babeczki - 15869 przepisów (strona:755/1058)

Konkurs urodzinowy z Doradcą smaku-wyniki 122

główna (Śliczny Blender MSM7406 +przyprawy Prymat) trafia do:   Edyty Brackiej za sałatkę makaronową w cytrusowych koszykach Nagroda za drugie i 3 miejsce otrzymują: przyprawy Prymat Agnieszka Błaut za babeczki z chrzanowo- szpinakową pastą przyprawy Prymat Ania za świetny przepis podany w bardzo przyjemnej formie: Muszelki meksykańskie Weź kociołek, nalej wody wrzuć makaron dla osłody Ciut oleju,soli łyżki dwie

Wielki apetyt
Popover przepis 150

tego, że wręcz wyskakują z foremek. Można je przygotować w specjalnej formie (zakupiłam, jak tylko przyjedzie to się nią pochwalę), w kokilkach, ja wypróbowałam w zwykłej formie do babeczek i  też się udały. Bardzo ważne jest to, żeby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej, formy dobrze wysmarowane masłem a piekarnik nagrzany. Bułeczki są puste w środku,więc możemy podawać

Wielki apetyt
Masa z pianek Marshmallow 186

smaku słodka, ale nie za bardzo. Elastyczna i nieklejąca- jak dla mnie idealnie nadaje się do dekorowania zarówno tortów jak i babeczek. Całkowity czas jej przygotowania to zaledwie 30 minut. Możemy ją barwić barwnikami spożywczymi każdego typu. Składniki: 270 g pianek Marshmallow Party ( JOJO) ok. 3-4 łyżek wody ok. 600 g cukru pudru (stopniowo!) odrobina oleju Sposób przygotowania: Pianki

Wielki apetyt
Muffiny z borówkami 181

będzie już gładka i gęsta przełożyć ją do foremek ( jeśli nie używasz papilotek, ani form sylikonowych, posmaruj brzegi naczynia masłem) do 2/3 jej wysokości. Do każdej dodaj łyżeczkę owoców. Babeczki piecz ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Muffinki z płatkami owsianymi 215

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ostatnio przeglądając mój zeszyt z przepisami znalazlam przepis na muffinki owsiane. Kiedyś często je piekłam ale jakoś o

Marta Gotuje
Placek półkruchy z musem rabarbarowym i budyniem 324

pistacjami. Przechowujemy w lodówce. Placek półkruchy z musem rabarbarowym i budyniem jest to propozycja dla tych, którzy lubią połączenie słodkich i kwaśnych smaków. Pomysł zaczerpnęłam z bloga Śladami Słodkiej Babeczki . Przepis na ciasto półkruche wykorzystałam swój. W oryginalnym przepisie masa budyniowa była przygotowana z 1 opakowania i 500ml mleka. Moim zdaniem 3 budynie na 900ml mleka to idealna proporcja. Przed

mojewypiekiinietylko
Ciasta na Komunię Świętą 742

polewą ze słodkich krówek! Które dziecko nie byłoby tym zachwycone?!  Jabłkowe odwracanki Proste odwracanki z ciasta francuskiego i jabłek z cynamonem. Tarteletki z panna cottą, malinami i borówkami Babeczki ze świeżymi owocami i puszystą panna cottą przypominającą konsystencją budyń - jednak zupełnie inną w smaku

Moje Qulinaria
Masło orzechowe Primavika 222

andrutów, krakersów, wafli ryżowych itp. Fajnie skomponuje się również z placuszkami czy naleśnikami, a także owsiankami czy muesli. Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, babeczek, ciast i kremów.  W wersji wytrawnej mozna je podawać jako dodatek do mięs, sosów czy warzyw. Oczywiście można je również po prostu wyjadać łyżeczką :) Nam bardzo posmakowało nam modne

Kto ugości moich gości?
Różyczki 249

takiej samej grubości wstążki Na każdą wstążkę układamy po kilka listków jabłek posypujemy cynamonem i zwijamy tak aby wyszedł nam kształt przypominający różę  Wkładamy do brytwanek na babeczki i pieczemy ok 15 - 20 min, w piekarniku rozgrzanym do 180C  Smacznego

Klaudynkowa kuchnia
Muffiny marchewkowe 239

był mój pierwszy wypiek z użyciem ksylitolu, dlatego dodałam tylko 100 g i pomieszałam z cukrem trzcinowym, nie chciałam by jedzenie babeczek wywołało nieprzyjemne dolegliwości. Muffiny marchewkowe z orzeszkami ziemnymi Składniki: 250 g mąki pszennej razowej; 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej; 100 g ksylitolu; 8 g cukru waniliowego ( LECKER'S BIO ); 40 g cukru trzcinowego; 2 łyżeczki cynamonu

Życie na widelcu
Tydzień w moim telefonie XXXXXXXXV 221

czasami nawet żal jeść :) * pyszne śniadanko i od razu dzień staje się piękniejszy  * spacer po lesie zawsze udany * sezon na szparagi uważam za otwarty    Koniecznie polubcie Babeczki na FB , zaglądajcie na Instagram ! Pięknego tygodnia Kochani

Magiczne Życie Marty
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc KWIECIEŃ 2015 209

ananasem i jabłkiem     Wiosenna sałatka z kozim serem   Chrzanowa szynka w galarecie     Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek

Magiczne Życie Marty
Muffiny z Rabarbarem i Owsianą Posypką 195

Coroczny sezon rabarbarowy uważam za otwarty Nie byłabym sobą gdybym nie zaczęła go od genialnie prostych i niezastąpionych smakiem muffinek. Są mięciutkie, wilgotne, słodkie, z lekkim

Made By Mom And Son
Wielkanocne muffiny bananowo - jogurtowe 223

Wielkanoc za pasem, czas więc przygotować coś na tą okazję! Mimo iż pogoda za oknem bardziej zimowa niż wiosenna, to liczę na to, że tym przepisem

Taste Therapy
Babeczki z wodą sodową i białą czekoladą 146

wszystko za sprawą Agnieszki. Tak oto powstały jedne z lepszych babeczek, które robię często, ale na blogu jeszcze się nie pojawiły. Dlatego dzisiaj na szybko zostawiam dla Was przepis, a sama biorę się za szparagi! Składniki : * 16 łyżek mąki pszennej * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 4 płaski łyżki kakao * 12 łyżek cukru trzcinowego * 150ml wody mineralnej gazowanej  * 100ml oleju

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania