babeczki - 15869 przepisów (strona:727/1058)

Muffinki bez pieczenia! Z kremem orzechowym i wiśniowym :) 139

Muffinki bez pieczenia to bardzo zdrowe, odżywcze i naładowane ogromną dawką witamin i minerałów słodkie babeczki! Smakują obłędnie pysznie i prezentują się cudownie! Idealnie wpasowują się w zasady alfa-odżywiania , o którym więcej pisałam TUTAJ .  Muffinki z powidłami wiśniowymi odznaczają się słodko-kwaśnym smakiem, a te z kremem nerkowcowym to połączenie słodko-maślanego smaku z nutką truskawkowego aromatu

Zdrowie na języku :P
What Katie Ate. Prosta kuchnia w dobrym stylu - Katie Quinn Davis 228

smoothie, duszonej fasolki, poprzez uszka z pieczonymi pomidorami, wietnamską sałatkę z chrupiącym boczkiem, minibabeczki z wołowiną i bekonem i paszteciki z wieprzowiną, jabłkiem i pistacjami aż po francuskie babeczki z malinami, bezowe całuski i tort czekoladowy. Poszukujecie doskonałego przepisu na pyszne danie? W „What Katie ate. Prostej kuchni w dobrym stylu” znajdziecie wiele pysznych różności. Jeśli pragniecie skosztować czegoś bardziej

Tetiisheri
Czekoladowo-jaglany mugcake 201

kolację, a nawet deser do kawy to czekoladowy jaglany mugcake podany z bananem oraz żurawiną skropiony syropem z agawy. Mugcaki to jedna z moich ulubionych opcji szybkich śniadań. Babeczkę robi się dosłownie w 5 minut :) PRZEPIS 2 całe jajka 2 łyżki mąki jaglanej 2 łyżki otrębów owsianych 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Tetiisheri
Jaglano-gryczany mugcake z nutą straciatelli 234

Babeczki z kubeczka są niezaprzeczalnie genialne.  Szybkie, łatwe w przygotowaniu i można z nimi kombinować na wiele sposobów. Dzisiaj przygotowałam jaglano-gryczany mugcake z bananem i nutą straciatelli :) SKŁADNIKI 3 jajka 25 g mąki gryczanej 15 g mąki jaglanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wszystkie składniki dokładnie mieszam i wstawiam do mikrofali na 4 minuty Na wierzchu dodałam jedną

Tetiisheri
Muffinki Nutelkowe nadziewane Snickersami 207

szczypta soli 4-5 łyżek Nutelli 60g stopionego masła 1 jajko duże 190ml mleka 200g batoników Snickers (pokrojonych w drobną kostkę) Wykonanie Piekarnik nagrzać do 200°C. Formę do babeczek wyłożyć papilotkami. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól przełożyć do misy miksera i wymieszać. Dodać Nutellę i miksować do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Mleko, stopione masło i jajko dobrze

Kocham Czekoladę
50 przepisów z zielonymi warzywami 166

szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Spaghetti z cukiną, jajkiem i oliwkami Woda ogórkowo - cytrynowa Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Zielony koktajl z młodym jęczmieniem, jarmużem i szpinakiem Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową Zupa jarzynowa

Moja smaczna kuchnia
Czekoladowe muffinki z owocami 148

stało. Muffinki robiłam już kilka razy i z każdym razem wychodzą znakomicie. Przepis zaczerpnęłam ze strony Moje Wypieki  i zmodyfikowałam go zmniejszając znacząco ilość cukru. Składniki na 10 babeczek: - 100 g gorzkiej czekolady - 100 g masła - 2 jajka - 100 g cukru - 100 g mąki pszennej - 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia - owoce (mogą być mrożone lub z kompotu) maliny, truskawki

WYSPA SZCZĘSLIWA
Muffinki z rabarbarem i papają 139

cukru 1 banan łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 400 g rabarbaru lub 200 g rabarbaru i 200 g papai   Przygotowanie: Jak w przypadku każdych babeczek w jednej misce łączymy suche składniki, czyli przesiej mąkę, cukier, sodę i proszek do pieczenia. w drugiej zblendowanego banana wymieszaj w jogurtem i olejem. Wymieszaj to wszytko dużą łychą. Wypełnij foremki

greenscarf
Babeczki brownies 238

tabliczki gorzkiej czekolady 1 kostka margaryny mlecznej 1 szklanka cukru 75 g mąki 3 jaja pół szklanki wody 5 dkg orzechów włoskich Sposób przygotowania … Czytaj dalej Babeczki brownies

czarrna od kuchni
Babeczki z rabarbarem 139

oczywiście pora na rabarbar. Na początek trafił do babeczek, ale pomysłów na jego wykorzystanie jest bez liku. Ciasto ucierane z kawałkami łodyg, drożdżówka, crumble, czyli zapiekany pod kruszonką, oldskulowy kompot z rabarbaru i lemoniada. Kusi mnie też daiquiri- mrożony rabarbarowy sok z rumem oraz rabarbarowe mohito. Można przygotować też czatnej do ostrego sera z rabarbarem, cebulą i tymiankiem albo dżem

Smakowity Blog Kulinarny
BABECZKI HERBACIANE 155

Zdarzyło Wam się, że upieczone babeczki były zbyt suche? Z pomocą przychodzę z dzisiejszym przepisem na muffinki z dodatkiem naparu herbaty, dzięki któremu zyskają one dużo puszystości i wilgotności. Do przygotowania ciasta warto wybrać dobrą herbatę, by nadać gotowym muffinom fajnego smaczku.   Składniki: 250 g mąki 2 jajka 1 szklanka cukru łyżeczka herbaty ENGLISH BREAKFAST-  ŚWIAT HERBATY.COM

Z Majeczką w kuchni
Chleb sędziszowski żytni z piekarni Iza 217

Rzeszowie są również pączki. W Tłusty Czwartek ilość sprzedanych pączków – z nadzieniem z róży i oblanych lukrem z smażoną skórką pomarańczy - liczy się podobno w dziesiątki tysięcy. Kruche babeczki z kremem karmelowym zjadane prosto z pieca smakują najlepiej. Bardzo dziękujemy Panu Henryk Szczęch za oprowadzenie po zakładzie, pokazanie wszystkiego, odpowiedź na wszystkie pytania oraz wspaniałą degustację. Podczas kolejnej wizyty

królestwo garów
Muffiny z rabarbarem 164

foremki na muffiny wyłożonej papierowymi papilotkami lub zwyczajnie papierem do pieczenia, do 3/4 wysokości, posypać cukrem perłowym lub grubą rafinadą Piec 25- 30 minut w tem. 180 C. Babeczki muszą się zrumienić. Studzimy na kratce. Rabarbar dostarcza dużo potasu, sód, magnez, żelazo, fosfor, witaminę C, beta-karoten. http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/rabarbar-owoc-czy-warzywo-wlasciwosci-lecznicze-rabarbaru_41562.html abarbar jest źródłem witamin A, C, E, a także potasu

Delicious Titbits
Muffiny pomarańczowe z musem truskawkowym i ricottą 178

ulubiona wariacja w temacie muffinek i lekka przeróbka przepisu, z którego już kiedyś korzystałam: Muffinki pomarańczowe z ricotta .  Uważam, że muffinki z ricotta to bestsellerowa wersja tego typu babeczek. Dodatek serka sprawia, że są niesamowicie miękkie, wilgotne i długo zachowują świeżość. Następnego dnia są równie smaczne, jak tuż po upieczeniu. Jak dla mnie, wprost rozpływają się w ustach

Grunt to przepis!
TOP 3 - KWIECIEŃ 2016 141

wyświetleń   najpopularniejsze posty : Miodowo-musztardowe żeberka duszone Batoniki owsiane   Niebieski tort z księżniczką    Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek ! Chcę Was też zaprosić do nowej grupy, która powstała na FB czyli błyskawiczne piątki

Magiczne Życie Marty