banan - 15223 przepisów (strona:421/1015)

Ciasto bananoffee 149

puszki Krem   śmietankowy: 400g śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 100ml wody Dodatkowo: 1 duże opakowanie herbatników maślanych (ok 400g) Pozostała masa kajmakowa 4 banany Kakao do oprószenia ciasta Poncz: 120ml wody 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru Sposób przygotowania Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli. Do ubitej piany stopniowo(...)piekarnika na ok 20 minut. Studzimy. Krem kajmakowy: Śmietanę ubijamy z mascarpone, a następnie dodajemy masę kajmakową. Cieniutką warstwę kremu nakładamy na biszkopt (możemy go wcześniej naponczować” układamy plastry banana posmarowane sokiem z cytryny i wykładamy resztę kremu. Na krem wykładamy pierwszą warstwę herbatników, resztę masy kajmakowej z puszki i ponownie warstwę herbatników. Krem śmietankowy: Żelatynę zalewamy zimną wodą, odstawiamy

Kuchnia w czekoladzie
Koktajl z morelą i bananem. 158

Zawsze mam w domu, zapas jogurtu naturalnego, ponieważ robię go sama.  Dlatego też, często goszczą u mnie koktajle na bazie jogurtu.  Tym razem, banan i morela. Dosłodziłam miodem, bo trafiły się kwaśne morele. To co ? Zapraszam, na pyszny koktajl :) Składniki: 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 banan 4 morele 1 płaska łyżka miodu Wykonanie: Owoce pokroić. Wrzucić do naczynia

Agusiowe smakołyki
Chlebek bananowy 134

naprawdę warto! Jaka wielkość foremki? U mnie była to mała foremka 20x7cm , czyli klasyczna foremka aluminiowa. Jeśli masz większą foremkę, to zwiększ “ilość porcji”. Jeśli lubisz banany, to koniecznie sprawdź również m.in. przepis na racuchy z bananami

Blendman
Gofry kokosowo-bananowe 120

szklanki mąki pełnoziarnistej 2 dojrzałe banany 2 jajka 1/2 szklanki stałej części mleka kokosowego 1 szklanka wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Banany ugniatamy widelcem lub miksujemy blenderem. Łączymy z mlekiem kokosowym, wodą i jajkami. Do masy dodajemy suche składniki i łączymy, mieszając do czasu uzyskania jednolitej masy

Kucharzyca
Placuszki bananowo-kokosowe z truskawkami 103

ubocznym jest utrata wagi ;)  Jeśli jesteście zainteresowani indywidualną dietą - zajrzyjcie do zakładki -  KLIK! SKŁADNIKI (1 porcja 390 kcal)                1 banan  1 jajko 3 łyżki mąki kokosowej 1/4 łyżeczki oleju kokosowego garść truskawek  PRZYGOTOWANIE Miksujemy banana z jajkiem i mąką. Na roztopionym oleju smażymy małe placuszki - podajemy z truskawkami

Moje Kuchenne Rewelacje
Bezlaktozowe ciasteczka z żurawiną i płatkami owsianymi 123

pyszne. Miłego piątku :-) Składniki: 220 g płatków owsianych bezglutenowych 130 g mąki pszennej typ 500-550 85 g miękkiej kostki do pieczenia Kasia bez laktozy 1 jajko 1 dojrzały banan 70 g cukru/erytolu - ja nie dałam w ogóle 2/3 łyżeczki naturalnego aromatu waniliowego 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 70 g suszonej żurawiny 1. Margarynę utrzeć z cukrem (ja bez cukru(...)wanilią. Wbić jajko i dalej ucierać. Dodać banana i ucierać. 2. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i partiami wsypujemy do masy. 3. Na sam koniec dodajemy płatki owsiane i posiekaną żurawinę. Wszystko mieszamy drewnianą łyżką. Ciasto ma być dość gęste. 4. Z ciasta lepimy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blaszce wyłożonej papierem. Lekko spłaszczamy i pamiętajmy

kruche babeczki
Dietetyczne serniko-brownie z fasoli 132

kawy zbożowej (np. Inki - opcjonalnie, można dodać więcej kakao) 1 szklanka erytrytolu lub ksylitolu (według uznania) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu z wanilii 1 duży dojrzały banan (opcjonalnie, nadaje ciastu dodatkowego aromatu i naturalnej słodyczy) Fasolę odsączamy na sitku i porządnie płuczemy. Wsypujemy ją do misy blendera, dodajemy wszystkie pozostałe składniki i miksujemy wszystko na gładko. Banan

Cooking Monster
Kanapki na waflach z pastą z pokrzywy / Sandwiches on a wafer with a paste of nettle 122

zrobiłam pastę kanapkową w postaci znanego wszystkim pesto :) Jesteście ciekawi jak smakuje? Koniecznie wypróbujcie póki pokrzywy jeszcze piękne i zielone! :) Składniki: 1 opakowanie wafli ryżowych musli z algami morskimi, bananem i kokosem od Sonko 1/2 ogórka kilka rzodkiewek liście ulubionej sałaty szczypiorek Pesto z pokrzywy duża garść listków świeżej pokrzywy 4-5 gałązek natki pietruszki 80 ml. oliwy z oliwek(...)everyone :) Are you curious how it tastes? Be sure to try while nettles are still beautiful and green! :) Ingredients: 1 pack of rice muesli wafers with sea algae, banana and coconut from Sonko 1/2 cucumber a few radishes leaves of your favorite lettuce chive Nettle pesto a large handful of fresh nettle leaves 4-5 sprigs of parsley

Delicious Place
Babeczki z białą czekoladą i jagodami 112

jedna babeczka dostarcza średnio: 145 kalorii / 3,6 g białka / 6 g tłuszczu / 20 g węgli płatki jaglane - 7 łyżek (70 g) płatki owsiane -  3 łyżki (30 g) banan - 1 sztuka (100 g) masło orzechowe - 1 łyżka (25 g) olej kokosowy - 1 łyżeczka (5 g) Masło orzechowe i olej kokosowy rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody. Banana rozgnieść dokładnie

Kuchnia Ellie
Chlebek bananowy z wanilią i czekoladą 156

chlebek bananowy śmiało może zastąpić Wam ciasto, ciastka czy batonika. Spróbujcie zrobić go sami a jestem pewna, że zagości w Waszym domu na dłużej :) A więc potrzebujemy: 3 dojrzałe banany, 2 jajka, 4 łyżki stołowe miodu (możecie dać więcej jeśli lubicie kiedy ciasto jest bardziej słodkie), 4 solidne łyżki masła orzechowego (u mnie zawsze z kawałkami orzeszków), 1/2 łyżeczki proszku(...)pieczenia, 1 łyżka stołowa ekstraktu z wanilii, 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady pokrojonej w drobną kostkę (najlepiej 70%), wiórki kokosowe do posypania na wierzch Przygotowanie tego ciasta jest niezwykle proste. Banany obieramy i kroimy w mniejsze kawałki. Wrzucamy do miski. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki (poza czekoladą i wiórkami) i miksujemy do uzyskania jednolitej masy o dość płynnej konsystencji. Następnie wrzucamy posiekaną

Przepis na Dzień Dobry
Sunwarrior COLLAGREEN - wegańska mieszanka stymulująca produkcję kolagenu 115

ekstrakt z amla (agrest indyjski)*, kwas hialuronowy, ekstrakt z bambusa, spirulina*, ekstrakt z turi]*, kakao w proszku*, aromat czekoladowy*, stabilizator: guma guar*, sól morska, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe*, zielony banan*, rozpuszczalne otręby ryżowe*, ekstrakt z owocu mnicha*. Smak tahitańskiej wanilii: sproszkowana autorska mieszanka [białko grochu*, peptydy brązowego ryżu*, rokitnik zwyczajny*, ekstrakt z trzęsaka morszczynowatego*, jarmuż*, szpinak*, ekstrakt z amla (agrest(...)indyjski)*, kwas hialuronowy, ekstrakt z bambusa, spirulina*, ekstrakt z turi]*, aromat waniliowy*, stabilizator: guma guar*, rozpuszczalne otręby ryżowe*, sól morska, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe*, zielony banan*, olej MCT (z oleju kokosowego), ekstrakt z owoców mnicha*. *składnik pochodzący z upraw ekologicznych Masa netto: 500 g / 20 porcji Wartości odżywcze: Smak czekoladowy: 100g (porcja 25g)/400 (100) kcal, tłuszcz

Candy Pandas
144. Zdrowo i słodko, czyli: bezglutenowe i bezmleczne placuszki czekoladowe z płatkami owsianymi i malinami 136

Julia Składniki:  (na 30 placuszków) - 1 pełna szklanka* płatków owsianych bezglutenowych - 1,5 pełnej szklanki* mleka owsianego (lub inne roślinne) *na 3/4 wysokości szklanki z Ikea - 3 duże banany  - 2 jaja - 7 łyżek mąki ryżowej  - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 70g czekolady gorzkiej  -2 łyżki prawdziwego kakao  -2 łyżki syropu z agawy - 1 łyżka oleju(...)mlekiem roślinnym, dodajemy 2 łyżki syropu z agawy i dokładnie mieszamy. Odstawiamy aż do momentu napęcznienia i zmięknięcia płatków. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, nad rondelkiem z gotującą wodą. Banany obieramy, blendujemy na gładką masę i dodajemy do napęczniałych płatków.  - Białka oddzielamy od żółtek, żóltka dodajemy do masy wraz z rozpuszczoną czekoladą, a białka ubijamy trzepaczką(ręcznie) na delikatną

Symfonia Smaków
Bananowy budyń jaglany 120

budyń jaglany jest bezglutenowy! Bananowy budyń jaglany 2 porcje Składniki: 2 szklanki mleka 1/2 szklanki kaszy jaglanej, najlepiej ekologicznej, nie jest gorzka i nie wymaga płukania pod wodą :) 1 banan Przygotowanie: Kaszę wsypujemy do garnka z grubym dnem. Wlewamy mleko. Gotujemy, aż kasza będzie miękka, od czasu do czasu mieszamy. Ugotowaną kaszę przekładamy do pojemnika blendera, dodajemy banana. Miksujemy

Moja smaczna kuchnia