciasta, ciasteczka oraz desery. Tradycyjne polskie przepisy a także słodkości z różnych stron świata. Zdrowsze wersje popularnych deserów. Słodkości bezglutenowe. Autorskie przepisy ze zdjęciami.