babki - 8724 przepisów (strona:205/582)

Babka pomarańczowa z lukrem 12

Babka pomarańczowa z lukrem i kawałkami owoców to klasyczne ciasto, które łączy w sobie prostotę przygotowania z wyjątkowym smakiem i eleganckim wyglądem. Jej złociste wnętrze, miękka i wilgotna struktura oraz cytrusowy aromat sprawiają, że trudno przejść obok niej obojętnie. To wypiek, który budzi wspomnienia domowego  … The post Babka pomarańczowa z lukrem appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
14 sprawdzonych przepisów na babki i babeczki wielkanocne 10

Święta wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami i trudno je sobie wyobrazić bez pachnącej babki na stole, prawda? To jedno z tych ciast, które jest symbolem Wielkanocy. Być może macie swoje sprawdzone przepisy, ale wiem, że niektórzy z Was lubią testować nowości. Dlatego też postanowiłam w tym wpisie zebrać kilkanaście sprawdzonych receptur na babki i babeczki wielkanocne, które są przepyszne

Di gotuje
Ekspresowa babka cytrynowa 14

Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na długo zapadnie w pamięć, babka cytrynowa będzie idealnym wyborem. Artykuł Ekspresowa babka cytrynowa pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Babka piaskowo makowa 13

Jeśli lubicie delikatne, mięciutkie ale dość suche babki to ta właśnie taka jest. Lekka jak puszek z przyjemnie chrupiącym makiem. W sam raz do popołudniowej herbatki, a także na wielkanocny stół. Możecie jak ja oprószyć ją cukrem pudrem, lub polać lukrem ewentualnie polewą czekoladową.  Zapraszam na przepis: Składniki:  200 g mąki pszennej 200 g mąki ziemniaczanej(...)się uda. Po jajkach zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i mleko. Na koniec wsypujemy mak i mieszamy całość do połączenia Formę do babki smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą (jeśli używacie silikonowej to nie ma takiej potrzeby) wykładamy do niej ciasto.  Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C i pieczemy

Cynamonowe szczęście
BABKA Z DODATKIEM GOTOWANYCH POMARAŃCZY 15

kiedy zobaczyłam przepis na blogu  Moje Wypieki  wiedziałam, że muszę ją upiec! 😃 Piękny kolor i fajna wilgotna struktura zachęciły mnie od razu. Piekłam już wcześniej smaczną  babkę z gotowanymi cytrynami , więc znam tę metodę wypieku, ale nie wpadłam jakoś na to, aby cytryny zamienić na pomarańcze. Babka jest mocno wilgotna, ma widoczne drobinki zblendowanych pomarańczy, jest aromatyczna

Walijskie Pichcenie
Najlepsze przepisy na Wielkanoc 20

Kochani już za niespełna pięć tygodni Wielkanoc- na blog powraca więc zakładka, w której zgromadzone są przepisy na babki, ciasta, sałatki , faszerowane jajka i propozycje obiadowe. Planujecie już menu?  Mam nadzieję, że znajdziecie tu dla siebie ciekawe inspiracje! Przepisy na Wielkanoc KLIK! Duży wybór foremek do pieczenia ciast i ciasteczek, a także mięs możecie znaleźć  TUTAJ - KLIK! Jeśli

Moje Kuchenne Rewelacje
Babka na oleju 13

Dziś babka, którą zrobisz bez problemu i szybko. Dwukolorowa i smaczna. Idealna do kawy lub herbaty, świetnie też sprawdzi się na wielkanocnym stole. Dziś przy tej babce pomagała mi Amelka

Ewa w kuchni
Babka marcepanowa 31

Bardzo prosta w przygotowaniu babka z masą marcepanową. Wystarczy wszystko dobrze wymieszać, upiec i polać lukrem. Idealna do kawy czy herbaty. Babka marcepanowa

Ewa w kuchni
Ciasta na Wielkanoc 53

Ciasta na Wielkanoc – zbiór inspiracji i przepisów na pyszne Babki, Mazurki, Serniki i inne ciasta. Pyszne Mazurki Wielkanocne Pyszne babki na Wielkanoc Pyszne serniki na Wielkanoc 10 przepisów na roladę Desery bez wyrzutów sumienia – 25 przepisów Ciasta z kremem Ciasta bezglutenowe Artykuł Ciasta na Wielkanoc pochodzi z serwisu Dorota Smakuje życie

Dorota Smakuje
Kolorowa babka na białkach Tulipan z makiem 45

Kolorowa babka na białkach Tulipan z makiem to pyszne ciasto, które dodatkowo wygląda bardzo efektownie nie tylko na świątecznym stole. Babka jest miękka, zawsze ładnie wyrasta i charakteryzuje się długą świeżością. Poza to również świetny sposób na wykorzystanie zalegających białek. Koniecznie ją Czytaj więcej

Di gotuje
Babka cytrynowa 50

Puszysta, mięciutka, pachnąca cytryną i do tego dość wilgotna i długo zachowująca świeżość. Czy to nie brzmi jak pomysł na babkę idealną ?  Nie będę się rozpisywać nad tym, że robi się ją bardzo prosto, wystarczy ubić jajka i wymieszać z pozostałymi składnikami. Jeśli lubicie cytrynowe smaki -spróbujcie koniecznie.  Składniki: 4 duże jajka 3/4 szklanki cukru(...)białości (powinny przynajmniej podwoić swoją objętość), a następnie stopniowo wlewamy olej a po nim sok z cytryny. Następnie wsypujemy suche składniki (oprócz maku) i mieszamy całość.  Formę do babki smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Przelewamy połowę ciasta, do pozostałego dodajemy mak, mieszamy, wlewamy do formy i pieczemy ok 45 minut w 160 st. C do tzw. suchego patyczka

Cynamonowe szczęście
Babka marmurkowa mango 67

Pyszna babka z polewą z białej czekolady i mango. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Babka marmurkowa mango 67

Pyszna babka z polewą z białej czekolady i mango. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Puchata babka cytrynowa 57

babę o aromacie cytryny. Dodatkowo wypiek jest wilgotny i długo zachowuje świeżość dzięki dodatkowi oleju w recepturze. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 45 min   SKŁADNIKI (na dwie babki w formach o pojemności ok. 600 ml każda lub jedną w formie o poj. 1,2-1,5 l) 4 jajka L 1 szklanka cukru (220 g) szczypta soli(...)mąki (2 i 1/4 szklanki) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Lukier: 3/4 cukru pudru ok. 2 łyżki soku z cytryny * Składniki powinny mieć temp. pokojową. PRZYGOTOWANIE Formy na babkę wysmaruj masłem i oprósz mąką Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i przesiej Jajka ubij z cukrem i szczyptą soli na jasną i puszystą masę (ok. 15 min) Zmniejsz obroty

Słodki Blog
Brownie super czekoladowe 53

delikatną nutą pistacji tworzy niezwykle aromatyczne i kuszące ciasto, które z pewnością zadowoli podniebienia wszystkich gości. To także doskonała alternatywa dla bardziej klasycznych wielkanocnych deserów, takich jak mazurki czy Babka wielkanocna szafranowa babki, dodając odrobinę nowoczesności i oryginalności do świątecznego menu. Nie bez znaczenia jest także fakt, że brownie można przygotować z wyprzedzeniem, ponieważ zachowuje ono wilgoć i świeżość przez

codojedzenia