Kiedy tylko najdzie mnie ochota to piekę :) Różne słodkości, babeczki, różne ciasta, ciasteczka ale nie tylko to również gotuje :) Mam nadzieję, że zasmakuja Wam moje wypieki. Zapraszam! Pozdrawiam
Motylkowa Kuchniacukier, masło, następnie mieszać z twarogiem i cukrem waniliowym, aż powstanie gładka masa. Masę serową wyłożyc do foremek. 3. Odłożone ciasto podzielić na kawałki i wyłożyć na masę serową. Babeczki piec ok. 25 minut na środkowym poziomie piekarnika, następnie ostudzić na kratce
Motylkowa Kuchniatemu ale jakoś nie było zbyt czasu żeby tutaj wstawić. Po zorganizowanej imprezce rodzinnej zostało nam kilka bananów i trzeba było jakoś je wykorzystać, nie mogąc znaleźć przepisu na babeczki bananowe z zeszytach z przepisami, które mam w domu postanowiłam poszukać w internecie i o to jaki pyszny przepis znalazłam. Przepis ten pochodzi z bloga : http://zaciszekuchenne.blogspot.com Składniki: suche
Motylkowa Kuchniawyświetleń najpopularniejsze posty : Letnia kostka serowa Cukinia z pomidorami Rzodkiewkowa mizeria Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek
Magiczne Życie MartyDużo się ostatnio dzieje w naszej kuchni, a wciąż brakuje mi czasu na dodawanie nowych wpisów. Chociaż pogoda raczej jesienna … Czytaj dalej →
brunetkawkuchninajlepiej jeść na surowo, sprawdzają się również jako dodatek do ciast i deserów. Przyrządza się z nich zupy, sosy, kompoty, soki, dżemy, konfitury. Bardzo często dekorujemy nimi lody, babeczki, gofry, naleśniki, wykorzystujmy je również do nadziewania pierogów i bułeczek drożdżowych. Jagody można mrozić lub zawekować. Składniki: Ciasto: 250 g margaryny 1 jajko 40 dag mąki 1 łyżka proszku
Ciastka - domowe słodkościtwardsze ciasto, stąd też powinniśmy starać się nie podsypywać dodatkowej ilości mąki - choć tego typu twardsze ciasta kruche są potrzebne np. jako baza do serników lub na spody do babeczek, Z reguły dodajemy zimne masło (prosto z lodówki) do przesianej mąki i siekamy całość nożem (nie dotykamy dłońmi! Dlaczego? Ponieważ ciasto ogrzeje się ciepłem naszej dłoni i po upieczeniu będzie
psgotujemyzgęstnienia. Deser przekładamy w małe foremki i odstawiamy do zgęstnienia (możemy też wyłożyć go w dużą blachę, a potem zwyczajnie pokroić na kawałki; ja użyłam silikonowych foremek na babeczki
psgotujemyNajlepsze na świecie! Przepis pochodzi od niezawodnej Słodkiej Babeczki. Nie ma co się długo rozwodzić, mistrzostwo! Składniki: 550 g mąki 250 ml mleka 100 g masła 2 pełne łyżki mascarpone 2 jajka 7 łyżek cukru 25 g świeżych drożdży 1 szczypta soli 1 litr jagód 2-3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Pokruszone drożdże łączymy z 5 łyżkami ciepłego mleka
Cakes By KejtTaka babeczka będzie jak znalazł na drugie śniadanie. Razowa mąka orkiszowa , miód i suszone maliny. Składniki: 500 gram razowej mąki 250 ml mleka sojowego lub zwykłego 2 łyżki cukry trzcinowego 2 łyżki miodu malinowego 1 i 1/2 proszku do pieczenia łyżeczka cynamonu pół łyżeczki utłuczonych w moździerzu goździków 4 łyżki oliwy z oliwek 1 jajko suszone maliny 1/2 opakowania
AZgotuj!Zostało mi trochę ciasta kruchego. Miałam konfiturę morelową zrobioną latem i słoik moreli w kompocie. No i wyszły babeczki morelowe. ciasto kruche: 200 gram mąki 100 gram masła zimnego 100 gram cukru pudru jajo słoik konfitury morelowej słoik moreli w kompocie Ciasto kruche wałkujemy na grubość ok 0,5 cm. Wycinamy odpowiedni kawałeczek ciasta i układamy w formie
AZgotuj!trzepaczką na jednolita masę. Następnie dodać po równo do trzech mas warzywnych. Wymieszać. Do marchewki dodałam czarnuszkę. Do buraczków odrobinę chrzanu Do groszku drobno pokrojoną dymkę. Nadziewać podpieczone babeczki i zapiekać jeszcze 20 minut w piekarniku
AZgotuj!prawdę potrafią się za Waszą miłość odwdzięczyć. Jako, że Lusia to mój pomocnik kuchenny, który bardzo lubi muffinki, no to nie mogło być inaczej :) Dzisiaj ona zaprasza na pyszne babeczki. SKŁADNIKI: 1 1/2 szkl mąki 3/4 szkl cukru szczypta soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 jajko 200 g naturalnego jogurtu 1/2 szkl mleka 1/3 szkl oleju 100 g białej czekolady
Kuchnia w opałachłask. Wszyscy pieką jagodzianki niemal na wyścigi, starając się udoskonalić już przecież doskonałe receptury naszych babć. A ja tylko dostaję ślinotoku na myśl o tych wszystkich sernikach, drożdżówkach i babeczkach, i zadowalam się borówkami. Które owszem, są dobre, ale ze smakiem leśnych jagód niewiele mają wspólnego. Postanowiłam przetestować przepis na krem, który przygotowywałam wielokrotnie, z dodatkiem najróżniejszych owoców
Pożeraczka, czyli raz adobrze