babeczki - 15869 przepisów (strona:747/1058)

Babka marmurkowa makowa. 211

Jeśli macie ochotę na puszystą, delikatną babeczkę, to polecam ten przepis. Ciasto jest pyszne, idealne do popołudniowej kawy. Dodatek maku nadaje jej głębi smaku, polecam! Składniki na babkę marmurkową makową:   5 jajek 1,5 szklanki cukru 1 szklanka mleka 2,5 szklanki mąki 2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka oleju 3-4 łyżki suchego maku 2 łyżki

Rozpustne gotowanie
Kotlety drobiowe z nutką chrzanu i orzechów. 211

panierce zapraszam po nowy przepis. Soczyste mięso z kurczaka w chrupiącej panierce, doprawione chrzanem i z delikatną orzechową nutką jest wyśmienite! Kotlety zaskakują smakiem! Ja podałam je z babeczkami (przepis wkrótce). Bardzo polecam!!! Składniki na kotlety drobiowe z nutką chrzanu i orzechów: 2 pojedyncze filety z kurczaka sól pieprz 1 porządna łyżka chrzanu startego samodzielnie (lub 3 łyżki chrzanu

Rozpustne gotowanie
Babeczkowe cieple lody 172

Dzisiaj weekendowe szaleństwo babeczkowe :) Wymagają troszkę pracy i zaangażowania ale są boskie ! To nie tak jak zwykle smak mascarpone czy bitej śmietany  towarzyszy naszym babeczkom, dziś to smak dzieciństwa w zimowe wieczory - smak ciepłych  lodów. SKŁADNIIKI NA BABECZKOWE SPODY: 90 gram dobrej gorzkiej czekolady 1 szkl. mąki pszennej pół łyżeczki sody pół łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli

dlaSmaQ
Pyszne Lemon Curd 156

należy ją uważnie mieszać, tak aby nie powstały grudki. Mieszamy i gotujemy do zgęstnienia, następnie dodajemy oliwę i gotujemy ok 1 minuty. Jest to świetny dodatek do babeczek czy deserów ale oczywiście można go wykorzystywać na różne sposoby :) wedle uznania - w lodówce  powinien stać nie dłużej niż tydzień :) Życzę smacznego i efektownego ;) wykorzystania Lemon Curd

dlaSmaQ
Babeczki cytrynowe w Walentynkowym klimacie 188

ostatnie dni karnawału -  jeszcze coś kolorowego :) Babeczki cytrynowe z kremem mascarpone.Szybkie do przygotowania i kojące oko - swymi kolorami. Składniki: 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 115 g masła 2 jajka 3/4 szklanki cukru skórka otarta z 2 cytryn  1 łyżka soku z cytryny pół szklanki kefiru Składniki na krem : 200 g mascarpone

dlaSmaQ
Babeczki cytrynowo-budyniowe z brzoskwiniami 144

Dziś po dłuższej przerwie, wreszcie mam  chwilę aby uzupełnić przepisy. Zaczynam od babeczek cytrynowo-budyniowych. SKŁADNIKI : skórka otarta z 1 cytryny sok z połowy cytryny  100 g budyniu w proszku (bez cukru) np. waniliowego, 200 g masła 2 duże jajka 4 łyżki mleka 140 g drobnego cukru do wypieków (lub mniej) 100 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku

dlaSmaQ
Recenzja książki: Mamma Mia. Domowa kuchnia włoska – Frank Bordoni 202

Carpaccio,  pizza z kozim serem rukolą i gruszkami, risotto z orzechami włoskimi i czosnkiem, Gnocchi z gorgonzolą, sałatka z zapiekanych pomidorów i papryki, miodownik z orzeszkami piniowymi, tiramisu, babeczki z figami i ricottą i wiele inne. Zdecydowanie polecam, na pewno wykorzystacie nie jeden przepis !  Więcej informacji: twarda oprawa ilość stron: 192 cena

noteskulinarnyfiga
Fasolowe muffiny w 2 odsłonach. 138

font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Przepis na około 10 babeczek. Składniki: Ciasto: 1 puszka białej fasoli ( 250g) 4 jajka 20g górskiego kakao 30-35g stewii 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  Wierzch: [ 2 wersje] 1)    Tabliczkę

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
SŁODKIE WYPIEKI Z KUJAWSKIM – wyniki konkursu „NAJPOPULARNIEJSZY PRZEPIS Z KUJAWSKIM” 205

Przechodzimy do konkretów! Przepisy, które zostały najwięcej razy dodane do zbiorów innych użytkowników serwisu Fooder.pl to : * Justyna , blog Jemy Pijemy , przepis Ciasto drożdżowe bez wyrabiania owocami *Agnieszka, blog Apetyczna babeczka, przepis na ciasto Słodka pomarańcza * Mariola , blog Kulinarne pyszności Molki , przepis Torcik tęczowy letni * Joanna, blog Kuchnia w czekoladzie , przepis Muffinki marchewkowe z kremem śmietankowym * Anna , blog Cafe Amaretto , przepis

Ostra na Słodko
Muffinki o smaku różanym! 360

minuty, do suchego patyczka (ja piekłam ponad 25 minut). Studzimy i posypujemy cukrem pudrem. Autorka proponuje jeszcze wykonanie kremu, ale ja z niego zrezygnowałam aby nie podwyższać kaloryczności babeczek. ;-) Smacznego i pozdrawiam!  Zapraszam do polubienia strony na Faceboooku!  Pięknego dnia

SMYKWKUCHNI
Przepis na mega szybkie i dietetyczne muffinki śniadaniowe 24710

przyprawy. Zamiast ziół greckich w młynku można dodać inne swoje ulubione przyprawy. Całość wymieszać, rozłożyć do foremek na muffiny. Piec w temp. 190C przez ok. 20-25 minut (aż babeczki będą zwarte). Smacznego! The post Przepis na mega szybkie i dietetyczne muffinki śniadaniowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sernik z białą czekoladą i jagodami 202

jestem na etapie fascynacji moją nową książką - "Czekolada" Carli Bardi. Znajduje się w niej 140 przepisów z wykorzystaniem czekolady. Od ciast, ciasteczek, serników przez puddingi i brownie, aż po babeczki i wykwintne desery... wszystko skąpane w czekoladzie gorzkiej, mlecznej lub białej. Przepisy są proste, nieprzekombinowane i bardzo przemyślane. Nie zawierają sztucznych dodatków i żelatyny. Szczerze mówiąc, każdy przepis jest wart

Chocolate Muffin Blog
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc CZERWIEC 2015 236

wyświetleń     najpopularniejsze posty : Milkshake truskawkowy   Rabarbarowy śmieciowiec   Camembert w panierce    Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek

Magiczne Życie Marty
Babeczki serowe z kremem serowym i owocami 189

pomyślenia! Kawałek ciasta albo inny smakołyk musi być do popołudniowej herbaty. Lato oferuje już teraz tyle świeżych, soczystych owoców że oczywiście musiały się pojawić w deserze. Dzisiejsze babeczki to moja kolejna propozycja na wykorzystania serka Almette Fruit i przy ich pomocy znowu zachęcam Was do udziału w konkursie . Ten kończy się już niebawem, ale na pewno jeszcze zdążycie coś przygotować

Smaczna Pyza
mleko aromatyzowane 169

dopuścić do wrzenia. Cały czas mieszamy. Następnie odstawiamy pod przykryciem do całkowitego wystudzenia. Kiedy mleko jest już zimne przecedzamy przez siteczko. Gotowym aromatyzowanym mlekiem wzbogacamy smak kremów np. do babeczek, muffinek, tortów. /inspiracja przepisu: Jamie Oliver’s FOOD Tube „Sezonowe Słodkości” Cupcake Jemma

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania