banan - 14723 przepisów (strona:692/982)

Malinowe smoothie 130

Dziś jeden z prostszych "przepisów", bierzemy składniki, wrzucamy do blendera, miksujemy i pijemy :D Ot cała filozofia, w sam raz na drugie śniadanie :) Składniki: 250g malin 1 dojrzały banan szklanka dowolnego mleka (krowie lub roślinne, mi najbardziej smakuje z kokosowym) lub jogurtu naturalnego  1 łyżka nasion chia lub wiórków kokosowych miód (opcjonalnie) Przygotowanie: Zblendować owoce z mlekiem i miodem

Malinowo w kuchni
SZYBKI DESER- GALARETKA Z OWOCAMI 211

ochoty by coś jeść, ani już tym bardziej stać w kuchni, by przygotować coś smacznego. Składniki: * 400 ml wrzącej wody * 1 galaretka (u mnie truskawkowa) * owoce (u mnie banany, truskawki i winogrona) * bita śmietana w sprayu  Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzącej wody. Odstawić do wystudzenia. Owoce pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć w salaterkach, kubeczkach. Zalać zimną galaretką

Zrób to smacznie
Suszone mango i ananas - Puffins 115

part II związany z produktami od Puffins. Pamiętacie na czym polegała metoda puffingu? Jeśli nie zapraszamy do part I gdzie opisywałyśmy banany oraz owoce goji. Tym razem konkurują ze sobą dwa egzotyczne owocki. Zarówno mango jak i ananas mają w sobie to COŚ, więc trudno zgadnąć co pandy zamiast bambusa wybrałyby na deser :P Jak myślicie, który owoc wygrał

Candy Pandas
Suszona miechunka i jabłko – Puffins 114

cynamonem na śniadanie w takiej formie lubimy je najbardziej :D Kung Fu panda szaleje wśród owocków!  Miechunka Ocena: 6 pand Jabłko Ocena: 5 pand JAGODY GOJI & BANANY MANGO & ANANAS

Candy Pandas
Kokosowe jogurty/desery i mleko kokosowe - KokoYogo 143

jogurtu idealnie łączy się z mrożonymi owocami racząc nas idealnym orzeźwiającym i zdrowym deserem :)  WEGE LODY: Kubeczek naturalnego deseru KokoYogo + 4 zamrożone morele + 1 mały zamrożony banan Ocena: 5 pand __________________________________ Nazwa: Mleko kokosowe Firma: KokoYogo Skład: woda, wiórki kokosowe BIO Masa netto: 550ml Wartości odżywcze: 100ml/ 159kcal, tłuszcz – 15g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 15g, węglowodany

Candy Pandas
Orzechowe tarty z kremem z awokado (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 119

Krem zamknięty w pudełku w lodówce zachowuje kolor nawet do następnego dnia (więcej dni nie miał szans  przeżyć bo był zbyt dobry :P) Do tart włożyć plasterki słodkiego banana i wycisnąć kwaskowy krem z awokado. Całość udekorować owocami i zajadać :) Zainspirowane   przepisem na sernik z awokado   od Kasi

Candy Pandas
Day Up z jogurtem – Arteta #2 270

Pomarańczowe – puree z brzoskwiń 60%, jogurt naturalny 26%, miód 7,5%, płatki owsiane 2,5%, koncentrat pomarańczowy 2%, płatki jaglane 2%. Żółte – puree owocowe 68,2% (jabłko 39,2%, banan 17%, ananas 12%), jogurt naturalny 26%, wiórki kokosowe 2,2%, płatki quinoa 1,8%, płatki owsiane 1,8%. Czerwone - puree owocowe 69,5% (jabłko 35%, truskawka 25%, czereśnia

Candy Pandas
Masło orzechowe 100% - Hardkorowy Alvin 131

proponujemy firmie zrobienie także wersji crunchy, bo tak samo jak orzeszki kochamy też chrupanie ;) Pozostałości na dnie (zdjęcie zrobione 2 dni po otwarciu!)  😆 Placuszki owsiano-kokosowo-białkowe z bananami i masłem orzechowym <3 Owsiane gofry ze szpinakiem, wędzonym tofu, pomarańczą i masłem orzechowym (ambrozja smaku!) Ocena: 6 pand UWAGA!  Jeżeli jeszcze nie wiecie co kupić bliskiej osobie

Candy Pandas
Raw batony orzechowe z suszonymi owocami (bez glutenu, cukru, laktozy, wegańskie) 111

przyprawa korzenna również świetnie się tutaj sprawdzą  😏 To ostatni przepis przed cyklem świątecznych inspiracji! Ah uwielbiamy ten czas 😍 Składniki: Fistaszkowo-bananowe -200g fistaszków -160g suszonych bananów -cynamon -łyżka oleju kokosowego Cashew-morele -200g nerkowców -180g suszonych moreli (niesiarkowanych) -łyżka oleju kokosowego Midałowo-figowe z konopią -60g migdałów -40g nasion konopi -90g podsuszonych

Candy Pandas
Ekspandowane ziarno – żyto/ żyto w miodzie z jabłkiem i cynamonem/ jagły/ jagły w miodzie z truskawkami - Soligrano 180

mieć w zanadrzu paczuszkę lub dwie takiego ziarna (szczególnie tego niesłodzonego) a dodamy, że czeka jeszcze jedna recenzja orkiszu, pszenicy, owsa i amarantusa :) Placuszki owsiano-białkowe z masłem orzechowym, bananami i ekspandowanym żytem Kluseczki Dango z musem jaglanym z kaki i ekspandowaną kaszą jaglaną z truskawkami Żyto i Jagły Ocena: 5 pand Żyto i jagły w miodzie Ocena: 4 pandy

Candy Pandas
Zapiekane pyszności pod bezową pianką (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 117

łyżeczki Tagatesse -szczypta soli Zapiekana „owsianka” -płatki jaglane -płatki gryczane -płatki owsiane -migdały w płatkach -gorzka czekolada (u nas surowa Cocoa) -owoce: maliny, jeżyny, truskawki, porzeczki (u nas mrożone), banan, jabłko. -cynamon Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać po jednej łyżeczce Tagatesse ciągle ubijając pianę. Można dodać więcej substancji słodzącej jeśli jest za mało słodka

Candy Pandas
Babka Wielkanocna proteinowa a’la Oreo (bez glutenu, cukru białego, laktozy) 114

polewać babkę i dekorować ciasteczkami. *Polecamy samemu ugotować fasole, ponieważ naszym zdaniem ciasta wychodzą smaczniejsze. ** Może być naturalna, jednak smakowe skutecznie maskują posmak strączków. Przy naturalnej można użyć dojrzałego banana

Candy Pandas
Ciasto na pierogi z mąki orkiszowej 195

pszenna kuzynka, ale znacznie zdrowsza. Tak też po chwili wyrabiania w malakserze i obmacywania na blacie powstało ciasto na pierogi z mąki orkiszowej . Moje pierogi były na słodko z bananem i czekoladą, ale możesz je napakować również wytrawnym farszem – to ciasto pasuje do każdego nadzienia! Artykuł Ciasto na pierogi z mąki orkiszowej pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Zdrowe śniadanie 165

zdrowym syropem z daktyli, który polecam, jako alternatywę dla cukru. Można oczywiście dosłodzić całość syropem klonowy lub miodem.  Składniki: otręby owsiane, jogurt naturalny, maliny, żurawina, orzechy pecan, morele, banany, słonecznik, winogrona, syrop z daktyli  Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy otręby, na otręby nakładamy jogurt naturalny, na jogurt kładziemy pozostałe składniki.  Kolejność zależy od wyobraźni. Kiedy wszystko jest już

Smaki Przyprawy i Kolory
PUCHATE DROŻDŻÓWKI Z OWOCAMI POLSKIEGO LATA 158

potrzebna? Nie wiem, ale mój smak to zdecydowanie słodko-kwaśny. A kiedy palce czerwono- wiśniowe od drylowania wiśni i usta fioletowe od jedzenia jagód, to człowiekowi samoistnie na buzi banan, taki od ucha do ucha się pojawia. To, jakby to można było zaprzepaścić i nie skorzystać z tej dobroci? No jak? Korzystam ile się da! Obdarowuję tym latem bliskich

SMYKWKUCHNI