Uwielbiam naleśniki, mogłabym je jeść na okrągło, a najbardziej te z serem i bananem. Dziś zrobiłam z maki razowej i były jeszcze lepsze niż tradycyjne. Spróbujcie są przepyszne :) Składniki: 1,5 szklanki mąki razowej 1 szklanka mleka 1 szklanka gazowanej wody mineralnej 2 jajka szczypta soli 2 łyżki oleju Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładką
magiczna kuchnia Kasicałość Oskołą. Poniżej przepis na smoothie. Składniki na smoothie: sok z brzozy Oskoła, polecam Wam ten z sokiem z granatu garść mrożonych malin 2 łyżki jogurtu naturalnego pół banana Wystarczy zblendować owoce wraz z sokiem i jogurtem! Gotowe
Spektrum Smakumiękko papryka 2.Owsianka z owocami Energia:390kcal B:15g W:49g T:12g Mleko 220 ml (1 szklanka) Płatki owsiane 30 g (3 łyżki) Banan 60 g (1/2 sztuki) Orzechy laskowe 5 g Płatki kukurydziane 1 łyżka miód 1 łyżeczka 3. Bułka z twarożkiem i parówka z szynki Energia:400kcal
Marcepanowa kuchniauznania; u mnie to zazwyczaj 2, czasem 3 łyżki) 2-3 łyżki wiórek kokosowych (płaskie) Dodatkowo: chałwa lniana kokosowa (lub o dowolnym smaku ) (*) owoce liofilizowane (u mnie ananas, banan, kiwi ) Bita śmietana. Puszkę z mlekiem kokosowym należy schłodzić w lodówce minimum 24 h (a najlepiej 2-3 dni). Następnie mleko otworzyć (nie wolno potrząsać) i oddzielić przezroczysty płyn
Di gotujekremowo i bardzo truskawkowo 💗 Składniki: 50 g płatków owsianych 250 napoju roślinnego 1 łyżeczka ksylitolu 1 czubata łyżeczka budyniu truskawkowego (Amylon) 3 truskawki Dodatki: 1/3 banana 1 łyżeczka masła orzechowego kilka nerkowców kulki granolowe plastry kokosowego Przygotowanie: Płatki owsiane przesyp do garnka, zalej 200 ml napoju, dodaj ksylitol i zagotuj. Gotuj
Zdrowie na języku :Papetytem. Smaku nadają zmiksowane owoce bez dodatku cukru. Już same w sobie maja dużo słodyczy. 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 jajko 2 łyżki cukru 1 banan 1 jabłko 1 gruszka 3 łyżki jogurtu naturalnego Składniki na ciasto - przesiana mąkę, mleko, jajko i cukier miksujemy ze sobą. Jeżeli ciasto jest zbyt rzadkie dosypujemy mąki, jeżeli zbyt gęste
VioletoweKucharzenieprzygotowywania musów owocowych do zapiekanek warzywnych lub mięsno-warzywnych doskonale sprawdza się jako dodatek do faszerowanych warzyw i kotlecików warzywnych lub mięsno-warzywnych zmiksowana z mlekiem i owocami (banany, mango, truskawki, maliny itp) stanowi rewelacyjny i pożywny koktajl, w przeciwieństwie do kaszy jaglanej nie przytłacza smaku owoców można ją dodawać do sałatek warzywnych (np. do arabskiej tabbouleh) i owocowych
Kulinaria - potrawy z różnych stron światatortownicę o śr. 18 cm) : Spód: 1 szklanka orzechów ziemnych (niesolonych i nieprażonych) lub 1 szklanka ziaren słonecznika 1 szklanka wiórków kokosowych płaska łyżka kakao 1 średni dojrzały banan Masa serowa: 1 szklanka nerkowców (wcześniej namoczonych przez min. godzinę) 1 szklanka mleka kokosowego sok wyciśnięty z 1 pomarańczy 5 łyżek erytrytolu (lub innego słodziwa - syrop z daktyli, syrop klonowy
Domowa Cookierenka AgiSkładniki na 2 porcje: woda kokosowa (użyłam w puszcze) - 330 ml 250 g owoców leśnych (użyłam mrożonych) 1 banan 1 łyżka miodu 1 łyżka wiórków kokosowych mięta (opcjonalnie) Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować na gładkie smoothie
Moja Galeria Smakuryba, z wyglądu niezbyt sympatyczna ( przypomina grubaśnego węgorza z wielkimi oczami i ostrymi zębiskami ) podawana jest tu na wiele sposobów. Szczególnie chętnie podaje się tu ją z miejscowymi bananami, które rosną na Maderze na każdym kroku. Trzeba powiedzieć że jest bardzo smaczna. Nie ma ości, a mięso jest niezwykle delikatne. Mieliśmy okazję próbować ją w tej wersji razem z zupą
Smaki Ewykoktajlu z melona 😊 Z ciast na pewno nie zrezygnuję, ale pozwolę sobie na taką przyjemność tylko w weekend 😊 A tym czasem zapraszam na słodki koktajl 😊 Składniki: melon 1/4 szt, banan 1 szt, kiwi 1 szt, jabłko 1 szt, woda 1,5 szklanki, Sposób przygotowania: Wszystkie owoce obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie wkładamy owoce do miksera. Dodajemy wodę
kulinarne odsłony patiCzas przygotowania: 1 godzina Składniki: 200g jedwabistego tofu (silken) 30g suchej kaszy jaglanej 140ml mleka kokosowego do gotowania kaszy 50g mąki kokosowej 2 jajka (w wersji wegańskiej 100g rozgniecionego banana lub 100g musu jabłkowego (kliknij po przepis) ) 5g (1 łyżeczka) oleju kokosowego 5g (1 łyżeczka) ksylitolu 15g (1 łyżka) mąki ziemniaczanej 30ml syropu klonowego nasionka wyskrobane z 1/2 laski wanilii
Book of spellstego owoce. Jakie kto lubi! W sezonie warto wybierać te, które jesienią czy zimą są tylko w wersji mrożonej, np. truskawki, borówki, agrest, czereśnie, jagody, itp. Zimą zastąpcie je bananami, jabłkami, pomarańczami lub dowolnymi ulubionymi - ciasto naprawdę jest wdzięczne i zasmakuje z każdym owocem. Uwierzcie:) I jeszcze jedno: do ciasta dodałam orzechy i wiórki kokosowe - tu też dowolność, takie ciasto
Zasmakuj Kuchnidoskonale nadaje się na drugie śniadanie, podwieczorek czy lekką niezbyt późną kolację. Myślę , że zachęci Was wersja podania. Polecam! Składniki: Na dwie porcje: 200 g jogurtu naturalnego Bio 1 banan 2 mandarynki 2 kiwi Garść zielonych bezpestkowych winogron ½ szklanki płatków migdałowych Sok z cytryny lub limonki Płynny miód do polania Liście mięty do dekoracji Sposób przygotowania: Płatki migdałowe
Wanilia i Kardamondostępne w każdym markecie) - 1/2 szklanki wody gazowanej - 3 łyżki masła klarowanego - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki cukru (opcjonalnie, jeśli ograniczasz cukier dodaj 1/2 zmiksowanego, dojrzałego banana) WYKONANIE: - białka ubij z cukrem, mikserem na sztywno - mleko zmieszaj z wodą - mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia - do miski z mąką dodaj mleko z wodą, roztopione masło klarowane
SMYKWKUCHNI