czas u mnie 45 minut. Tartę studzimy i gotowe. Możecie zjeść z kulka lodów. Znacie przepis na najprostsze lody domowe bez laktozy? ;-) Użyj czterech na maxa dojrzałych bananów, pokrój w plastry włóż do torebeczki i zamroź. Przełóż do misy blendera zmiksuj, masę przelej do pojemnika i wstaw na 30 minut do 1 godziny do zamrażalnika. Lody gotowe! Bez laktozy
SMYKWKUCHNIwpływają na obniżanie tzw. „złego chilesterolu”. Jak możecie wykorzystać nasiona chia w kuchni?? Poniżej kilka propozycji: Granola z jogurtem i nasionami chia Koktajl z brokuła i banana Pudding chia z musem truskawkowym* Artykuł Nasiona chia pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEtruskawkami Crumble z truskawkami Czekoladowy pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Domowy kisiel truskawkowy Jaglany shake z truskawkami Koktajl bananowo - truskawkowy z zieloną sałatą Koktajl buraczkowo-truskawkowy z bananem Koktajl gruszkowo - truskawkowy z kiwi Koktajl truskawkowo - miętowy z czekoladą Koktajl truskawkowy z natką z pietruszki i jagodami goji Kompot truskawkowo - czereśniowy Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - brzoskwiniowy Koktajl truskawkowy
Moja smaczna kuchniapożywną, szybką przekąskę. Tym razem z winogronem w roli głównej. Po dodaniu kostek lodu, przyniesie Wam słodkie orzeźwienie w cieplejsze dni. Składniki na 1 porcję: 250 ml mleka dojrzały banan połówka jabłka kilka szt. (0k. 8) winogron 3-4 listki świeżej mięty sok z ćwiartki cytryny (łyżka) Sposób przygotowania: Wlewamy mleko do blendera, a następnie dodajemy do niego obrane, pokrojone
Pyszny DuetDoskonale się sprawdziły. Składniki: 1 i 1/2 szklanki orzechów włoskich 1/2 szklanki orzechów laskowych 1/2 szklanki suszonych daktyli 1 łyżka miodu Szczypta soli Nadzienie 2 kubki jogurtu greckiego Truskawki Banan Odrobina miodu Kilka listków mięty (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Zmiksuj orzechy, daktyle i miód w blenderze. Nie muszą być rozdrobnione na proszek – mogą zostać nieco większe kawałki. Przełóż
Niedzielny kucharzpolecam dodać kilka kostek logu do robota aby było bardziej orzeźwiające. Przepis banalnie prosty a na upał za oknem sprawdzi się w sam raz. Składniki: Ćwiartka arbuza 1 duży banan 200g ananasa z puszki 50ml soku ananasowego kilka kropel soku z cytryny kilka kostek lodu Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy :) Smacznego !!! Wartość odżywcza oraz kalorie (2 porcje): Wartość
Smacznie Pysznie KalorycznieTRUSKAWKAMI URODZINOWY PUCH TRUSKAWKOWY PIEROGI Z TRUSKAWKAMI! UCIERANE CIASTO CZEKOLADOWE Z OWOCAMI! O ZAPACHU RUMU I WANILII, A SMAKU RABARBARU Z MORELĄ I TRUSKAWKĄ! SERNIK NA ZIMNO Z BANANÓW I SERKÓW HOMOGENIZOWANYCH UCIERANE CIASTO Z TRUSKAWKAMI BEZOWO - KOKOSOWA ROLADA Z TRUSKAWKAMI TRUSKAWKOWE CIASTO Z KOKOSEM
SMYKWKUCHNIprzykryciem do całkowitego wchłonięcia się płynu. Ugotowaną kaszę przekładamy do blendera, dodajemy resztę mleka i miksujemy na gładki mus. Wykładamy do misek. Dodajemy po kilka truskawek. Figi oraz banana dzielimy na pół i rozkładamy do miseczek. Polewamy wszystko syropem daktylowym. Smacznego Artykuł Budyń jaglany z owocami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEwyjmujemy i zalewamy jogurtem, duży kubek rozmieszanym ze Śmietaną- maly kubek dosłodzić do smaku i znów zapiekamy ok 10 do 15 min mi akurat brakło troszkę nadzienia to użyłam bananów
Moje Wyrobywarzywnym Sprawdzą się doskonale w omletach/frittatach warzywnych 3. Kasza, ryż Placki słodkie/wytrawne – wystarczy zmiksować kaszę/ryż z jajkiem, opcjonalnie odrobiną jogurtu i nadać smak dodatkami i przyprawami – banan, maliny, truskawki, borówki jeśli chcemy placki w słodkiej wersji. W wersji wytrawnej może to być tuńczyk, zielony groszek, cukinia, marchewka, szpinak Budyń – kasza jaglana/ryż zmiksowane z owocami/miodem/kakao smakuje naprawdę
HealthyCreationspodstawowy na ciasto naleśnikowe Nakładać farsz na naleśniki i zwijać w trójkąty, następnie podsmażyć jeszcze na małym ogniu z dwóch stron. Ja podaję je posmarowane konfiturą jabłkową, z kawałkami bananów i posypką czekoladową- ale tu już wedle uznania :) Najważniejszy jest delikatnie serowo- budyniowy farsz
Tradycyjna KuchniaUwielbiam te słoneczne poranki, gdy mogę posiedzieć chwilę w kuchni, rozkoszując się ciepłą herbatą i pysznym śniadaniem. Lubię słodkie śniadania – gdy
Vegan Tastewykręcają twarzy w grymasie. Cały bajer polega na podpieczeniu rabarbaru, dzięki czemu odparowujemy co zbędne a wydobywamy naturalną słodycz ps. Przeszły bardzo pozytywnie testy na dzieciach. Składniki: 3 zmrożone banany 500-600 g rabarbaru 300 g gęstego mleka kokosowego z puszki (stała część) *opcjonalnie 50 ml wody różanej 100-150 g cukru Przygotowanie: Rabarbar pokrój na kawałki, rozłóż równomiernie
greenscarfSkładniki: - 5 łyżek lnu - 5 łyżek mąki kokosowej - 2 łyżki korabu - 5 bananów Przygotowanie : Len mielimy i zalewamy 1/2 szklanki wrzątku. Mieszamy i zostawiamy do przestudzenia. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładko. Nakładamy do silikonowych foremek, wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i pieczemy 20 minut
Szkrab Je Samzdrowie i smak, ale cudowna aksamitna konsystencja. O ile z mango poradzi sobie średniej mocy blender, to już marchew wymaga naprawdę dobrego sprzętu. Składniki: 2 marchewki 1/2 mango 1 banan 1 pomarańcza 2 cm kawałek imbiru 1 łyżeczka oleju kokosowego 1-2 plasterki mrożonej cytryny Wykonanie: marchew i owoce obrać, następnie pokroić na mniejsze cząstki dołożyć resztę składników i zmiksować
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!