ogólnym rozrachunku, kupiłabym ją chętnie. Bardzo smaczna i niezwykle aromatyczna okazała się czekolada z nadzieniem pomarańczowo - migdałowym. Kilka kosteczek zjedliśmy solo, reszta posłużyła do przygotowania tych babeczek (klik) . Czekolada jest mocno pomarańczowa, z delikatnym jedynie posmakiem migdałów. Ogromny plus za cudowny aromat. Nadzienie orzechowo-mleczne i karmelowe, czyli połączenie nutelli z karmelem. Pychotka! Ta czekolada jest najbardziej
W poszukiwaniu inspiracjiminut. Wystudzić i delikatnie wyjąć ciastka z foremek. Czekoladę połamać, wrzucić do miski, wlać dwie łyżki kremówki i mieszając rozpuścić nad parą. Za pomocą pędzelka wysmarować środki babeczek czekoladą i odstawić do zastygnięcia. Łyżkę dżemu odłożyć, resztę wyłożyć na dno tartaletek. Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, następnie zmiksować krótko z mascarpone. Krem przełożyć do szprycy i wyciskać
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaŚmietanę ubić i dodać masę z pianek marshmallow, wymieszać lub ubić przez moment mikserem na najniższych obrotach. Wstawić do lodówki aby masa dobrze stężała. Kremem można napełnić np. kruche babeczki
Amatorka kuchennaszklanki odgotowanych podgrzybków (drobno pokrojonych) 1 marchewka 1 płat gotowego ciasta francuskiego 1/2 małej cebuli 2 łyżki śmietany sól, pieprz Sposób przygotowania Marchewkę … Czytaj dalej Francuskie babeczki z grzybami
czarrna od kuchnispontaniczne zakupy! - aż chce się powiedzieć. Sięgnęłam jednak po jedną z moich ulubionych książek, The hummingbird bakery: Kagedage Tarka Maloufa, i w niej objawiło mi się ciasto. Banalnie prosta babeczka, w której zmniejszyłam tylko ilość cukru o mniej więcej jedną trzecią, a i tak wyszła dość słodka (dlatego zrezygnowałam z posypywania cukrem pudrem). Jest tak obłędnie maślana, mięciutka i puszysta
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMuffin (wym. mafin lub zdrobniale muffinka, muffinek) – ciastko w kształcie wysokiej babeczki z różnymi dodatkami, zarówno słodkimi (np. z rodzynkami, czekoladą, bakaliami, owocami, a nawet orzechami) jak i wytrawnymi (np. z warzywami, albo nawet z miesem). Bardzo popularne w USA, Kanadzie, Irlandii i Wielkiej Brytanii. Są wygodniejszą alternatywą dla zwykłych ciast, ponieważ są mniejsze i nie trzeba ich dzielić
mojewypiekiinietylkobrązowego 1/2 cukinii 100 g boczku 2 jajka curry kurkuma sól, pieprz słodka papryka szczypiorek do posypania Sposób przygotowania Ryż ugotować. Boczek pokroić w … Czytaj dalej Babeczki ryżowe
czarrna od kuchniNiezawodny, sprawdzony i szybki przepis na wytrawne ciasto. Idealne do tart czy małych babeczek. Zawsze robię podwójną porcję (z kostki masła) i mrożę połowę ciasta, przydaje się w sytuacjach kryzysowych. Składniki 200g mąki pszennej (używam z Młyn Kopytowa) 100g zimnego masła 1 jajko szczypta soli 1 łyżka zimnej wody Mąkę zagniatamy z zimnym masłem, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy
Gotowanie i blogowanienakładamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika. Pieczemy przez 15-20 minut (do suchego patyczka). Upieczone studzimy. Kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy partiami mascarpone. Na ostudzonych babeczkach robimy kleks z masy, ozdabiamy startą czekoladą i wiśnią
Gotowanie i blogowanieukryć, że odkąd prowadzimy bloga to ciasto kruche ciągle nam towarzyszy. A to jakieś babeczki, a to znów tarty
Kuchenne Wariacjeuroczych, cynamonowych muffinek. Owies i pełnoziarnista mąka nadały im ciekawego smaku, idealnie wpasowując się w gruszki i delikatne nadzienie z twarożku. Są o wiele lżejsze i zdrowsze od tradycyjnych babeczek. Zawierają węglowodany złożone, a więc błonnik pokarmowy + pełnowartościowe białko pochodzące z chudego twarogu. Bez białej mąki. Bez białego cukru. To pyszna, zdrowa przekąska
Kuchnia Ellierównież papilotki. Bitą śmietanę przekładamy do szprycy i wyciskamy na muffinki. Następnie posypujemy pokruszonym ciastem. Wypiekałam wspólnie z: Grunt to przepis - najprostsze muffinki malinowe Domowa cukiernia Ewy - babeczki z kolą i kremem śmietanowym Słodkie okruszki... - małe szarlotki (muffinki) Smaczne przepisy - muffiny pomarańczowe Na ciasteczkowych papierach - Muffinki kokosowe z malibu Kulinarna Maniusia - Muffinki cytrynowe
Ewusiowe SmakiZaproszono mnie do cotygodniowej akcji Ciasto na niedzielę - Muffiny . Jakoś tak ochoty na słodkości nie miałam i stąd powstały pyszne, wytrawne muffiny ze spaghetti. Te obiadowe mini babeczki robi się błyskawicznie i do tego są przepyszne a są fajną alternatywą dla słodkości muffinkowych. Zapraszam do wypróbowania mojej wariacji na temat muffin. Muffiny wytrawne ze spaghetti. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieznakomite produkty można stosować nie tylko jako nadzienie do pączków. Mazurki, babki wielkanocne, a nawet serniki smakują doskonale z różą. Dziś zapraszam Was na pierwszy (mniejszy) wypiek - Marmurkowe babeczki z konfiturą z płatków róży. Idealne na świąteczny stół. Od firmy otrzymałam również wspaniały, czysty sok z owoców róży, bogaty w naturalną witaminę C . Dziękuję! Dzięki niemu moi bliscy
Słodkie okruszkizostać całkowicie przykryte ciastem, ale nie może go być w formie za dużo (maksymalnie 3/4 jej wysokości), więc najprawdopodobniej nieco ciasta pozostanie, można z niego przygotować np. 1-2 babeczki - ciasto piec w 170 stopniach przez 45-55 minut lub do tzw. suchego patyczka - upieczone ciasto wyjąć delikatnie z papierem z formy, ostudzić - ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem lub dowolnie
Smakołyki Bereniki