Coroczny sezon rabarbarowy uważam za otwarty Nie byłabym sobą gdybym nie zaczęła go od genialnie prostych i niezastąpionych smakiem muffinek. Są mięciutkie, wilgotne, słodkie, z lekkim
Made By Mom And SonWielkanoc za pasem, czas więc przygotować coś na tą okazję! Mimo iż pogoda za oknem bardziej zimowa niż wiosenna, to liczę na to, że tym przepisem
Taste Therapywszystko za sprawą Agnieszki. Tak oto powstały jedne z lepszych babeczek, które robię często, ale na blogu jeszcze się nie pojawiły. Dlatego dzisiaj na szybko zostawiam dla Was przepis, a sama biorę się za szparagi! Składniki : * 16 łyżek mąki pszennej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 4 płaski łyżki kakao * 12 łyżek cukru trzcinowego * 150ml wody mineralnej gazowanej * 100ml oleju
Magiczne Życie Martyzazwyczaj z masła, żółtek (chociaż spotkałam się z przepisami na całe jajka), cytryny i cukru. Świetnie sprawdza się w potrawach zarówno słodkich jak i wytrawnych. Najczęściej spotyka się w babeczkach, ciastach, tartach, jednak jak już pisałam, spokojnie można go zastosować jako dodatek do sałat, ryb czy innych mięs. Istnieje duża dowolność do do przygotowywania tego musu. W zależności czy wolimy
Jedzeniomaniapiekarnika'. Super prosty, smaczny i zdrowy posiłek. Fajna alternatywa dla zwykłej jajecznicy. Polecam wszystkim szukającym urozmaicenia codziennego śniadania lub tym, którzy znudzili się już zwykłym jajkiem. Składniki (14 babeczek): 6 jajek 1/5 cukinii 1/5 bakłażana 1 mały pomidor 3 pieczarki 2 ząbki czosnku sól pieprz kurkuma opcjonalnie ser do posypania na koniec Polecam przygotować 2 smaki - jedną formę
Pora na pora i pomidorapyszna kawa! * piękna wiosna * lawenda * pierwszy grill w tym roku uważam za udany! * rabarbar Krystyny * zimne smakuje najlepiej * tydzień zakończony pyszną kawą Koniecznie polubcie Babeczki na FB , zaglądajcie na Instagram ! Pięknego tygodnia Kochani
Magiczne Życie MartyUcierane babeczki z trzech kolorów ciasta. Warstwy w trakcie pieczenia tworzą fantazyjne wzory. Składniki: -5 jajek -1,5 szklanki cukru -2,5 szklanki + 4 łyżki mąki -1 szklanka oleju -1 szklanka letniej wody -2 płaskie łyżki kakao -2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia -wanilia -pomarańczowy barwnik spożywczy Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy wanilię. Dolewamy olej
Maminek kulinarnydipy mandarynki w czekoladzie skórki pomarańczowe w czekoladzie śmietanowiec - galaretowiec faworki-chrust róże karnawałowe pączki churros makaroniki czekoladowo malinowe kulki drożdżowe z kremem orzechowo-czekoladowym babeczki herbatniczki migdałowe krem czekoladowy bąbelki na NowyRok poncz I ponczII
królestwo garówkozi/niepasteryzowany) Gouda Farmerska (krowi/niepasteryzowany) Gouda Przemkowska (krowi/niepasteryzowany) Pieczona Rita (kozi/pasteryzowany) Szafir 4-miesięczny (krowi/pasteryzowany) Szafir 8-miesięczny (krowi/pasteryzowany) Bursztyn 12-miesięczny (krowi/pasteryzowany) Frontiera Blue Jersey (krowi/niepasteryzowany) Przekąski z serami: Babeczki zapieczone z kozim serem Łomnickim z czosnkiem niedźwiedzim oraz konfiturą z czarnego bzu Fimaro Crostini z bagietki francuskiej z Goudą Farmerską, kiełbasą chorizo i oliwką Manzanilla Sałatka w szklance: sałata
królestwo garówkruszonkę 100g brązowego cukru kawałek świeżego imbiru łyżka miękkiego masła Piekarnik nagrzewamy do 180*C i układamy papilotki w formie do muffinów- przepis wystarcza na 12 naprawdę dużych babeczek. Drobną tarką ocieramy na talerzyk skórkę z jednej pomarańczy. Oba kawałki imbiru obieramy i drobno siekamy. Rabarbar myjemy- i również drobno kroimy (300g dotyczy masy po odcięciu liści od łodyg). Masło
les mirabelleswedług Michela Roux, jednego z bardziej cenionych i utytułowanych szefów kuchni . Krem jest przygotowany na bazie żółtek, jest troszkę podobny do naszego budyniu. Możemy wykorzystać jako nadzienie do babeczek, tart czy tortów. Możemy go też zjeść jako deser z dodatkiem świeżych owoców Krem waniliowy według Michela Roux Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 6 żółtek 125 g cukru
Kulinarne przygody GatitySernik w wersji mini z dodatkiem ukochanych przez dużych i mały ciasteczek Oreo (lub tych z Lidla Neo). Bardzo fajna alternatywa dla znanych wszystkim babeczek. Mini serniczki świetnie sprawdzą się na imprezach ze szwedzkim stołem lub “candy barem”. Te upiekłam na 30 urodziny mojej przyjaciółki i to był strzał w dziesiątkę :). Nowy post Mini serniczki z oreo pojawił się
Wypieki i Rumieńceidealna na kobiece wieczory! * jadłam lepsze, ale to połączenie oj kusi :) * niedzielne, wspólne śniadania to ostatnio rzadkość, więc to było miłe :) * nasza Chochla na Issuu Koniecznie polubcie Babeczki na FB , zaglądajcie na Instagram ! Pięknego tygodnia Kochani
Magiczne Życie Martysię połączą. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami. Na dno każdej papilotki wkładamy kilka borówek, następnie wlewamy ciasto do 1/2 wysokości foremki i wciskamy po kilka borówek do każdej babeczki. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Kuchnia bezglutenowa Loli