babeczki - 15869 przepisów (strona:732/1058)

Muffinki z masą kajmakową 197

miksujemy. Na spodzie foremki do muffinki umieszczamy kostkę czekolady, następnie uzupełniamy foremkę do około połowy ciastem Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. I wkładamy muffinki, pieczemy około 20 minut Gdy babeczki wystygną smarujemy je masą kajmakową. ja posypałam na spodzie muffinki startą czekoladą. Smacznego

Ania i Marcin gotują
Szybkie ciasteczka z masłem orzechowym 219

Czasem, każdy z nas ma potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego. Zamiast iść do sklepu i kupować śmieciowe jedzenie, powinniśmy przyrządzać sobie domowe desery, czy robić babeczki lub ciasteczka. Nie robi się ich długo, a dla naszych brzuszków i naszego zdrowia jest to o wiele lepsza opcja. Poza tym, powiedzmy sobie szczerze.. domowe słodkości smakują o niebo lepiej! Dzisiaj przepis

Be Fit Be Strong
Drożdżowy koszyczek wielkanocny 195

ciasta drożdżowego, a z pozostałego ciasta co nam zostało wykroiła sobie foremką misia i też go upiekłyśmy :) Radość dziecka- bezcenna.  Zainspirowałam się przepisem z bloga Śladami Słodkiej Babeczki Składniki: 4 szklanki mąki, 1 opakowanie drożdży instant Dr. Oetker , 1/4 szklanki cukru, 1 jajko, 1 szklanka soli, 4 łyżki oleju, szczypta soli. do posmarowania: 1 jajko, miska aluminiowa lub foremka

Aga w kuchni
Krem budyniowy z owocami 153

Krem budyniowy z reguły jest wykorzystywany do ciast, tortów lub do wypełniania kruchych babeczek. Tym razem postanowiłam podać go nieco inaczej, jako deser w pucharku. Do jego przygotowania użyłam mniej masła, niż do klasycznego kremu, przez co jest znacznie lżejszy i bardzo fajnie komponuje się  z owocami. Krem budyniowy z owocami Czas przygotowania:  6 0 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Wegańskie muffinki z domową konfiturą 206

eksperymantów domownicy czasami dziwią się, że w cieście wcale nie ma jajek ;) Chciałam upiec coś "pączkowego" i tak wpadłam na ten przepis, który okazał się świetny. Zrobiłam dwie wersje babeczek - z powidłami śliwkowymi (w wersji daktylowej) i dżemem malinowym. Powidła sprawdziły się lepiej, bo nie rozlewają się i przez to muffinki uzyskują ładniejszy kształt :) Wegańskie muffinki z domową konfiturą

FitKot
Babka bzowo-jagodowa 159

Edyty na babkę na piwie cytrynowym. Nie miałam takiego, za to z kąta zerkał na mnie cydr bzowo-jagodowy. Zaopatrzyłam się więc w borówki, i dorzuciłam je do mojej babeczki. Dzięki temu wyszła cudownie soczysta. Wierzch to klasyczny lukier cytrynowy, za to dekoracja jest naprawdę niezwykła: latem nazbierałam kwiatów czarnego bzu, i część z nich ususzyłam między kartkami książek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Domowe mleko owsiane 153

przygotowaniu Powstałą pulpę owsiano można wykorzystać np. do owsianki czy musli. Mleko można osłodzić dodając daktyle lub inny środek słodzący np. syrop klonowy, miód. Źródło przepisu:   Wegańska babeczka

Gospodyni Miejska
Test czekolad z Biedronki 195

ogólnym rozrachunku, kupiłabym ją chętnie.  Bardzo smaczna i niezwykle aromatyczna okazała się czekolada z nadzieniem pomarańczowo - migdałowym. Kilka kosteczek zjedliśmy solo, reszta posłużyła do przygotowania tych babeczek  (klik) . Czekolada jest mocno pomarańczowa, z delikatnym jedynie posmakiem migdałów. Ogromny plus za cudowny aromat.  Nadzienie orzechowo-mleczne i karmelowe, czyli połączenie nutelli z karmelem. Pychotka! Ta czekolada jest najbardziej

W poszukiwaniu inspiracji
tartaletki z mascarpone i czarną porzeczką 149

minut. Wystudzić i delikatnie wyjąć ciastka z foremek.  Czekoladę połamać, wrzucić do miski, wlać dwie łyżki kremówki i mieszając rozpuścić nad parą. Za pomocą pędzelka wysmarować środki babeczek czekoladą i odstawić do zastygnięcia. Łyżkę dżemu odłożyć, resztę wyłożyć na dno tartaletek. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, następnie zmiksować krótko z mascarpone. Krem przełożyć do szprycy i wyciskać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Krem z pianek marshmallow i czekolady 258

Śmietanę ubić i dodać masę z pianek marshmallow, wymieszać lub ubić przez moment mikserem na najniższych obrotach. Wstawić do lodówki aby masa dobrze stężała. Kremem można napełnić np. kruche babeczki

Amatorka kuchenna
Francuskie babeczki z grzybami 257

szklanki odgotowanych podgrzybków (drobno pokrojonych) 1 marchewka 1 płat gotowego ciasta francuskiego 1/2 małej cebuli 2 łyżki śmietany sól, pieprz   Sposób przygotowania Marchewkę … Czytaj dalej Francuskie babeczki z grzybami

czarrna od kuchni
Z (prawie) jagodami 178

spontaniczne zakupy! - aż chce się powiedzieć. Sięgnęłam jednak po jedną z moich ulubionych książek, The hummingbird bakery: Kagedage Tarka Maloufa, i w niej objawiło mi się ciasto. Banalnie prosta babeczka, w której zmniejszyłam tylko ilość cukru o mniej więcej jedną trzecią, a i tak wyszła dość słodka (dlatego zrezygnowałam z posypywania cukrem pudrem). Jest tak obłędnie maślana, mięciutka i puszysta

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffiny kokosowe z truskawkami i jagodami goji 176

Muffin (wym. mafin lub zdrobniale muffinka, muffinek) – ciastko w kształcie wysokiej babeczki z różnymi dodatkami, zarówno słodkimi (np. z rodzynkami, czekoladą, bakaliami, owocami, a nawet orzechami) jak i wytrawnymi (np. z warzywami, albo nawet z miesem). Bardzo popularne w USA, Kanadzie, Irlandii i Wielkiej Brytanii. Są wygodniejszą alternatywą dla zwykłych ciast, ponieważ są mniejsze i nie trzeba ich dzielić

mojewypiekiinietylko
Babeczki ryżowe 241

brązowego 1/2 cukinii 100 g boczku 2 jajka curry kurkuma sól, pieprz słodka papryka szczypiorek do posypania   Sposób przygotowania   Ryż ugotować. Boczek pokroić w … Czytaj dalej Babeczki ryżowe

czarrna od kuchni