babeczki - 15869 przepisów (strona:758/1058)

Tartaletki z pomidorami, tuńczykiem i oliwkami 264

ploteczkami. Składniki: Ciasto francuskie (gotowe) Puszka tuńczyka (w dużych kawałkach) Twarożek naturalny puszysty Kilka oliwek Pomidorki koktajlowe Mozzarella Sól, pieprz świeżo mielony Opcjonalnie 2 jajka Przygotowanie: Zaczynamy od babeczek (8 sztuk). Wylepiamy foremki do tartaletek ciastem, nacinamy je nożem, aby nie urosły za bardzo. Podpiekamy ok. 10 minut w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem. Tak przygotowane spody napełniamy kawałkami tuńczyka

Kulinarne Inspiracje
Ganache (czyli coś a`la sos, krem czekoladowy) 212

znowu :) Dla mnie to materiał o nieograniczonych możliwościach. Jak widzicie na zdjęciach pokazałam Wam go w dzbanku, bo wtedy konsystencję miał płynną, a i przykład jak wygląda wyciśnięty na babeczce.  Składniki na ponad 500 ml: 250 - 300 ml śmietanki kremówki 30% 150 - 200 g gorzkiej i mlecznej czekolady ( ja zwykle dodaję 200 g gorzkiej i ok. 60 g mlecznej

Blondynka Gotuje
Czekoladowe cupcakes - wersja Wielkanoc 187

babeczka:  80 g masła 200 g mąki 230 g cukru 3 łyżki kakao 1/ 4 łyżeczki soli    1 łyżka proszku do pieczeni Delecta 2 jajka   180 ml mleka   pół łyżeczki cukru wanilinowego Delecta Zmiksować masło, mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka, mleko i cukier wanilinowy. Dodać do pozostałych składników

Humanistka w kuchni
Grzybki 174

żółtka i zagniatając, wyrabiam ciasto. Zawijam w folię i wstawiam na 30 min do zamrażalnika.  Potem wałkuję i wycinam kółka za pomocą szklanki oraz foremki do babeczek.  Większymi krążkami oblepiam zewnętrzną stronę foremek posmarowanych tłuszczem.  W mniejszych krążkach wycinam kółeczka za pomocą kieliszka.  Z pozostałego ciasta robię wałek i formuję nóżki do "grzybków", których

Ciasteczkowy Potwór
Versatile Blogger Award - moje nominacje 181

mnie coś przyjemnego i miłego... dziewczyny nominowały mnie do Versatile Blogger Award:) Za miłą niespodziankę dziękuję beti - Kruche babeczki i Joli  - ABC Mojej Kuchni. Tak się składa, że obie dziewczyny są moimi krajankami, co mnie cieszy podwójnie:) Jeszcze raz Wam Kochane bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam:)   Poniżej zasady zabawy: nominować 15 blogów,  które Twoim zdaniem

In my kitchen
Szarlotka 153

przepis natknęłam się przeglądając stare gazetki z przepisami. Poczytałam, pomyślałam i upiekłam:) Szarlotka jest pyszna... zresztą jabłka, rodzynki, rum, kokos... to musi być pyszne! Przepis pochodzi z "Babeczki" nr 9/169/2006. Proporcje ciasta zmieniłam troszkę dla własnych potrzeb i podaję tutaj tak, jak ja robiłam.   Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej; 190 g margaryny; 3 żółtka; 2,5 łyżki

In my kitchen
Mazurek czekoladowo-jabłkowy 166

mazurka znalazłam tutaj ..ja zrobiłam ciut inaczej wykończenie..z resztek ciasta zrobiłam kratkę ..Mój mazurek był pieczony w blaszce kwadratowej i zostało mi trochę ciasta , więc zrobiłam dodatkowo kilka babeczek, które wypełniłam tym samym nadzieniem. Ciasto: • 40 dag mąki • 4 łyżki cukru pudru • 20 dag margaryny • 1 jajko • 2 żółtko • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wypełnienie z jabłek

Moje domowe kucharzenie
Pasta kanapkowa z pieczarek i sera żółtego. 228

Pasta pieczarkowa z serem żółtym to bardzo smaczne smarowidło do pieczywa lub farsz do zapiekanek, jajek, czy babeczek. Jej wygląd co prawda nie powala na kolana ale smak już tak. Jej kolejną zaleta jest to,że jest bardzo prosta i łatwa w wykonaniu. Polecam :) Składniki - 20 dkg pieczarek - 10 dkg sera żółtego - 1 jajko ugotowane na twardo - majonez - sól, pieprz

Kuchnia z widokiem na ogród
babeczki czekoladowe... 162

blachę na 3 poziomie i piec 12-15 minut KREM: zimną śmietanę ubić na sztywno, w trakcie gdy śmietana gęstnieje wsypać galaretkę i ubić do sztywności, szprycką nakładać na babeczki, posypać kolorową posypką..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc MARZEC 2015 128

wyświetleń     najpopularniejsze posty : Karkówka z żurawiną   Torcik pomarańczowy   Jajka faszerowane łososiem    Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek

Magiczne Życie Marty
Tydzień w moim telefonie XXXXXXXXI 117

urodziny mojej ukochanej MAMUSI w tym tygodniu też były! * dużo rzeżuchy - same witaminy    * Wielkanoc 2015  * ten malutki kawaler ma już 3 latka!  Koniecznie polubcie Babeczki na FB , zaglądajcie na Instagram ! Pięknego tygodnia Kochani

Magiczne Życie Marty
Tydzień w moim telefonie XXXXXXXX 112

blogu nadal trwa  * niespodzianka od Knorr * i ta piękna torba z moim blogowym logo * kawa z Nim :***  * nasze babeczkowe przepisy w Gazecie Lubuskiej  Koniecznie polubcie Babeczki na FB , zaglądajcie na Instagram ! Pięknego tygodnia Kochani

Magiczne Życie Marty
Wielkanocny tulipan 287

najpierw delikatnie w mące) i przykrywamy je ostatnią, kakaową częścią ciasta. Nie napełniamy keksówki po sam brzeg! Jeśli ciasta jest trochę za dużo, lepiej dodatkowo upiec 1-2 babeczki. Formę należy wypełnić ciastem w ok. 3/4, tj. zdecydowanie mniej, niż na zdjęciach ;) Pieczemy w nagrzanym do 175 stopni Celsjusza piekarniku przez ok. 60 min. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem

Ratunku obiad
Cupcekes wielkanocne - wanilia z kremem waniliowym 195

Babeczka: 80 g masła 240 g mąki 230 g cukru 1/4 łyżeczki soli 1 łyżka proszku do pieczenia ...................................... 2 jajka 200 ml mleka ekstrakt z wanilii Zmiksować masło, mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Do osobnego naczynia rozbić jajka i je roztrzepać. Dodać mleko i ekstrakt. Połączyć i zmiksować na gładką masę. Krem: 185 g masła 185 g cukru

Humanistka w kuchni
Cupcakes czekoladowe- wersja Wielkanocna 172

babeczka:  80 g masła 200 g mąki 230 g cukru 3 łyżki kakao 1/ 4 łyżeczki soli    1 łyżka proszku do pieczeni 2 jajka   180 ml mleka   pół łyżeczki ekst raktu z wanilii Zmiksować masło, mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. W osobnym naczyniu roztrzepać jajka, mleko i ekstrakt. Dodać do pozostałych składników

Humanistka w kuchni