chleb, masło, serek śmietankowy, posiekany szczypiorek, biedronki z pomidorków koktajlowych i czarnych oliwek, kropki z majonezu. ORIENTACYJNA CENA: 10 ZŁ. bagietka, masło, kiełki rzodkiewki, jajko, cebula czerwona, ogórek zielony, rzodkiewka, posiekany szczypiorek, ORIENTACYJNA CENA: 10 ZŁ. bagietka, masło, ser feta, posiekana botwinka, rzodkiewka, natka pietruszki. ORIENTACYJNA CENA: 11 ZŁ. chleb, masło, wędlina, sałata strzępiasta, pomidor malinowy, posiekany szczypiorek, kwiatki(...)rzodkiewek. ORIENTACYJNA CENA: 12 ZŁ. bagietka, masło, ser z niebieską pleśnią, oliwki zielone i czarne, pomidor koktajlowy, koperek. (kanapki górne) ORIENTACYJNA CENA: 12 ZŁ. chleb, masło, pomidor malinowy, bazylia, mozzarella. ORIENTACYJNA CENA
JejKuchniaUwielbiam! Przyjemnie chrupiące ciepłe grzanki z pszennej bagietki z masłem czosnkowym, cieniutkimi plasterkami cukinii, serem camembert i odrobiną konfitury z żurawiny. Szybkie to przygotowania na jeden kęs, z lampką półwytrawnego wina-poezja! Słoneczny mroźny i leniwy niedzielny poranek aż się prosi o takie grzanki….. Składniki: 1 długa bagietka pszenna lub 2 mniejsze 1 mała cukinia 1 krążek sera camembert(...)Zioła do sałatek lub włoskie do posypania Mały słoiczek konfitury z żurawiny Sposób przygotowania: Masło ogrzać do temperatury pokojowej- ma być miękkie, utrzeć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bagietkę pokroić na cienkie kromki, z jednej strony smarować cienko masełkiem ułożyć pokrojoną na cieniutkie plasterki cukinię oraz pokrojoną szynkę prosciutto, na wierzchu ułożyć pokrojony na kawałki ser camembert
Wanilia i Kardamonsmażenia) 4 łyżki zimnego masła 1 duża szalotka 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki białego, wytrawnego wina 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól morska świeżo mielony pieprz do podania: bagietka do podania: ćwiartki cytryny listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='przegrzebki (3-5 na osobę) 2 łyżki oliwy z oliwek (do smażenia) 4 łyżki zimnego masła 1 duża szalotka(...)ząbek czosnku 1/3 szklanki białego, wytrawnego wina 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól morska świeżo mielony pieprz do podania: bagietka do podania: ćwiartki cytryny'; document.write(" "); Przegrzebki możemy kupić w muszli * lub bez, czyli samo oczyszczone mięso na wagę. Małże wyjmujemy z lodówki co najmniej pół godziny przed smażeniem, aby nabrały temperatury pokojowej. Przygotowujemy sobie wszystkie składniki: obieramy i siekamy drobno
Poezja smakucebula) 3-4 serki topione* 150 g startego wyrazistego sera 3 ząbki czosnku 1 suszona ostra papryczka, lub 1 łyżeczka mielonego chilli 1/2 łyżeczki suszonego mielonego lubczyku sól pieprz bagietki - dowolna ilość masło czosnkowe (klik w przepis) * Należy wybrać serki bez dodatków, Najlepiej kremowe i wyraziste. U nas zwykle jest to kremowy, gouda i tylżycki lub radamer. WSKAZÓWKA: Na rynku(...)momencie wrzucamy również tarty ser. Pamiętajmy, aby w tym momencie mieszać całość, dzięki temu ser ładnie i równomiernie się rozpuści. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Bagietkę robimy według tego przepisu. Zupę podajemy na ciepło w towarzystwie bagietki, którą maczamy w zupie bezpośrednio przed zjedzeniem. Nadaje się zarówno na obiad, jak i w formie przekąski w gronie znajomych
Kuchnia od dwojgasmakowały wszystkim i w dodatku będą prezentować się fenomenalnie. Wy zaoszczędzicie dużo czasu np. na makijaż i zadbanie o siebie. Proponuję Wam przygotowanie szybkich i aromatycznych małych kanapeczek z bagietki pszennej na zakwasie na gorąco, bo podawane w formie grzanek, z różnymi pastami. U mnie Hummus w trzech rodzajach, tradycyjny, z czarnuszką i z buraka! Pyszny! Pasta z suszonych pomidorów(...)gotowe rozwiązania, w końcu ta Noc ma minąć pod hasłem dobrej i udanej zabawy do białego rana! KROK PO KROKU JAK ZROBIĆ BRUSCHETTĘ Bagietkę kroimy na grube ukośne plastry. Albo rumienimy ją w piekarniku przez 15 minut, bądź sięgnij po toster, który dosłownie z 1,5 do 2 minut, szybko zrumieni bagietkę. Następnie skrop
SMYKWKUCHNIBruschetta ze śledziem i konfiturą cebulową z demi glace z octu balsamicznego z rodzynkami, śliwką i żurawiną 6-8 filetów śledziowych a’la Matjas SEKO 1 bagietka 2 czerwone cebule ⅓ szklanki octu balsamicznego 1 łyżka miodu 5 suszonych śliwek 2 łyżki rodzynek 2 łyżki żurawiny ocet spirytusowy do skropienia śledzi oliwa(...)cebulę i ocet balsamiczny. Całość dusimy na małym ogniu wraz z rodzynkami, pokrojonymi śliwkami i żurawiną, aż ocet się zredukuje. Śledzie kroimy na pól i delikatnie skrapiamy octem spirytusowym. Bagietkę kroimy na kromki, delikatnie skrapiamy oliwą z oliwek i podpiekamy 2-3 minuty w piekarniku rozgrzanym do 200° C. Następnie na podpieczoną bagietkę wykładamy konfiturę cebulową, a na nią kawałek
SMYKWKUCHNItrzech serów, piwa i czerwonej cebuli-niemiecka propozycja idealnie sprawdzi się na kanapki i różnego rodzaju imprezy, jak również do piwa czy wina, podana ze świeżą pokrojoną bagietką ,pięknie będzie się prezentować na każdym stole. Składniki: 1 ser camembert 120 g twarogu 10-15 dag żółtego sera kilka łyżek jasnego piwa płaska łyżka mielonego kminku, łyżka mielonej słodkiej(...)papryki, sól,pieprz, dwie cebule czerwone bagietka Przygotowanie: Camembert kroimy w plastry i dajemy do miski-rozgniatamy widelcem(najlepiej żeby chwilę poleżał baz lodówki,wtedy bez problemu go rozgnieciemy) dodajemy twaróg i starty na drobnej tarce żółty ser,wszystko razem rozgniatamy widelcem,dodajemy po łyżce piwo,aż będzie konsystencja pasty kanapkowej(pamiętajcie ,że ona w lodówce później trochę
Swojskie jedzonkoobok takich kanapek można przejść obojętnie? Każdy zimowy, mroźny dzień rozpoczęty taką bagietką będzie kolorowy i radosny! Pełen energii! Składniki na 12 kanapek: • 1 bagietka • 2 kulki mozzarelli po 150 g • 2 sztuki kiwi zielone • 2 sztuki kiwi żółte • masło do smarowania • liście bazylii • 3-4 łyżki oliwy do polania Wykonanie: • Bagietkę pokroić
To co kochamPołączenie sera pleśniowego, plastrów figi, miodu i chrupiącej bagietki okazało się nadzwyczaj udane. Ta szybka i prosta przekąska jest godna polecenia szczególnie teraz w sezonie figowym. Składniki: • 8 kromek bagietki • 4 świeże figi • 1 ser pleśniowy Brie • masło do smarowania • 4 łyżeczki miodu Wykonanie: • Bagietkę pokroić po skosie i posmarować kromki masłem. • Figi pokroić
To co kochamwydaje się, że wszystkie możliwości przygotowania jajek zostały wyczerpane. A do tego ta zabawa przy jedzeniu we dwoje, z jednej patelni bez żadnych sztućców, jedynie za pomocą kawałków chrupiącej bagietki <3 Składniki: - puszka pomidorów pelati - średnia cebula - 2 ząbki czosnku - 4 jajka - bazylia suszona, oregano, zioła prowansalskie, sól, pieprz, chilli do podania: - bagietka - szczypiorek/ świeża bazylia Posiekaną cebulę(...)miejsca ostrożnie wbijam jajka. Przykrywam patelnię, zmniejszam ogień i czekam aż białko się zetnie pilnując aby żółtko pozostało płynne. Posypuję szczypiorkiem lub listkami świeżej bazylii, podaję w towarzystwie bagietki
Cook&LoveSKŁADNIKI: 1 bagietka 3 plastry szynki 2 plastry sera żółtego garść jarmużu posiekanego 1 ogórek konserwowy ketchup PRZYGOTOWANIA: Bagietkę rozcinam wzdłuż. Następie smaruję ketchupem środek. Następnie kładę jarmuż, ser, szynkę w plastrach oraz ogórek konserwowy. Szynkę lekko roluję albo składam w pół. Do jednej bakietki wkładam ok 3 plastrów szynki i 2 plastry sera żółtego które również zawijam(...)roluję. Bagietkę jeśli zabieram ze sobą do pracy owijam w folię spożywczą
Gotowanie Patkiascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 1 mała bagietka, bułka paryska 2 średnie pomidory Sok z połowy cytryny Morska sól Świeżo mielony czarny pieprz, pieprz cayenne 1 duży ząbek czosnku Masło klarowane do smażenia Zielenina: u mnie natka pietruszki(...)oraz świeża mięta. Ale również może być szczypiorek, bazylia Dodatkowo: jajko+ niewielka ilość mleka Ulubiony pasztet u mnie Pasztet Klasyczny Spichlerz Rusiecki Wykonanie: Bagietkę pokroić skośnie na szersze kromki. W miseczce rozbełtać jajko razem z mlekiem oraz przyprawami . Kawałki bagietki zanurzać w masie jajeczno-mlecznej, następnie smażyć na złoty kolor na maśle. Sałatka/salsa pomidorowa Pomidory sparzyć wrzątkiem
W garach u Gosismażenia i pieczenia. Potraktowany w ten sposób staje się półpłynnym delikatnym kremem, który wprost prosi by coś w nim zanurzyć. Siądźmy więc wokół camembertowego stołu i uzbrójmy się w bagietki. I niech ktoś przyniesie wino! Składniki: 1 camembert 1 mały ząbek czosnku kilka listków rozmarynu garść orzechów włoskich garść suszonej żurawiny 1 łyżeczka oliwy szczypta pieprzu bagietka Wykonanie: Z serka(...)piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 15 - 20 minut (nie dłużej!). W czasie pieczenia posiekać bardzo drobno orzechy i żurawinę. Wymieszać i wysypać na deskę lub do miseczki. Bagietkę pokroić w większą kostkę. Można też zrobić z niej grzanki. Natychmiast po wyjęciu serka z piekarnika wyłożyć go na deskę. Maczać kawałki bułki w roztopionym serze a następnie obtaczać w mieszance
zadanie-gotowaniedodatku soli. W Polsce najlepiej jest zastąpić go dobrym chlebem na zakwasie lub ciabattą. Jeżeli robicie bruschettę na przyjęcie i zależy Wam na małych kromkach, to ostatecznie może być bagietka, choć ona jest trochę zbyt puszysta w środku, a kromki chleba można zawsze przekroić na pół :) A tu w skrócie podstawowe zasady robienia bruschetty al pomodoro : Wykorzystaj składniki najwyższej jakości(...)dużo pestek, usuń z nich gniazda nasienne przed pokrojeniem. Niektórzy zalecają obieranie pomidorów ze skórki, ale według mnie to zbędne. Na bruschettę wybierz chleb na zakwasie lub ciabattę, ostatecznie bagietkę. Pieczywo należy opiec tak, aby było chrupiące na zewnątrz, ale miękkie w środku. Można to zrobić na patelni grillowej, zwykłej patelni, ogrodowym grillu czy nawet w tosterze. Mój sposób
Chilli Czosnek i Oliwanaszła mnie ochota na chrupiące zapiekanki, pomimo, że w domu składników było mało - wystarczyło by zjeść smakowity podwieczorek. Przepis: Składniki na 6 zapiekanek około 20 cm. 2 bagietki pszenne 400 g pieczarek 300 g startego żółtego sera puszka kukurydzy pikantny sos pomidorowy lub pikantny ketchup. sól, pieprz Wykonanie: Pieczarki myjemy i obieramy, potem drobno(...)kroimy. Smażymy pieczarki na masełku aż się zarumienią, pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Bagietki przekrajamy na pół i każdą smarujemy ketchupem lub sosem w moim przypadku był to ketchup. Kiedy pieczarki będą gotowe nakładamy je na bagietki następnie kukurydze i dużo sera. :) Ruszt w piekarniku ustawiamy mniej więcej
Mój pomysł na