babeczki - 15869 przepisów (strona:723/1058)

Białowieża - Marcinek i Stoczek wsród bojarów 208

smaków: z dziczyzny, baraniny i wieprzowiny, szurpa tatarska z baraniną – zupa na baraninie, dość sycąca jagnięcina z Jelonki (krzyżówka świniarki z wrzosówką i czarnogłówką), podawana z kurkami z patelni, babeczką ziemniaczaną, plackiem i buraczkami Wszystkie dania przedstawione w nowoczesnej formie, brawo dla szefa. Warto będąc w Białowieży nawet na chwilę, zajrzeć do Stoczka  c.d.n

królestwo garów
Babka cytrynowa 211

Bardzo dobra puszysta babeczka o smaku cytrynowym. Przepis na thermomix na dole. Jajka z cukrem ubić na puszystą masę, musi zwiększyć swoją objętość. Mąki i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Dodawać do masy jajecznej na przemian mąki i olejem, cały czas mieszać. Na koniec dodać sok z cytryny i skórkę, wymieszać. Nagrzać piekarnik do 190 C i piec

Kuchnia Pokoleń
TOP 3 - SIERPIEŃ 2016 160

najpopularniejsze posty : Bananowe placuszki z czekoladą Brokułowa sałatka Pauli Cukiniowe placuszki w ziołowym cieście     Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek ! Chcę Was też zaprosić do nowej grupy, która powstała na FB czyli błyskawiczne piątki

Magiczne Życie Marty
Muffinki z cukinią. 188

bardzo lubię. Niestety mam problem z jej odciskaniem i rzadko zabieram się za smażenie placków, ale nie szkodzi, wproszę się do Maćka. W przypadku muffinek czynność tę można pominąć. Babeczki z dodatkiem cukinii są przyjemnie wilgotne, wyraźnie cytrynowe w smaku. Lubię takie niestandardowe dodatki w deserach. Piekłam już  muffinki z czerwonej fasoli  czy  marchewkowe . Wszystkie godne polecenia

zadanie-gotowanie
Jogurtowe muffinki z malinami 183

połączenia się składników - mogą, a wręcz powinny zostać grudki. Nagrzewamy piekarnik do 180*C, formę na muffinki wykładamy natłuszczonymi papilotkami i napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości, w każdą babeczkę wtykamy po 3 maliny. Pieczemy 18 minut lub do suchego patyczka

Gotowanie i blogowanie
Murzynek - proste i łatwe ciasto 188

szklanki mąki pszennej (210 g) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego wiórki kokosowe do dekoracji *użyłam trochę mniejszej keksówki, dlatego część ciasta przelałam do silikonowych babeczek  Margarynę rozpuścić w rondelku. Następnie wsypać zwykły cukier i wlać mleko. Gotować na małym ogniu, cały czas mieszając. Cukier musi rozpuścić się w margarynie. Na sam koniec rondelek zdjąć

Ugotować
Co Lila jadła w środę? 18 (pomysły na dania dla dzieci i nie tylko) 205

razem padło na jajecznice w takiej formie. Kiedyś widziałam różne wariacje, ale jakoś nigdy nie miałam okazji zrobić. W końcu się udało i Lilcia zjadła dwie takie jajeczne babeczki. II Śniadanie 9:00 Wczoraj wrzuciłam posta z przepisem na domowe gofry ( tutaj>>> ). Tak zasmakowaliśmy w tych waflach, że trzy dni się nimi objadaliśmy. I właśnie w środę

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Babeczki z malinami 258

Składniki: (na 12sztuk) 300g mąki pszennej tortowej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 180ml oleju, 4 jajka, 4 łyżki mleka, 250g cukru, 150g malin, cukier puder do oprószenia babeczek. Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier razem wymieszać. Jajka roztrzepać z mlekiem i olejem. Połączyć mokre i suche składniki. Wymieszać łyżką do momentu aż nie będzie grudek i ciasto będzie jednolite

W kuchni u Moniki
Frużelina z wiśni do ciast, deserów, budyniu 230

mąż za nimi nie przepada. Robi jednak wyjątek dla frużeliny. To gęsta masa z owocami wiśni, jaką możemy dekorować budyń, dodawać do ciast, kremów, nadziewać nią naleśniki czy babeczki. Zastosować frużeliny jest naprawdę dużo, a ogranicza nas jedynie wyobraźnia. U mnie przepis bardzo podstawowy, jednak możecie sami dosmaczyć według własnych upodobań swoją frużelinę dodając goździki, cynamon, wanilię czy choćby anyż

Mieszam w Garnku
Klonowe muffinki z orzechami lub owocami 211

Prosty, nie wymagający użycia miksera,  przepis na smaczne muffinki (lub małe babeczki) z syropem klonowym i ulubionymi dodatkami. Przygotowane wg poniższego przepisu doskonale smakują zarówno z orzechami, jak i z owocami. Ps. Ekstrakt waniliowy i bardzo dobrej jakości syrop klonowy  jest dostępny m.in. w sklepie Kuchnie Świata Składniki - proporcje na 12 małych muffinek 260 g mąki pszennej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Czekoladowe muffinki 213

wmieszać w masę. Podzielić łyżką na 12 papilotek, piec w 180'C około 20 minut. Wystudzić. Śmietankę ubić na sztywno, dodając kakao i cukier puder. Udekorować powstałym kremem wystudzone babeczki

Cakes By Kejt
Batatowy pudding z bakaliami 187

olejem kokosowym, wypełnij masą. Piecz w temp. 180 C przez 40-50 minut. Można jeść od razu lub wystudzić i umieścić w lodówce, wtedy ładnie wyjdą z formy jak babeczka.       Artykuł Batatowy pudding z bakaliami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Muffinki szpinakowe z kremem bananowym i jagodami 192

trakcie pieczenia przygotowujemy krem: Śmietankę ubijamy, dodajemy cukier puder, sok z limonki, serek mascarpone, a na końcu rozgniecionego widelcem banana. Chłodzimy w lodówce. Krem nakładamy na przestudzone babeczki i dekorujemy jagodami

Kuchnia w czekoladzie
TOP 3 - LIPIEC 2016 167

wyświetleń   najpopularniejsze posty : Letnia kawa latte Karmelowa zimna kawa latte Smoothie z jogurtem i owocami   Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek ! Chcę Was też zaprosić do nowej grupy, która powstała na FB czyli błyskawiczne piątki

Magiczne Życie Marty
Pastéis de nata w wersji wegańskiej czyli portugalskie ciastka z budyniem 278

podziel ciasto na kawałki, ale nie mniejsze niż o szerokości 2 cm. Każdy wałeczek ciasta rozpłaszcz dłonią i uformuj płaskie miseczki. Możesz wykorzystać np. blachę z wgłębieniami do pieczenia babeczek, lub tak jak ja formy do tartaletek, które wyłożyłam paskami papieru do pieczenia dla ułatwienia wyjmowania gotowych ciastek z form. Równie dobrze możesz położyć krążki ciasta na zwykłej blaszce, byleby

greenscarf

Proponowane wyszukiwania