Śmietankę ubić na średnich obrotach , doda ć cukier i mascarpone i miksować jeszcze chwilę . Wlać likier truskawkowy i zmiksować jeszcze raz , szybko, do połączenia składników. Gotowym kremem ozdobić babeczki
Kto ugości moich gości?Muffiny z nutellą działają nie tylko na wyobraźnię, ale i na podniebienie. Wszystkich łasuchów zapraszamy na ucztę z babeczkami i masłem czekoladowym 45 min 16 szt. składniki: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olejek waniliowy 3 jajka 150 g masła 1/2 szklanki cukru trzcinowego nutella wykonanie: W jednej misce przesiewamy mąkę z proszkiem
Ania i Marcin gotująkocha buraki łapka w górę! Buraki mogłabym jeść codziennie i pod każdą postacią. Ubóstwiam sok z buraka z dodatkiem cytryny, pieczonego buraka, babeczki buraczane, podsmażane buraczki, pierogi z pieczonymi burakami, burgery buraczane... Wszystko z dodatkiem buraka smakuje po prostu lepiej! Jeśli boicie się burak to od razu Wam mówię, że nie potrzebni! Burak w smufisie smakuje pysznie. Nadaje
wegetalerzeróżne kulinarne gazetki i tak wpadł w moje ręce ten przepis. Przepis banalnie prosty znajdował się w jednym z wydań Good Food ( polska edycja) . Wstałam, zrobiłam i wszyscy w babeczkach się zakochali :) Przepis naprawdę jest super prosty i sądzę, że spokojnie można dodać zamiast róży inną konfiturę czy owoce, byle nie bardzo mokre. A.. dlaczego inne pączki ? bo dzięki
Kuchnia na wzgórzuktóre pokazywałam Wam w poprzednim wpisie , a także gåsebryst , którego indywidualny wygląd zależy od fantazji cukiernika. Tym razem przygotowałam białe z truskawkami i czekoladowymi ornamentami. Te maleństwa to babeczki wypełnione kremem cukierniczym i udekorowane - a jakże! - bitą śmietaną. Robiło się ciepło, sezon na wytęsknione truskawki właśnie się zaczął, nie mogłam się im więc oprzeć. Oczywiście, szkolenie na cukiernika
Pożeraczka, czyli raz adobrzePuszysta, lekko wilgotna, długo świeża ... Babka cytrynowa. Dla mnie idealna do kawy lub popołudniowej herbaty. Lubię mieć "w zanadrzu" taką babeczkę, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego, tym bardziej , że uwielbiam wszelakie babki i ciasta bez kremów :)) Składniki: 25 dag mąki pszennej 25 dag cukru 25 dag margaryny 4 jajka skórka otarta z 1 sparzonej
Walijskie PichceniePrzepis na to ciasto możecie wykrzystać na wiele sposobów, jako właśnie rurki, spody do tart, kruchych babeczek i co Was jeszcze fantazja podpowie. W zależności w czym obtoczycie te rurki przed pieczeniem, np. sezam, czarnuszka, cukier itd. będą albo wytrawne albo słodkie. Ciasto można przechowywać nawet kilka dni w lodówce, bo pracuję się z nim gdy jest bardzo schłodzone
greenscarfodstawić do wystudzenia a następnie najlepiej na całą noc schować do lodówki. Następnego dnia krem wyciągnąć i za pomocą miksera ubić. Gotowy przełożyć do worka cukierniczego i ozdabiać nim babeczki. Smacznego
Krakowskie smaki AniStasiowi bardzo posmakował placek piernikowy i chciał, żebym mu go upiekła. Powiedziałam, że może tym razem w formie babeczek. Zgodził się i tak oto tym sposobem są: mięciutkie, delikatne, nie za słodkie muffinki w wersji z suszoną żurawiną. Na 12 sztuk Składniki suche : 2 szklanki mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 szklanki drobnego cukru 3 lekko
Niebieski kubek z kawacieście okazała się wyjątkowo słaba... Na początku miały być lava cake's. Ale mieliśmy gości i zaplanowaną pizzę. Bałam się, że jak do gorącego piekarnika po pizzy włożę babeczki, to przejdą jej zapachem. A skoro już miałam składniki (tzn. gównie czekoladę i jajka) to najłatwiej było upiec brownie. Ale takie samo? Suche? Pomyślałam o solonym karmelu, który pasowałby idealnie. Jedynym
bistro mamaUwielbiam buraki w każdej możliwej postaci. Na moim blogu pojawiły się już babeczki, sałatki, makarony i barszczyk z użyciem buraków (przepisy znajdziecie >TUTAJ< ), a tym razem przedstawiam Wam zupę krem z buraków z nutką pomarańczy. Choć pieczenie buraków trwa dość długo, ta zupka jest warta czekania! Składniki: - 1,25l bulionu (1,25l wody + 1 łyżka domowego koncentratu
Be Fit Be Strongskładniki, następnie dodaj starte jabłka i wymieszaj łyżką. 5. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. 6. Formę do pieczenia muffinów wyłóż papilotkami, napełnij każdą ciastem (prawie do pełna). Możesz posypać babeczki makiem i/lub ulubionymi bakaliami. 7. Piecz ok. 25 minut. 8. Pozostaw do wystygnięcia. Energia (1 sztuka) Białko Tłuszcz Węglowodany Błonnik 184 kcal
Powiedz dietom niewoda” , to redukuję jeszcze o połowę, dodatkowo blenduję, jeżeli jakieś resztki warzyw się zaplątały i zamrażam w woreczkach do lodu, pojemnikach, a nawet w sylikonowych foremkach do babeczek. Potem wkładam do pudełka i przechowuję w zamrażalniku. Ostatnio między innymi zrobiłam takie kostki z resztki zupy cebulowej. Składniki na około 80 kostek (każda to około 1 łyżka) tak naprawdę możecie
greenscarfherbata Matcha w proszku Roztrzepana herbata Matcha z wodą Zestaw do przygotowania: miska, bambusowa trzepaczka, sitko ze szpatułką Matcha doskonale komponuje się z różnymi słodyczami np. gorzką czekoladą, babeczkami, ciastami, tortami, lodami. Jako ciekawostkę dodam, że japońskie słodycze nie są bardzo słodkie i ich wielkość i ilość w opakowaniu jest taka by zjeść je na jeden raz. Matcha może
Kuchcik gotujeBabeczki są bardzo proste i szybkie do zrobienia. Doskonale sprawdzają się na różne okazje, a że karnawał w pełni warto je wypróbować. Do środka możemy włożyć co nam się tylko podoba, dlatego przekąska ta dogodzi nawet najbardziej wyrafinowanym podniebieniom;-) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego garść oliwek garść kukurydzy kilka różyczek brokuła 1/2 piersi z kurczaka przyprawa gyros pół papryki czerwonej jajko
Kuchnia Pełna Pasji