babeczki - 15869 przepisów (strona:745/1058)

Rozpoczęcie ;) 163

Kiedy tylko najdzie mnie ochota to piekę :)  Różne słodkości, babeczki, różne ciasta, ciasteczka ale nie tylko to również gotuje :) Mam nadzieję, że zasmakuja Wam moje wypieki. Zapraszam! Pozdrawiam

Motylkowa Kuchnia
Serowe babeczki z kruszonką. 165

cukier, masło, następnie mieszać z twarogiem i cukrem waniliowym, aż powstanie gładka masa. Masę serową wyłożyc do foremek. 3. Odłożone ciasto podzielić na kawałki i wyłożyć na masę serową. Babeczki piec ok. 25 minut na środkowym poziomie piekarnika, następnie ostudzić na kratce

Motylkowa Kuchnia
Babeczki bananowe z gorzką czekoladą. 188

temu ale jakoś nie było zbyt czasu żeby tutaj wstawić. Po zorganizowanej imprezce rodzinnej zostało nam kilka bananów i trzeba było jakoś je wykorzystać, nie mogąc znaleźć przepisu na babeczki bananowe z zeszytach z przepisami, które mam w domu postanowiłam poszukać w internecie i o to jaki pyszny przepis znalazłam. Przepis ten pochodzi z bloga : http://zaciszekuchenne.blogspot.com Składniki: suche

Motylkowa Kuchnia
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc LIPIEC 2015 191

wyświetleń     najpopularniejsze posty : Letnia kostka serowa   Cukinia z pomidorami   Rzodkiewkowa mizeria     Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek

Magiczne Życie Marty
Babeczki z białą czekoladą… 246

Dużo się ostatnio dzieje w naszej kuchni, a wciąż brakuje mi czasu na dodawanie nowych wpisów. Chociaż pogoda raczej jesienna … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
PLACEK JAGODOWY 171

najlepiej jeść na surowo, sprawdzają się również jako dodatek do ciast i deserów. Przyrządza się z nich zupy, sosy, kompoty, soki, dżemy, konfitury. Bardzo często dekorujemy nimi  lody, babeczki, gofry, naleśniki, wykorzystujmy je również do nadziewania pierogów i bułeczek drożdżowych. Jagody można mrozić lub zawekować. Składniki:  Ciasto: 250 g margaryny 1 jajko 40 dag mąki 1 łyżka proszku

Ciastka - domowe słodkości
PS. Ciasto kruche - porady 207

twardsze ciasto, stąd też powinniśmy starać się nie podsypywać dodatkowej ilości mąki - choć tego typu twardsze ciasta kruche są potrzebne np. jako baza do serników lub na spody do babeczek, Z reguły dodajemy zimne masło (prosto z lodówki) do przesianej mąki i siekamy całość nożem (nie dotykamy dłońmi! Dlaczego? Ponieważ ciasto ogrzeje się ciepłem naszej dłoni i po upieczeniu będzie

psgotujemy
Kesari - deser z kaszy manny 219

zgęstnienia. Deser przekładamy w małe foremki i odstawiamy do zgęstnienia (możemy też wyłożyć go w dużą blachę, a potem zwyczajnie pokroić na kawałki; ja użyłam silikonowych foremek na babeczki

psgotujemy
Jagodzianki 346

Najlepsze na świecie! Przepis pochodzi od niezawodnej Słodkiej Babeczki. Nie ma co się długo rozwodzić, mistrzostwo!  Składniki: 550 g mąki 250 ml mleka 100 g masła 2 pełne łyżki mascarpone 2 jajka 7 łyżek cukru 25 g świeżych drożdży 1 szczypta soli 1 litr jagód 2-3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Pokruszone drożdże łączymy z 5 łyżkami ciepłego mleka

Cakes By Kejt
Babeczki z razowego orkiszu 168

Taka babeczka będzie jak znalazł na drugie śniadanie. Razowa mąka orkiszowa , miód i suszone maliny. Składniki: 500 gram razowej mąki 250 ml mleka sojowego lub zwykłego 2 łyżki cukry trzcinowego 2 łyżki miodu malinowego 1 i 1/2 proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu pół łyżeczki utłuczonych w moździerzu goździków 4 łyżki oliwy z oliwek 1 jajko suszone maliny 1/2 opakowania

AZgotuj!
Babeczki z owocami z kompotu 166

Zostało mi trochę ciasta kruchego. Miałam konfiturę morelową zrobioną latem i słoik moreli w kompocie. No i wyszły babeczki morelowe.  ciasto kruche: 200 gram mąki 100 gram masła zimnego 100 gram cukru pudru jajo słoik konfitury morelowej słoik moreli w kompocie  Ciasto kruche wałkujemy na grubość ok 0,5 cm. Wycinamy odpowiedni kawałeczek ciasta i układamy w formie

AZgotuj!
Razowe wege babeczki 231

trzepaczką na jednolita masę. Następnie dodać po równo do trzech mas warzywnych. Wymieszać. Do marchewki dodałam czarnuszkę.  Do buraczków odrobinę chrzanu Do groszku drobno pokrojoną dymkę. Nadziewać podpieczone babeczki i zapiekać jeszcze 20 minut w piekarniku

AZgotuj!
MUFFINKI Z CZERWONĄ PORZECZKĄ I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 169

prawdę potrafią się za Waszą miłość odwdzięczyć. Jako, że Lusia to mój pomocnik kuchenny, który bardzo lubi muffinki, no to nie mogło być inaczej :) Dzisiaj ona zaprasza na pyszne babeczki. SKŁADNIKI: 1 1/2 szkl mąki 3/4 szkl cukru szczypta soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 200 g naturalnego jogurtu 1/2 szkl mleka 1/3 szkl oleju 100 g białej czekolady

Kuchnia w opałach
Serowe dzieweczki 117

pomocą 5 serków Babybel i sezamu powstały serowe babeczki

Moja Galeria Smaku
O jagodowej tęsknocie. I borówki - zamiast 213

łask. Wszyscy pieką jagodzianki niemal na wyścigi, starając się udoskonalić już przecież doskonałe receptury naszych babć. A ja tylko dostaję ślinotoku na myśl o tych wszystkich sernikach, drożdżówkach i babeczkach, i zadowalam się borówkami. Które owszem, są dobre, ale ze smakiem leśnych jagód niewiele mają wspólnego.  Postanowiłam przetestować przepis na krem, który przygotowywałam wielokrotnie, z dodatkiem najróżniejszych owoców

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania